Başkan Kazım Kurt İmar Komisyonu'na Küçük Sanayi Sitesi hakkında brifing vermelerine karşın gündeme gelmemesine tepki göstererek, '2010 yılında Büyükşehir Belediyesi bu bölgeyi kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etti. Daha sonra buradaki çalışmayı Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapsın diye büyükşehir meclisinde 2013'te karar aldı. O tarihten itibaren Odunpazarı Belediyesi'ne kentsel dönüşüm yapma yetkisi verilmiş. Kentsel dönüşüm uygulaması için çalışmalar yaptık. Belli noktaya geldi. 2015 yaz ayında hizmet ihalesini yaparak yer tespiti gibi konularda bir firmaya yetki verdik. Bu firma tarafından bazı işler gerçekleşti, haritalar yapıldı. Mevcut durum analizi gerçekleşti. 1/5000'lik planları hazırlayıp Büyükşehir Belediyesine sunduk. 2015 Ekim ayında meclis gündeminde geldi. O tarihte İmar Komisyonuna havale edilen dosya 3 ay incelenmedi. Ocak ayında bu işi bitirelim diye imar komisyonundaki arkadaşlar özel brifing verdik. 1/5000'lik planın ne kadar önemli olduğunu söyledik. Komisyon olumlu rapor vermedi. Gündeme gelmedi' dedi.

OLUMLU YA DA OLUMSUZ KARAR VERİN

Kurt şubat ayında komisyonun kendilerine olumlu ya da olumsuz karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, 'Bize burada 12 bin 500 kişi yaşayacak ya da 15 bin kişi yaşayacak deyin. Yaşayacak kişiye göre sosyal donatı alanı ayıracağız. Ne kadar alana inşaat yapabileceğimiz böylece ortaya çıkacak. İnsanlara şu koşullarla uzlaşma önereceğiz diyeceğiz ama maalesef bunu anlatamadık. Şubat ayında olumlu ya da olumsuz diyebilirler. Buna da saygımız var. Eskişehir için önemli plan ve Odunpazarı için önemli bir gelecek. Ya yargı yoluna başvuracağız ya da başka türlü meclis ve imar komisyonu ikna edeceğiz Eskişehir için hayati konumdur. Arkadaşlarımından hassasiyet bekliyorum. Resen meclis gündemine taşınmasını istiyorum' diye konuştu.

2 GÜNDE KARAR VEREMEZDİK

Meclis Başkanı Adar ise, 'Komisyonlarda yer alan arkadaşlarımızın hassasiyet göstermesi gerekir. Biz Eskişehir yararına hassasiyet gösterip kararlarda çabuk olmalıyız' dedi. İmar komisyonunda yer alan AK Parti meclis üyesi Mustafa Arslan ise, 'İki gün önce brifing verildi. 2 günde karar alamayız. Hizmetleri engellemeyeceğimizin bilinmesini isteriz dediler.

S VE T PLAKA TARTIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Başkanvekili Abdulkadir Adar başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Başkan Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç katılmadı. Mecliste tüm ilçelerden S ve T plakalı işletmecilerden alınan çalışma ruhsatı ücretlerinin işletmecilerden alınmaması konusu ile ilgili komisyon kararı tartışma konusu oldu.

Tartışmaların sonunda komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre T ve S plakalı araçlardan çalışma ruhsat ücreti alınmayacak.(HM)

Editör: TE Bilisim