TÜRK İş İl Temsilcisi Orhan Demir ve beraberindeki TÜRK İŞ'e bağlı sendika başkanları, Meclis'e sunulan 'İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında' kanun teklifiyle 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri çalışanlara ilişkin yeni düzenlemeler yapılması hakkında basın açıklaması yaptı.
YANLIŞTAN VAZGEÇİN
Yapılmak istenen düzenlemenin köleleştirme ve güvencesizleştirme olduğunu söyleyen Demir, 'Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vazgeçin ki zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı? O zaman enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın' diye konuştu.
NE YAPACAĞIMIZI GÖSTERİRİZ
Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Demir, 'Ücretsiz izne çıkarılan emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki yaptığınız yanlışların farkına varın. Ama bugün ama yarın bunun hesabını sorarız. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim