Türk Veteriner Hekimleri Birliği Eskişehir-Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığını belirterek, iyi bir kurbanlığın belediyelerin satışına izin verdikleri yerlerden ya da veteriner hekimi kontrolündeki tarım işletmelerinden alınabileceğini anlattı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üreticiye her hayvan için özel olarak verilen pasaport belgesi ve şehir dışından geliyorsa sağlık raporlarının kontrol edilerek kurbanların alınmasını isteyen Oda Başkanı Kızılinler, 'Küçükbaş kurbanlıkların fiziksel tamamlanmış olmalı, en az bir yaşında bulunmalı ya da bir yaş görünümünde olmalı. Üzerinde kene ve benzeri parazit bulunmamalı. Burunda, gözde, ağızda anormal akıntı bulunmamalı. Bakışları donuk olmamalı, aşırı saldırgan olmamalı, solunumu hırıltılı olmamalı, anal bölgesinde ishal kalıntısı bulunmamalı, özellikle sırt omurları dolgun olmalı' dedi. İHA

Editör: TE Bilisim