Şubat ayında veto edilen kurşun fabrikası imar değişikliği ve Şarhöyük Mahallesi'nde yapımı düşünülen akaryakıt istasyonu bu ayki meclis toplantısında tartışma konusu oldu. AK Parti Grubu kurşun fabrikası ek bina yapımına evet derken akaryakıt istasyonu yapımına ise hayır dedi.

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Abdülkadir Adar başkanlığında gerçekleşti. Mecliste şubat ayında gündeme gelen İnönü Kümbetakpınar Mahallesi'nde 17 yıldır faaliyet gösteren mermi ve saçma fabrikasına ek bina yapımı için imar plan değişikliği tartışma konusu oldu. CHP grubu ekolojik dengenin bozulacağını belirtti. Başkan vekili Adar ise, 'Kurşun fabrikası tesislerinin Eskişehir gibi su kaynaklarının olduğu alanda yer alması çok tehlikelidir' dedi. Komisyon raporu CHP grubundan veto yemesine karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

MAHKEME KARARI ÇİĞNENDİ

Mecliste Şarhöyük Mahallesi'nde yapımı düşünülen akaryakıt istasyonu tartışma konusu oldu. İmar komisyonun akaryakıt istasyonuna ret oyu vermesine tepki gösteren Erdoğan Aydoğmuş, 'Plan bu şekilde geçerse bu buraya bir şey yapılmasın anlamı taşımaktadır. Biz hukuki yollara başvuracağız. Tapuyla 5 sene uğraşmıştık. Meclisle de 2 yıl uğraşırız' dedi. AK Partili Tuncer Köküer plan uygunsuzluğunun olduğunu söyleyerek, 'Alt ve üst kademe plan uygunsuzluğu var. 2004 yılında tüm meclislerde DSP sonrasında ise CHP çoğunluğu vardı. Neden bu planlar o zaman uygun hale getirilmedi' diye sordu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise mahkeme kararının çiğnendiğini belirtti. Tartışmaların sonunda komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Akaryakıt istasyonu oy çokluğuyla yapılamamakta. (HM)

Editör: TE Bilisim