Sivas'ta 1993 yılında, aralarında yazar ve sanatçıların bulunduğu 33 kişi ve 2 otel görevlisi yakılan Madımak Oteli'nde yaşamını yitirmişti. Katliamın ardından 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç, idam cezasına çarptırılmış, idam cezasının kaldırılmasıyla da cezası müebbet hapse çevrilmişti. Kılıç'ın kalan cezası, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun raporu doğrultusunda kaldırıldı.
TOPLUMU ETKİLEDİ
Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği önünde bir araya gelen komite üyeleri, karar sonrası tepkilerini dile getirdi. Komite adına açıklama yapan Vakıf Başkan Yardımcısı Kamer Ali Durur, 'Hapishanelerde daha mahkemeye çıkmadan birçok aydınımız canından olurken diğer taraftan binlerce mahkum hasta, ölümle burun burunayken ve onlar için hiçbir şey yapılmazken, toplumumuzu hatta tüm insanlığı derinden etkileyen katliamı gerçekleştirmiş kişinin serbest bırakılması bizler tarafından kabul edilemez bir durumdur. Biz Alevi toplumu ve bu ülkenin aydınlık yüzleri olarak bu kararı lanetliyoruz' diye konuştu.
UNUTMAYACAĞIZ
Vakıf Başkan Yardımcısı Durur, sözlerine şu şekilde devam etti: 'Dün Ali'yi sevmek Alevilikse en büyük Alevi benim diyenlerin bugün Ali dostlarını, Ali yoldaşlarını katledenleri serbest bırakıyor olması diğer bir handikaptır. Ve şunu bir kez daha söylüyoruz: Ne Maraş'ı, ne Çorum'u, ne Sivas'ı unuturuz, ne de failleriyle beraber yol yürüyüp canileri serbest bırakanları…' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim