Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen üretici kooperatiflerinin temsilcileri, Eskişehirlilerin yerli ürünleri güvenle tüketebilmesi için çalıştıklarını belirtti. Toplantıya Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Pazarlama Kooperatifi Başkanı Yıldıray Kılıç, Yıldırım Çiftliği Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Pazarlama Kooperatifi Başkanı Murat Çavuş ve Yeşil Sakarya Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Pazarlama Kooperatifi Başkanı ve Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ile Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş katıldı.
GÖNÜL RAHATLIĞIYLA
Kooperatif temsilcileri 2020 yılı üretim sezonu hazırlıkları için çalıştıklarını kaydederek, 'Üretim sahalarındaki daralmanın aksine ihtiyaç fazlası ürün ve kaynak israfının önüne geçeceğiz. Vatandaşlarımızın 2020 yılında sebze ihtiyacı konusunda mağdur edilmemesi için çabalıyoruz. Tarlalarımızda çalışacak mevsimlik tarım işçilerinin nakilleri, konaklamaları ve çalışmalarıyla ilgili tedbirleri alıyoruz. Semt pazarlarında üretici birliklerimizin logosu olan üyelerimizden, yerelde ve mevsiminde ürettiğimiz sebzeler, gönül rahatlığıyla tüketilebilir' ifadelerini kullandı.
DESTEK OLACAĞIZ
Kooperatifçiliğin, yerel üretim ve kırsal kalkınma açısından büyük önemi olduğunu kaydeden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, ''Milli ekonominin temeli tarımdır' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda, tarıma ve üreticiye destek olmaya devam edeceğiz. Kooperatiflerimizin bir araya gelmesi de bunun için çok kıymetli. Eskişehir zaten kooperatifçilik deneyimi, temeli olan bir kent. Bu temelin üzerine koyarak, kooperatifçiliği ekonomik açıdan lokomotif bir güç haline getirebiliriz. Bu güzel ve verimli iş birliği için Tepebaşı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim