28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan yeni tüketicinin korunması hakkında kanun gereği bankaların birtakım düzenlemeler yapmaya başladığını ve bu düzenlemeler arasında işletilmeyen hesaplardan ücret alınması konusu bulunduğunu belirten Özalp, ' Kullanmadığımız ama hala açık olan tüm hesaplarımızı kapatmak üzere bankalara müracaat etmeli hem hesaplarımızı hem de bu hesaplara bağlı olarak verilen banka kartı, kredili mevduat hesabı vb. tüm ürünleri iptal etmeliyiz' dedi.

Tüketicilere seslenen Özalp, ' Bankalar yaptıkları uygulamalarıyla bizleri mağdur etmekte ve yaptığımız her işlemden astronomik ücretler alarak kazançlarına kazanç katmaktadırlar. Bu bizden aldıkları haksız kazançları durdurabilmek için tüketici olarak tüketimden gelen gücümüzü kullanmalı ve bankalarla mümkün olabilecek en düşük düzeyde ilişki kurmalıyız. Kredi kartlarımızı 1 taneye indirerek, şartlarımızı sonuna kadar zorlayıp kredi kullanmayarak, hesaplarımızı kapatıp bankalara uğramayarak bunu yapabiliriz' şeklinde önerilerde bulundu.

Bankalarda bulunan ve kullanmadığınız hesapları mutlaka bir dilekçe ile kapatın

Hesapları kapatmak için şubelerle değil bankaların Genel Müdürlükleriyle muhatap olunması gerektiğini ifade eden Özalp şöyle devam etti: ' Genel Müdürlüklere bir dilekçe yazarak hesaplarımızın kapatılmasını istememiz yeterli olacaktır. Özellikle işyerleriyle anlaşma yapan bankalar burada çalışan personel için hesaplar açmakta ve şirket banka ile anlaşmasına son verdiğinde eski banka bu hesapları kapatmamaktadır. Çalışanlar hesaplarının kapatıldığını düşündüklerinden şahsi olarak başvuruda bulunmamakta ve yıllar sonra inanılmaz borçlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Böyle bir mağduriyet yaşamamak için işyeriniz bankayı değiştirdiğinde eski bankaya mutlaka bir dilekçe göndererek hesaplarınızın kapatılmasını istemelisiniz.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim