Eskişehir Küçük Millet Meclisi yeni dönem için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Başkanı Bekir Kalır, Naci Şakar'ın eşi Sevgi Şakar ve oğlu Ahmet Şakar ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sendika başkanları katıldı.
İNSAN SEVGİSİ ÇOK BÜYÜKTÜ
Naci Şakar için dua edilmesiyle başlayan toplantıda konuşan Ahmet Ataç, 'Üzüntülüyüz ama Naci Abiyi anmadan da yapamayız. Naci Abi tuttuğu bir işi sonuna kadar titizlikle bitiren biriydi. Görevini her zaman çok dikkatli yapardı. Vakıftaki görevini gerek masa başında gerek dolaşarak müthiş yapardı. Belediyemize sık gelirdi. İnsan sevgisi olan bir büyüğümüzdü. Ondan öğrendiğimiz çok şey vardı. İki büyük sevgisi vardı ailesinin dışında. Mustafa Kemal Atatürk ve Behiç Erkin sevgisi vardı. Çok büyük bir kayıptır benim için. Bu sene iki büyük acı yaşadık. Melih Savaş'ı da kaybettik. Zaman zaman belediyede gözlerim arar. Bu iki ölümün üst üste gelmesi bizleri çok üzdü. İkisi de ışıklar içinde uyuşunlar' dedi.
VASİYET OLARAK KABUL ETTİK
Naci Şakar ile 7 yıl birlikte çalıştıklarını ifade eden Bekir Kalır, 'Birlikte tam 7 yıl çalıştık. Benden sonra yaparsa bu işi Bekir yapar demiş Naci abi. Biz bunu vasiyet olarak kabul ettik ve onun yerini doldurmak için var gücümüzle çalışacağız. Doldurabilir miyim bilmiyorum ama elimden geleni yapacağım. Bu kutsal görevde inşallah Naci abiye mahcup olmam. Işıklar içinde uyusun' diye konuştu.
BABAMA LAYIK OLMAYA ÇALIŞCAĞIM
Naci Şakar'a layık olmak için elinden geleni yapacağını belirten Ahmet Şakar, 'Çok ince bir davranışla böyle bir anma töreni düzenlemişler. Naci Şakar'ın üç kuşak birlikte olduğu kişiler hepimiz buradayız. Bizler onu çok seviyoruz ama biliyorum ki sizler de onun çok sevdiği bir topluluksunuz. Her toplantı sonrasında evde kritiğini yapardık bizde. Ben de sosyal hayatta babamın çizdiği yolda sivil toplum kuruluşlarında görev almaya çalışıyorum. Naci Şakar'ın bana emanet ettiği bir bayrak daha var. O da demir yolculuk bayrağı. Özellikle demiryolu eğitiminde babam bayrağı bana devretti. Yaklaşık 17 yıldır demiryolu eğitiminde bende yer alıyorum' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yeni dönemde yapılması planlanan çalışmalar konuşuldu. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim