Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan hayvan pazarına, sabah erken saatlerden itibaren hayvanlarını getiren üreticiler, kurbanlıklarını satışa sunmaya başladı.

Vali Ali Çelik, pazarın açılışında yaptığı konuşmada, kurban kesiminde temizlik kurallarına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Kütahya'da kurbanlık hayvan sıkıntısının olmadığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

'Geçtiğimiz yıl verilere baktığımızda il genelinde 60 bin civarında küçükbaş, 16 bin civarında da büyükbaş hayvan kurban olarak kesildi. Bu yıl da Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 80 bin civarında küçükbaşın, 20 bin civarında ise büyükbaşın kurban olarak kesilebilir olduğunu, bu anlamda da kurbanlık sıkıntısının olmadığını ifade etmek isterim.'

Çelik, sürdürülebilir bir hayvancılık için dişi hayvanların kesilmemesi ve onların hayvan sayısının artırılmasında anaç olarak vazifelerini devam ettirmelerinin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık da belediye olarak kurban kesecek kişilerin kullanmaları için 30 bin poşet dağıtımını bayram boyunca yapacaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından dua edilerek pazarın açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilisim