Sempozyum etkinlikleri kapsamında Eskişehir Aşçılar Derneği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile birlikte düzenlenen yarışmaya 22 farklı şehirden aşçı dernekler katıldı. 3 farklı etapta gerçekleşen yarışmalarda Genç Aşçılar Yemek Yarışması, Down Sendromlu Gençler Arası Yemek Yarışması ve Yöresel Yemek Yarışması olmak üzere ayrı etkinlik düzenlendi. ETİ eski fabrika alanında gerçekleştirilen Genç Aşçılar Yemek Yarışması 18-25 yaş arası 45 yarışmacının çekişmesine sahne oldu. Kırmızı et ve beyaz et olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen yarışmada yemekleri değerlendiren jüri üyeleri Türkiye Aşçılar Federasyonu yetkililerinden oluştu.
Down Sendromlu Gençler Arası Yemek Yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. 20 down sendromlu gencin yanı sıra 20 de aşçının katılımı ile gerçekleşen yarışmada gençler, aşçılara yamaklık yaparak hünerlerini konuşturdu. NEO Plus AVM'de gerçekleşen Yöresel Yemek Yarışması ise hamur işleri, sebze yemekleri, et yemekleri ve tatlı olmak üzere 4 kategoride 80 kadının rekabetine sahne oldu. Jüri üyelerinin arasında sempozyuma katılan sanatçılar, geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmada dereceye giren ev hanımları, mahalle muhtarları, gazeteciler ve Türkiye Aşçılar Federasyonu yetkilileri yer aldı. HM
Editör: TE Bilisim