ES ES TAM KADRO HAZIR

Spor Toto Süper Lig 29.hafta maçında bugün saha ve taraftarı önünde Torku Konyaspor'u ağırlayacak Eskişehirspor, kritik maçın hazırlıklarını tamamlayarak tam kadro maç saatini beklemeye başladı.

AYBABA VE ÖĞRENCİLERİ GALİBİYET İSTİYOR

Teknik direktör Samet Aybaba nezaretinde ligde kalma yolunda hayati değerde bir karşılaşmaya çıkacak Siyah kırmızılı futbolcular, Avrupa vizesini önemli ölçüde garantileyen rakibi karşısında galibiyet arayacak.

TARİHTE ES ES ÜSTÜN

Diğer taraftan bu kritik randeve öncesi iki takımın tarihteki tüm maçlarında bağıklıdığında ise Eskişehirspor'un üstünlüğü bulunuyor.

ES ES 16-9 ÖNDE

Bu sezon ligde en iyi çıkışı yapan takımı olan Torku Konyaspor ile tarihinde toplam 31 maçta karşı karşıya gelen Eskişehirspor, bu maçlardan 16 galibiyet elde ederken, 9 karşılaşmada ise rakibine mağlup oldu. Her iki takım 6 maçta ise birbirine üstünlük kuramadı. Bu maçlardan 10'u Süper ligde, 11'i 2.Ligde, 8'i kupada, 2'si ise hazırlık maçında oynandı.

SÜPER LİGDE 11. RANDEVU

Eskişehirspor Süper Ligde daha önce 10 kez karşılaştığı rakibi karşısında 3 galibiyet elde ederken, 5 maçtan yenilgiyle, 2 karşılaşmadan beraberlik ile ayrıldı. Her iki takım bugün saat 13.00'de oynanacak karşılaşmayla birlikte Süper ligdeki 11.kez karşılaşmış olacak.

2. LİGDE 11 MAÇ YAPTIK

Eskişehirspor ve Konyaspor, 1965 yılında ilk kez 2. Lig Beyaz Grupta karşı karşıya geldi. Tarihlerinde 2.Ligde toplam 11 maç yapan iki takımın mücadelesinde, Eskişehirspor 7 galibiyet elde ederken, 2 maçta'dan yenilgi, 2 maçtan ise beraberlik ile ayrıldı.

KUPADA 8 MAÇ

Her iki takım Türkiye Kupasında ise 8 maçta karşılaştı. Eskişehirspor bu maçlardan 6 galibiyet elde ederken, Konya ise sadece 1 maçı kazandı. 1 maç ise beraberlik ile sona erdi.

2 HAZIRLIK MAÇI

Bugüne kadar iki kez özel maçta karşılaşan iki takımın mücadelesinde Eskişehirspor 1 galibiyet elde ederken, 1 maç ise beraberlik ile sonuçlandı.

ES ES EVİNDE DE ÜSTÜN

Lig tarihinde bugüne kadar 31 maçta karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde, Eskişehir'de oynanan maçlarda ise Siyah kırmızılıların ezici bir üstünlüğü buluyonur. Bugüne kadar Eskişehir'de oynanan 17 maçta Şimşekler 12 galibiyet elde ederken, Konya ise 2 kez 3 puanı almayı başardı. 3 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı.

KONYA'NIN SON GALİBİYETİ 27 YIL ÖNCEYDİ

Tarihlerinde ilk kez 1965 yılında 2.Ligde Eskişehir'de karşılaşan ve 2-0 Es Es'in üstünlüğü ile başlayan iki takımın bugüne kadar gelen rekabetinde, geride kalan 17 maçta sadece 2 kez 3 puanı alan Konyaspor, bu galibiyetleri 1988-1989 sezonunda oynanan lig ve kupa maçlarında elde etti. 15 Şubat 1989 yılında Eskişehir'de oynanan kupa maçını 4-2 kazanan Konya, Eskişehir'deki son galibiyetini ise aynı sezon 16 Nisan 1989 yılında 1.Ligde oynanan maçta 2-0'lık skrorla almıştı.

11 MAÇ KAYBETMEDİ

Konyaspor'a karşı sahasındaki son yenilgisini 27 yıl önce alan Eskişehirspor, o tarihten bugüne gelen süre içinde, rakibiyle sahasında oynadığı 11 maçta ise yenilgi yüzü görmedi. Şimşekler bu maçlardan 8 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.

72-43 ES ES ÖNDE

Ayrıca tarihlerinde bugüne kadar 31 maçta karşılaşan iki takımın mücadelesinde, ağlar toplam 115 kez sarsıldı. Bu gollerin 72'sine Eskişehirspor imza atarken, 43 gol ise konyaspor'dan geldi.

Editör: TE Bilisim