Eskişehir'de eski sevgilisi 36 yaşındaki Tuba Korkmaz'ı sokak ortasında bıçakla yaraladıktan sonra kendini de bıçaklayan 33 yaşındaki Fatih S.'ye adliye önünde tepki gösteren ünlü dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz, ablasının olayının kendisi üzerinden magazinselleştirildiğini öne sürerek, insanların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Eskişehir'in Vişnelik Mahallesi Park Sokak'ta, 17 Haziran Cuma sabahı saat 07.00 sularında işe gitmek üzere servis bekleyen Tuba Korkmaz, iki ay önce ayrıldığı eski erkek arkadaşı Fatih S. tarafından saldırıya uğramıştı. Fatih S., Korkmaz'ı arkasından koşarak dört kez bıçaklayarak, karaciğer, akciğer, safra kesesi ve diyaframına zarar vermişti. Yardım çığlıkları atmasının üzerine beşinci darbeyi de yiyen Tuba Korkmaz'ı, doktor olan bir mahalle sakini görerek ilk müdahaleyi yapmış, genç kadın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne (ESOGÜ) kaldırılmıştı. Olayın ardından adliyeye sevk edilen Fatih S.'ye Tuba Korkmaz'ın ablası dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz ile babası tepki göstermişti.
'ONU GÖRDÜĞÜMÜZDE SİNİRLERİMİZE HAKİM OLAMADIK'
Bu olayların ardından ise saldırı birçok haber sitesinde Tuba Korkmaz'ın oyuncu kardeşi Şeyma Korkmaz'ın adliyedeki tepki fotoğraflarıyla 'Dizi değil gerçek' başlıklarıyla paylaşılmıştı. Adliye önünde yaşadıkları olayın, ablasının bıçaklanmasının önüne geçtiğini ifade eden ve bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belirten 'Beni Affet' dizisinde Feride karakterini canlandıran Şeyma Korkmaz, sosyal medya üzerinden de kendisine yönelik doğru olmayan suçlamaların yapıldığını söyledi. Adliye önünde giydiği tişörtün dahi konu olduğunu aktaran Korkmaz, 'O sabah bizim için ablamı ziyarete gittiğimiz bir sabahtı, 5'inci gündü. Tuba 5 gündür yoğun bakımdaydı. Gördükten sonra eve döndük. O gün biz Fatih'in adliyeye gideceğini öğrendik. Ve insanların da anlayabileceğini düşünüyorum bu durumu, yani benim canım, babamın canı, kardeşim o benim ve böyle bir şeye maruz kaldı. Adliyeye gittik, onu gördüğümüzde de sinirlerimize açıkçası hakim olamadık. Ve tekrar söylüyorum, bunun çok normal olduğunu düşünüyorum' dedi.
'SAVUNULACAK BİR YANI YOK, ÇOK CANİCE'
Anne ve babaların evlatlarına cinsiyet ayrımı yapmadan insan sevgisi vermesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, 'Ben sadece ailelerden şunu istiyorum, erkek çocuklarına; kadının fikrine, kadına, kadının bedenine saygı göstermeyi aşılamaları gerektiğini düşünüyorum. Onlardan bunu istiyorum. Çünkü Fatih böyle bir şey yaptı, tabii ki savunulacak hiçbir yanı yok çok canice ama ailede iş bittiğini düşünüyorum. Çünkü orada biz ailesi ile de karşılaştık o olay öncesinde. Yani annesinin, kardeşlerinin söylediği laflar çok çirkindi. Çok samimi söylüyorum benim bir ağabeyim var ve o böyle bir şey yapsaydı ben bu durumdan ar ederdim, oraya gelemezdim. Ve ben burada babamın adına da şunu söyleyebilirim ki, babam evlatlıktan reddederdi. Bu durum çok kabullenilebilecek, telafisi olabilecek bir şey değil' ifadelerine yer verdi.
'KENDİSİNİ GÜCÜ İYİLEŞTİRDİ'
Ablasının durumunun daha iyiye gittiğini bildiren Korkmaz, daha güçlü olacaklarını kaydetti. Kardeşinin anesteziden çıkarken söylediklerini de paylaşan kardeş Şeyma Korkmaz, 'Şimdi daha iyi çünkü Tuba çok güçlü. İlk yoğun bakıma girdiğimde daha yeni anesteziden çıkıyordu. Buna rağmen bana, 'Ben çok güçlüyüm, Pazartesi günü çıkacağım yoğun bakımdan. Ayağa kalkacağım, bunun hesabını da soracağız. Daha güçlü olacağım, kendi ayaklarımın üzerine daha güçlü basacağım. Ve bunun hesabını soracağım' dedi. Salı günü de yoğun bakımdan çıktı. Kendisini aslında bu gücü ile iyileştirdi. Şimdi daha iyiye gidiyor, durumu inşallah daha da iyi olacak' temennisinde bulundu. İHA

Editör: TE Bilisim