Tülomsaş'tan başlatıldı
Oldukça karanlık ve zorlu günlerden geçen Eskişehirspor için tüm şehri hareketlendirmek isteyen Eskişehirspor İcra Kurulu faaliyetlerine başladı. Kulübün her zaman yanında olduklarını geçtiğimiz gün yapılan toplantıda belirten Tülomsaş Genel Müdürü Hayri Avcı bu hareketlenmenin ve yardım kampanyasının Tülomsaş'tan başlatılacağını söylemişti. Dün ise bu gerçekleşti ve Tülomsaş'ta işçilerin, yöneticilerin futbolcuların ve teknik heyetin bir arada olduğu organizasyon gerçekleştirildi.

'Bir ilki gerçekleştiriyoruz' Yardım amaçlı etkinliğin açılış konuşmasını yapan ETB Başkanı Murat Diri, 'En kara ama en umutlu günleri yaşamaktayız. Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Kulübün her zaman yanında olduklarını söyledi. Hem Eskişehir'de bir ilk hem de Tülomsaş'ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bugün burada 1965 ruhuyla bir aradayız. Hep birlikte el ele verip kulübü bu kötü durumdan kurtulmak istiyoruz. Bugün Eskişehirspor'umuz için yardım için sizlerin yanına geldik. Bin bir sıkıntı ile maçlara çıkıyoruz. Sizlerin yardımlarını bekliyoruz' dedi.

'Mucizeyi başarmaya çalışıyoruz'
Daha sonra söz alan yönetici Hasan Tuç topyekün bir mücadele ettiklerini belirtirken, 'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana sözünün şu an içindeyiz. Eskişehirspor büyük bir borç yüküyle karşı karşıya… Bir mucizeyi başarmaya çalışıyoruz. Lisanslarımızın çıkmadığı halde yeni transferlerimiz bizi terk etmediler. Topyekün bir mücadele veriyoruz. Biz bugün ilk ziyaretimizi Tülomsaş'a yaptık. Kulübe olan desteği Tülomsaş'ın dahil olmasını istedik. Büyük bir katılım gerçekleştirdi. Katılan herkese teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.

'İlk otomobili ürettiniz'
Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ise yaptığı anlamlı konuşmada, 'Eskişehir hepimizin projesi. Burası sevenlerin birbirine kavuşturduğu yer. 1958'de ilk yerli lokomotifi siz yaptınız. 1961'de ilk otomobili siz ürettiniz. 100 günde burada o kadar hızlı çalışılmış ki 4 araba üretilmiş. 2000'lerden sonra trenleri hızlandıran sizlersiniz. Sevdiklerini birbirlerine ulaştıran sizlersiniz.'

'Bu sinerji hiçbir şehirde yok'
Konuşmasına devam eden Çapa, 'Biz Eskişehirspor olarak sizlerden el almaya geldik. Lokomotif nasıl yapılır nasıl olunur bunu öğrenmeye geldik. Burası sadece araba yapmamış, lokomotif yapmamış 1946'da şehri aydınlatan elektrik santrelleri kurmuş. Bizde sizler gibi şehre ışık saçmak istiyoruz. Sizler gibi şehrin lokomotifi olmak ve başarıya koşmak istiyoruz. Süper Lig'den amatör liglere giden takımları görüyoruz. Ama Eskişehirspor gibi bir sinerjiyi hiçbir şehirde göremedik. Eskişehir'i Eskişehir yapan Tülomsaş'tayız' dedi.

'Eskişehirspor'un yanında olalım'
Çapa konuşmasının sonunda, '100 günde 4 devrim yapan o işçiler o mühendisler gibi çalışmamız lazım. Sizin yaptığınız o hızlı trenler gibi başarıya ilerlememiz lazım. Eskişehirspor'u Süper Lig'e çıkarmamız lazım. Koca bir şehri mutluluğa götürecek bir tren varsa o da Eskişehirspor'dur. Genel Müdürümüz Hayri Avcı'ya yöneticilerine ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Eskişehirspor'un her zaman yanında olalım' ifadelerine yer verdi.

'Gün Eskişehirspor'a destek günü'
Tülomsaş Genel Müdürü Hayri Avcı'da son derece veciz bir konuşma yaptı. Avcı; 'Duyduk ki Eskişehirspor'umuzun sıkıntısı varmış. Eskişehirspor'un bir ihtiyacının olduğunu duyduk. Biz buradayız. Yardım edelim dedik. Buyurun gelin dedik. Bizim kurumumuz hiçbir işi yarım bırakmamıştır. Bu işi de yarım bırakmayacaktır. Eskişehirspor'un desteğe ihtiyacı varsa biz ne güne duruyoruz? Gün bugün ve bugün Eskişehirspor'a destek günü. Biz her zaman buradayız' dedi.

'Sahip çıkmamız lazım'
Gün birlik günü diyen Avcı sözlerini şöyle tamamladı; 'Kulübümüzün yanındayız. Eskişehirspor bu kötü günlerden çıkacaktır. Hep birlikte elimizi taşın altına koymamız lazım. Koyacağız arkadaşlar bu işi çözeceğiz. Eğer bir gün Eskişehirspor ile ilgili irade koyma iş yapma görevi verilirse inanın Eskişehirspor bu durumu asla görmez. Değerli mesai arkadaşlarım, Eskişehirspor bizi ziyarete geldi. Biz dostsak bu kulübe sahip çıkmamız lazım.'
Editör: TE Bilisim