Mangalda kül bırakmazlar
'Şehrin hiçbir art niyet ve hesap yapmadan yan yana gelmesi lazım' diyen Başkan Kurt, '25-30 milyona bu iş çözülecek. Eğer Eskişehir bunu çözemiyorsa, birinden bekliyorsa gerçekten yazık. Eskişehir'de büyük sanayiciyim, büyük kurumum diyen en az bin tane sanayici ve kurum var Odunpazarı Belediyesi'nin büyüklüğünde en azından bin tane kurum var. Organize sanayide en az 700 tane büyük işletme var. Lafa gelince mangalda kül bırakmazlar ama bir tane loca bile almazlar' diye konuştu.
Eskişehirspor'u ayağa kaldırır
Kurt, 'O zaman bu iş onların dışında yürüyebilir mi ona bakalım. Kamu Kurumlarına bakalım. 3 üniversite, 3 belediye, Şeker Fabrikası, TÜ- LOMSA Ş, Hava İkmal… Bunların silkintisi bile Eskişehirspor'u ayağa kaldırır. Ama bir helvacı lazım. Bu insanları yan yana getirecek. Ama o yok. Bunu sağlamak zorundayız. Bir kurumun çabasıyla bu iş çözülmez. Eskişehir'deki 50 tane kurum 500'er bin TL verse bu iş çözülür. Bunların bütçe ve bilançosunu sarsmaz bu rakamlar. Bunu sağlayacak güveni oluşturmamız lazım. Biz devreye girdiğimizde siyaset yapıyor diyorlar' dedi.
Destek verenle verme yen ayrılmalı
Sitemli konuşan Başkan Kurt, 'Eskişehirspor şampiyonluğa oynarken protokol tribününde oturanlar gelmeli. Orada insanlara yer bırakmayanlar şimdi gelmeli. Uçaklara binip deplasmana gidenler gelmeli. Bunu sağlamak zorundayız, bu arkadaşları buraya getirmeliyiz. Divan Kuruluna görev verelim. Bunların hepsini çağıralım. Yan yana gelsinler. Hiç oynamayan isimlere borçlar var. Onlarla anlaşanlar arasın anlaşsın, borcunu sildirsin bir şeyler yapsın. Bize bir görev düşüyorsa biz hazırız. Ama bu yükün hepsi bize ağır gelir. Biz Eskişehirspor'a sahip çıktığımız kadar Eskişehirspor'da bize sahip çıkmalı. Destek verenle vermeyeni ayırmalı. O zaman belki bu iş rayına oturur' şeklinde konuştu.
Transfer yasağını kaldıralım
Eskişehirspor'u kurtaracak parayı bulacaklarına inanan Kurt, 'Samimi söylüyorum 500'er bin TL verecek 100 tane adam buluruz, bulmalıyız. Hepimize görev düşüyor. Bu kulüpten alacağı olanlara Divan Kurulu'nun yüksek sesle duyuru yapması lazım. '3. Lige düştük, paramız yok, yöneticimiz yok. Alın kardeşim siz yönetin bu takımı' deyin. İmzaları atsınlar transfer yasağını kaldıralım. Her sene -3, -6 puan silme tehlikelerinden kurtulalım. Eskişehirspor için 3. Lig'de 2. Lige çıkmak çok zor bir şey değildir' diyerek sözlerini noktaladı.
İlk destek Baturaygil'den
Odunpazarı Belediyesi Başkanın Kazım Kurt'un bu konuşmasının üzerinden birkaç saat geçtikten sonra eski yönetici Fatih Baturaygil 100 bin TL'lik katkıda bulunarak Kurt'un yaktığı umut ışığına ilk desteği verdi. Baturaygil'in ardından İş İnsanı Taylan Şahin, Mustafa Atılgan ve Es Es'in eski başkanı Nebi Hatipoğlu da 100'er bin TL bağışladı.

Editör: TE Bilisim