Toplantının açılışını yapan CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, '10 Ağustosta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminden önceki çalışmaları gözden geçirmek ve birlikte daha verimli nasıl çalışabilirizin programını yapmak üzere burada toplandık' dedi.

HUZUR VE BARIŞ İSTİYORUZ
Çakıcıer, 'Mahalle temsilcilerimiz CHP'nin başarısı için yıllardır çok şey yaptınız, yönetimim adına tekrar sizlere teşekkür ediyorum. Yıllardır pek çok şey söyleniyor, her seçim kendi dönemi içinde önemlidir. Ama 10 Ağustos tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekten çok önemli, bu önemi mutlaka ve mutlaka siz mahalle temsilcilerinin hissetmesini istiyorum. Ülkemiz bir kırılma noktasında değişimin eşiğinde ya cumhuriyetin tüm değerlerinin var olduğu bir dönem ya da diktatörlüğün faşizmin Ortadoğu'nun bataklığı içinde, demokrasiden ve cumhuriyetten uzak bir dönemin başlangıcını yaşıyor olacağız. Bu ülkede sadece huzur ve barış istiyoruz' dedi.

10 AĞUSTOS'TA
DEMOKRASİ Mİ?
FAŞİZM Mİ?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt mahalle temsilcilerine seslendi. Bu hafta 7/24 saat çalışmak zorunda olduklarını dile getiren Kurt; 'Hem Salı günü hem Perşembe günü salonu ve meydanı doldurarak gücümüzü göstermek zorundayız. 10 Ağustos her açıdan önemli sadece cumhurbaşkanı seçimi diye değerlendirmek yanlış. 10 Ağustos'ta demokrasi mi? faşizm mi? Atatürkçülük mü? Dincilik mi? Dini siyasete alet ederek politika yapmak isteyen, yapan ve bundan sonra bu işi tek başına yapmak istediğini açıkça beyan eden bir kişi cumhurbaşkanı adayı. Dün Türk-İş Temsilcisi 10 Ağustos'tan sonra tekrar seçilir ve kazanırsa padişah peygamberliğini de ilan eder dedi. Böyle bir ortamdayken CHP'lilerin bu işi ciddiye almaması söz konusu olamaz. Türkiye'nin pek çok siyasi partisinin uzlaştığı bir çatı aday var. Bu adayın niçin, neden aday gösterildiği önemli değil. CHP Genel Başkanı bu kişiyi aday olarak önerdi, diğer siyasi partilerin genel başkanı da kabul etti. O Halde CHP'lilere düşen iş genel merkezin aldığı karar doğrultusunda çalışmak. Eskişehir'de bu gerçekleşiyor. 12 Siyasi partinin desteklediği aday Eskişehir'de mutlaka birinci olmalıdır' dedi.

'KENAN EVREN'E YAPILAN ERDOĞAN'A YAPILACAK'
Türkiye'nin diğer yerlerinde de aynı şey gerçekleştirildiği zaman ilk turda bile cumhurbaşkanı 'adayımızın' seçim kazanmaması söz konusu olamayacağını dile getiren Kurt, 'Mahmudiye'de bir seçim yaşadık, bu seçim Türkiye'nin bence AKP iktidarından, Recep Tayyip Erdoğan'dan ve onun bakanlarından usandıklarının göstergesidir. Çok ciddi büyük bir farkla seçim alındı ama bunu hiç birimiz tahmin etmedik, bu kadar büyük olacağını tahmin etmedik. Ben Pazar günü sağduyulu, inançlı, Atatürkçü düşünen, Türkiye'yi düşünen, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünen Türk seçmeninin aynı 12 Eylül'de Kenan Evren'e yaptığı gibi bugünde Recep Tayyip Erdoğan'a bir ders vereceğine inanıyorum. Bu konuda CHP'lilerin dik durması uyanık olması ve sandığa sahip çıkması lazım, birinci yol seçmeni sandığa getirmektir. Mahalle temsilcileri pazar günü seçmenin sandığa gitmesi için elinden gelen gayreti göstermelidir. Bunu yapabileceğinize inanıyorum, yapmak istediğinizi görüyorum' diye konuştu.

CHP ÖRGÜTLER AĞI
OLACAK
Seçimlerle ilgili genel bir bilgi veren eski milletvekili Murat Kahyaoğlu da şunları söyledi: 'Bu hafta çok yoğun çalışacağız evet ama biz 2015 milletvekili seçimlerine kadar yoğun çalışmak zorundayız. Yani bu cumhurbaşkanlığı seçimi ne kadar önemliyle 2015 seçimleri de bir o kadar önemli. Çünkü orada iktidar var, heyet var, güç var. Sosyal demokrat partilerin gücü mahallelerdedir, yani sizlerdedir. Partimizin gücü sokaklarda, sitelerde, mahallelerde ve tarlalardadır. Çünkü üyeler oradadır, bütün seçmenler oradadır. O nedenle mahallelerde, mahalle temsilcilerine büyük sorumluluk düşüyor. Mahalleyi örgütleyecekler, sokakları örgütleyecekler, sandıkları örgütleyecekler. Böylece CHP örgütler ağı olacak.' (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim