Vali Özdemir Çakacak dün ESGROUP'u ziyaret etti. Eskişehir ve gündemdeki konullarla ilgili kendisiyle keyifli sohbet ettik.

ÇİN MÜJDESİ
'Eskişehir'in yararına olan ve ilgilendiren her konuda abilik yaparım' diyen Çakacak 'Çinli bir firmanın Organize Sanayi Bölgesinde 5000 kişinin çalışacağı büyük bir yatırım' yapacağının müjdesini verdi. YHT seferlerinde 'Eskişehir yolcu kontenjan sayısının arttırılması konusunda Devlet Demiryolları Genel Müdürüyle görüşeceğini' ifade eden Çakacak Eskişehir Emniyet'inin ve Jandarmanın 'uyuşturucu ile mücadelede çok başarılı olduğunu' söyledi. Valilik olarak yaptıkları koordinasyon toplantıları, Emniyet ve Jandarmanın özverili çalışmaları sayesinde Eskişehir'in Dünya'da en güvenli 10'uncu kenti olduğunu söyledi. Bu konuda güvenlik güçlerimizi kutladı.

KENTİ ÇOK İYİ BİLİYOR
Eskişehir'de 28 bin mültecinin yaşadığını ifade eden Çakacak bunların 4532'sinin Suriyeli olduğunu belirtti. Onlarla toplantılar yapıp, Eskişehir halkıyla uyum içinde yaşamaları konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. Eskişehirspor'a herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Çakacak; 'Keşke Kaan Ay başkanlığı bırakmak zorunda kalmasaydı. İşler iyiye gidiyordu. Sponsorluk anlaşmalarında mesafe kat edilmişti. Paralar ödenmeye başlanmıştı' dedi.
Eskişehirspor'un hep işadamları tarafından yönetildiğini kaydeden Çakacak; 'Bu konuda siyasilerden fazla bir şey beklememek lazım. Eskişehir'in başarılı işadamları bir araya gelip, kulübü iyi bir şekilde yönetebilir. Sadece Eskişehir-
spor değil, Eskişehir'in yararına olan ve ilgilendiren her konuda abilik yaparım' dedi. Çakacak Eskişehir'i ve Eskişehir'in değerlerini çok iyi biliyor. O Eskişehir'i Eskişehirli de onu seviyor. Adını daha şimdiden 'kentimizde iz bırakan valiler arasına' yazdırdı...
----------------------------------------
NOSTALJİ
ENİŞTEYE GÖRKEMLİ KARŞILAMA


28 yıl önce. 1991 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na seçilen DYP Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk, partisinin diğer Eskişehir Milletvekili İbrahim Yaşar Dedelek ile ilimize yaptığı bir ziyarette Eskişehirliler tarafından sevgiyle karşılanıyor.
O yıllarda DYP-SHP Koalisyon Hükümeti vardı. Cindoruk'u karşılamaya gelenler arasında SHP İl Başkanı merhum Kemal Metin, SHP Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen, dönemin Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı merhum Ali Yüksel Yüzügülü de bulundu. 16 Kasım 1991- 1 Ekim 1995 yılları arasında TBMM Başkanlığı yapan Cindoruk, DYP'li Bakanlara 'İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmam' demiş. Eskişehir'in Büyükşehir olmasını, İlimize doğalgazın gelmesini, OSB'de yeni fabrikaların kurulmasını sağlamıştı.
Eşi Dilek Hanımın Eskişehirli olması nedeniyle Eskişehir'in eniştesi olan Cindoruk, dürüst, ilkeli ve demokrat tavrıyla Türk siyaset tarihinin önemli isimlerinden birisidir. 1995'te DYP'den tekrar Eskişehir Milletvekili seçilen Dedelek Devlet Bakanlığı da yaptı. Daha sonra Anavatan Partisi'ni geçen Dedelek 1999'da üçüncü defa Eskişehir Milletvekili seçildi. Kurt bir politikacı olan Dedelek, Anavatan Partisi'nde Grup Başkanvekilliği de yaptı.
-----------------------------------------
FOTO ŞAKA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:
Bakanım bizler hep AK Parti'ye oy verdik. Bundan dolayı bizim üyelerimizden başkasını okullara yönetici olarak atamayın.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Dediğini dikkate alırsam, Eskişehir'deki okul yöneticilerini başka sendikalardan yaparım.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Bakanım neden böyle?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: O'na bana değil de daha düne kadar; 'AK Parti'ye hiç oy vermedim' diye böbürlenen Eskişehir sendika başkanına sor.
-----------------------------
FIKRA
NEDEN AÇMIYORSUN?

Patron yeni işe aldığı sekreterine 'Yahu tam yarım saattir senin telefonunu çaldırıyorum, neden açmıyorsun?' diye bağırmış, 'Çok affedersiniz efendim' demiş sekreter, 'Daha önce elektrik arıza servisinde telefonlara bakan sekreter olarak çalışıyordum da!'