İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar ilçesinde boş şekilde bekletilen kamu lojmanları hakkında açıklama yaptı. Lojmanların tamamına yakınının kullanılmadığına dikkat çeken Toptaş, lojmanların çürümeye terk edildiğini belirtti.
VATANDAŞA VERİLSİN
Binaların bakımsızlıktan virane hale geldiğini söyleyen Toptaş, 'İlçemizde Maliye Bakanlığı'na ait 10, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait 12, Adalet Bakanlığı'na ait 6, Tarım Bakanlığı'na ait 10, Milli Savunma Bakanlığı'na ait 40 adet lojman bulunmaktadır. Bu lojmanların tamamına yakını boş, bazıları ise çürümeye terk edilmiştir.İlçemizde konut sıkıntısı yaşanmakta olup kiralar 1500 ile 2000 TL arasında seyretmektedir. Vatandaşlarımız, memurlarımız ve özellikle öğrencilerimiz kiralık ev bulmakta büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle bu lojmanlar ivedilikle vatandaşın kullanımına açılmalıdır' diye konuştu.
LOJMANLAR ATIL BEKLİYOR
Toptaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 'Bilhassa son günlerde yaşanan ekonomik kriz nedeni ile zor günler geçiren ülkemizde vatandaşlarımız çok büyük sıkıntılar yaşarken ev kiralarını dahi ödeyememektedir. Bu nedenle lojmanlarımızın atıl vaziyette tutulması vicdanları sızlatmaktadır. Bu binaların en kısa sürede ihtiyacı olan ve zor durumda kalan vatandaşlarımızın kullanımına açılmasını veya satışının yapılmasını halkımız adına talep ediyoruz.' MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim