Odunpazarı Belediyesi mart ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda 5 madde gündeme geldi. Meclis toplantısı başlamadan önce Karapınar 2. Etap Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi hakkında konuşan Başkan Kurt, projenin mart ayında meclise gelmemesinin nedenini açıkladı. Kurt, 'Karapınar 2. Etap ile ilgili plan değişikliği gündemi iki gün boyunca yapmış olduğumuz görüşmelerde imar komisyonundaki değerlendirmeler sonucunda AKP'li arkadaşlarımızın TOKİ ile bir görüşme yapmak suretiyle çözüm arayışı içerisine gireceklerini söylemeleri nedeniyle bir dahaki aya bıraktık' dedi.

AK PARTİ KARŞI OY VERDİ
Oy çokluğu ile geçen belediyenin 2022 yılı Gelir Tarifesinin güncellenmesi ile ilgili maddeye karşı oy verme gerekçelerini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, 'Gerekçeleriniz olarak belki son zamanlarda yaşanan enerji maliyetleriyle ilgili birtakım giderlerinizin artması gerekçe gösterilebilir. Bu konuyla ilgili oluşabilecek giderlerinizi ötekilerden ayırırsanız bütçe cetvelinizde bizde oy birliğiyle geçirelim dedik ama siz tamamını getirmişsiniz' diye konuştu. Konuşmaların ardından gündeme gelen Yol Harcamalarına Katılım Payının da olduğu2 madde oy çokluğuyla, 3 madde ise oy birliğiyle meclisten geçti.

EVLERİMİZ FARE YUVASI
Huzur Mahallesi Muhtarı Refik Özaydın, Karapınar 2. Etap Projesi ile ilgili konuştu. Özaydın, 'O kadar sıkıntımız var ki mahallede. Bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Artık olmazsa da mahallemin insanını toplayacağım ve mahallemde basın açıklaması yapacağım. TOKİ'ye sözüm şu: Mahkemeye götürmeyin. Bu garip insanları kurtarın. O evlerin fare yuvası gibi olduğunu görsünler. Muhtarlığımdan yukarısı Afganistan gibi olduğunu gelin görün. Odunpazarı'nı, Odunpazarı'ndaki yerel yöneticiler iradesini kullanarak yönetsin istiyorum. Sizlere inancım tam' dedi.

DİLEKÇEDE DELİL VAR
Karapınar 2. Etap Projesi hakkında konuşan CHP Meclis Üyesi Emre Genç, 'Odunpazarı Belediyesi tarafından gerekli her türlü çalışma yapıldı ancak AKP'liler tarafından bu kamuoyuna yanlış lanse edildi. Murat Bey'in televizyonda bir davadan bahsetti. Ortada bir davayok. İmar hukuku kapsamında TOKİ'nin yapmış olduğu ve nedenleri de artık sizin tarafınızdan paylaşılmış olan itirazlar söz konusu. Toplu Konut İdaresi tarafından itiraz ediliyor. Aslında muhtar işin özünü söyledi. Yerel yönetimi yerelde bırakmak lazım. Verdikleri oyun arkasında dursunlar. TOKİ, 'Benim görüşümü almadı' diyor. Dava dilekçesinin delillerinde var. 'Odunpazarı Belediyesi'nin bize sormuş olduğu görüş' diyor. TOKİ, 1. Bölge'de neyi doğru düzgün yapmış ki şimdi müdahale ediyor' diye konuştu.

TOKİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ
Karapınar ile ilgili stresi yükseltecek konuşmalar yapmak istemediğine dikkat çeken AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, 'Bütün sorumluluk keşke TOKİ'nin üzerinde olmuş olsaydı. Fakat 2014'te almış olduğunuz yetkiden dolayı imar yapma yetkisi ve imar uygulamaları şahsınıza ve belediyenizin sorumluluğuna getirilmiştir. Maalesef TOKİ'yi çok şeytanlaştırarak yapmış olduğunuz politikalarla bugün belki uzlaşmaz tavrınız veya uzlaşma ortamının olmayışının sebebi de galiba bu kurumla aranızda inşa edemediğiniz bu uzlaşma kültürüdür. O yüzden biz de şu anda devreye girmeye çalışıyoruz, görüşmeler yapıyoruz. Gerekirse bürokratları yan yana getirmek istiyoruz. Şöyle yaparız, böyle yaparız gibi taahhüdümüz yok, sadece samimi bir şekilde, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nin sanki bir eylemcisi gibi bu konuda üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yapmaya hazırız' ifadelerini kullandı.

GELECEĞE İPOTEK KOYMUŞTUR
'Kurumların kini olmaz' diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, '10 yıldır Karapınar konuşuluyor. 10 yıldır konuşulan şey şimdi Murat Bey tarafından çok ciddiye alınıp, böyle yarım saat nutuk atılması büyük bir gelişmedir. O nedenle teşekkür ediyorum. Karapınar 2. Etap 2010 yılında başlayan bir süreçtir. Hiç kimsenin başkan beni eleştiriyor, beni kötülüyor, bana olumsuz eleştiriler getiriyor diye devlet yetkisini kötüye kullanma hakkı yoktur. Kurumların kini olmaz. Kurumların birbirine düşmanlığı olmaz. TOKİ, o bölgedeki 10 bin yurttaşımızın geleceğine ipotek koymuştur' dedi.

UZLAŞMAYA ÇALIŞTIM
Uzlaşmaya çalıştığını fakat TOKİ'nin uzlaşmak istemediğini belirten Başkan Kurt, 'Benim hiç kimseye düşmanlığım yok. Biz çok denedik TOKİ ile uzlaşmayı. Uzlaşmadıkları için biz bu gerçekleri ortaya koymaktan kaçmayız. Karapınar öyle ya da böyle çözülmek zorundadır. Biz şartları sonuna kadar zorlayacağız. Bizim için önemli olan oradaki hemşerilerimizdir. Burada AKP şöyle olmuş, MHP şöyle olmuş, TOKİ şöyle olmuş bunlar mazerettir. Doğru bir şehirleşme, doğru bir konut hakkı ve insanların mülkiyetine saygı. Bizim temel hedefimiz budur. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah 10 yıl bekleyen proje, bir ayda bir şey kaybetmez. Deneyin. Zaman zaman bazı konularda iddialı sözler söylediniz ama yerine gelmedi. Bunu da deneyeceğiz. Bu bir avanstır. İnşallah olumlu sonuçlanır. Temel amacımız bu işin çözülmesidir' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim