Özel Gelişim Anadolu Lisesi öğrencileri İrem Su İpek ve Başar Seklice, geçtiğimiz hafta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda açılan TÜBİTAK 46'ıncı Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi'ne, 'Lise Öğrencilerinin Türk Komedi Filmlerindeki Mizah Anlayışı Üzerine Bir İnceleme' adlı projeyle katıl

Projeye çalışmasına ilişkin açıklamada bulunan Başar Seklice, lise öğrencilerinin mizah anlayışı üzerine bir inceleme yaptıklarını, en çok hangi komedyen ve hangi mizahların biçimine güldüklerini yaş, cinsiyet ve okul türüne göre değişip değişmediğini incelediklerini söyledi.

Seklice, yaptıkları analiz sonucunu ise şöyle anlattı: 'Analiz ettiğimizde sonuçta Cem Yılmaz'ın en gülünç komedyen bulunduğunu, mizahların biçimlerinden de sözcük oyunlarının en gülünç bulunduğunu fark ettik. Fakat bunun yaşa göre değiştiğini de fark ettik. O da şu şekilde; 9'uncu sınıf öğrencileri Şahan Gökbakar'ı en gülünç bulurken, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri Cem Yılmaz'ı gülünç buluyorlar. Okul türü ve cinsiyete göre bir değişimin olmadığını fark ettik.'(İHA)

Editör: TE Bilisim