Keskin, 17 yıldır resim öğretmenliği yaptığını kaydetti. Alanında kendini yeterli hissettiği için atölye açmaya karar verdiğini anlatan Keskin, birkaç arkadaşının da desteğiyle seramikle uğraşmaya başladıklarını söyledi.

Sivas'ta dünyaya geldiğini dile getiren Keskin, 'Çifte Minareli Medrese, evimizin yanındaydı. Onun için Selçuklu mimarisi ve kuş evleriyle çocukluğumdan itibaren ilgilenmeye başladım. Yok olmaya yüz tutan kuş evlerini günümüze taşımaya karar verdim' diye konuştu.

Tarihi bir geleneği canlandırmak ve doğaya katkıda bulunmak amacıyla seramikten kuş evleri yapmaya başladığı belirten Keskin, kuş evlerini Türk mimarisindeki aslına uygun olarak yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Hazırladıkları kuş evleri hakkında bilgi veren Keskin, şunları söyledi:

'Kuş evlerini beslenilmesi düşünülen kuşun cinsine uygun olarak yapıyoruz. Bir kırlangıçla bir güvecinin boyutları birbirinden çok farklı. Onun için her boyutta kuş evi yapıyoruz. İçinde bir koloninin yaşayabileceği kadar büyük kuş evlerimizde var. Sırlama işlemiyle hazırladığımız seramikten yaptığımız kuş evleri Türk milletinin hayırseverliğini, hassasiyetini ve zevkini yansıtıyor. Evlerin üzerinde su içebilecekleri şadırvanları da mevcut.'

Seramikten zümrüdü anka kuşu ve şahmeran da yaptığını aktaran Keskin, çocukların mitolojileri öğrenmesi ve Anadolu kültürünü tanıması için çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.(AA)

Editör: TE Bilisim