Korona virüsün en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizmde, pandemi sonrası değişiklikler öne çıkıyor. Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin tercih ettiği beş yıldızlı otellere olan talep azalıyor. Tatile çıkmak isteyen vatandaşlar farklı turizm alanlarına yönelerek daha izole zaman geçirmek istiyor. Özellikle villa, karavan, çadır, apart ve butik otelleri tercih eden vatandaşların sayısı, geçtiğimiz dönemlere kıyasla büyük bir artış gösterdi.

VİLLA TATİLİ ÖN PLANDA
Vatandaşların kalabalık alanlardan uzak durmak için farklı turizm dallarına yöneldiğini belirten turizm acentesi sahibi Fatih Çetin, 'Koronavirüs insanların tatil alışkanlıklarını büyük oranda değiştirdi. İnsanlar artık kalabalıktan uzak; tek, iki kişi ya da ailesiyle daha izole bir tatili tercih ediyorlar. Mesela bu süreçte kiralık villalara talep arttı. Özellikle Antalya Kaş gibi deniz kıyısı yerlerde çok sayıda kiralık villa olmasına rağmen bunlar pek bilinmiyordu. İlk defa bu sene villa tatili ön plana çıktı ve şu anda bölgedeki tüm villalar doldu. İnsanlar haklı olarak kalabalıktan uzak durup, her şeyin kendisine özel olmasını istiyorlar. Tatilcilerin sık tercih ettiği villalar şahıslara ait oluyor. Bu villalarda Covid-19 tedbirlerine harfiyen uyarak temizleniyorlar' şeklinde konuştu.

ÇADIR TATİLİ TERCİH EDİLİYOR
Çadır ve karavan tatili gibi seçeneklere olan talebin arttığını ifade eden Çetin, şunları söyledi; 'Çadır tatilleri de bu dönemde çok tercih ediliyor. Bunun yanında karavan kiralamak da ciddi ilgi görüyor. Apart ve butik otellere olan ilgi de arttı. Ayrıca ülkemizde kentlere göç vakti zamanında çok olmuştu. Bu yıl ortaya çıkan bu villa tatili, gelecek yıllarda da insanların tatil tercihlerini bu yöne doğru çevirecek.' İHA
Editör: TE Bilisim