Kurban Bayramı öncesinde AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın görevden alınacağı iddiasını yazmıştım.
Bu iddia uzun zamandan beri kulaktan kulağa fısıldanıyordu.
Ne AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan ne de AK Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz'dan bana iddiaların doğru olmadığı ile ilgili bir açıklama gelmedi.
Her halde benimle muhatap olmak istemiyorlar!
* * *
Zihni Çalışkan'ın görevden alınacağı iddiasıyla ilgili Sağlı Sollu Haber internet sitesinde haber yapan sitenin Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar telefon etti.
'Abi sitemdeki haberi kaynak göstererek AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın Genel Merkez tarafından görevden alınacağı iddiasına köşende yer vermişsin. AK Parti Antalya Milletvekili, AK Parti MKYK Üyesi, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu iddianın doğru olmadığını söyledi. Ben sitemde haber yaptım. İstersen sende köşende yazabilirsin' dedi.
Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse'nin kısa bir açıklamasını gönderdi.
Açıklama şöyle:
'GENEL MERKEZ'İN BÖYLE BİR TASARRUFU YOK'
'Eskişehir İl Başkanımız Zihni Çalışkan kongreyle geldi. Şu an için Genel Merkez'imizin böyle bir tasarrufu yok. Genel Merkez'imizin görevden alma gibi bir tasarrufu yok.'
* * *
Atalarımızın bir sözü var.
'Ateş olmayan yerden duman tütmez' diye.
Durup dururken söylenti neden çıksın?
Biz yine de Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse'nin iddiaların doğru olmadığı sözlerine inanmak zorundayız.
Gün gelir iddialar doğru çıkarsa en azından 'şu tarihte yazmıştık' deriz.
'EN YÜKSEK OYLA SEÇTİRECEĞİZ'
AK Parti İl Teşkilatının düzenlediği 'Bayram Kutlaması' TÜRESAŞ Sosyal Tesislerinde yapıldı. Bayramlaşmaya milletvekillerinden bir tek Nabi Avcı'nın katılması dikkatimi çekti.
Bayramlaşma töreninde AK Parti İl Başkanı Çalışkan, 2023 seçim sürecine ilişkin yaptığı konuşmasında, 'İlk günkü aşkla çalışıyoruz. AK Parti hizmetleriyle bugün ülkemizi zirveye taşıdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yine sorunları çözeriz. Bir olursak aşamayacağımız bir sorun yoktur. 2023 seçimleri bizim için bir engel olayacak. Cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçtirdiğimiz bir seçim olacaktır inşallah' diye konuştu.
'SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ NE VARSA YAPTIK'
AK Parti'nin geçmişten bugüne söz verdiği her şeyi yaptığına da vurgu yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da, şunları kaydetti:
'Biz bugüne kadar yapamayacağımız şeylerin sözünü vermedik. Çok şükür sözünü verdiklerimizi de Allah'ın nasip etmesiyle imkanlar dahilinde gerçekleştirdik.
Eskişehir bu bakımdan göğsümüzü gere gere konuşabileceğimiz bir şehir.
Eskişehir'in on yıl önceki, yirmi yıl önceki halini hatırlayın. Belediyecilik hariç her alanda gerçekten güzel işler yapıldı. Daha yapılacak çok şey de var. O da doğru. İnşallah bundan sonraki süreçte de eksikliklerimizi tamamlarız, Eskişehir'i layık olduğu düzeyin üzerine çıkarmak için yine el birliğiyle gece gündüz çalışmaya devam ederiz, ediyoruz.'
* * *
Ben bayramlaşma etkinliğine gitmedim.
Giden bir AK Partili arkadaşla telefonla görüştüm.
Katılımın geçen yıllara göre düşük olduğunu söyledi.
Herhalde 9 günlük bayram tatili nedeniyle AK Partililerin çoğu tatile çıkmışlar!
* * *

PROF.DR. METİNTAŞ'TAN ÖZ ELEŞTİRİ
Kurban Bayramı öncesinde Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, 39 yaşındaki Hacı Mehmet Akçay tarafından poliklinikte vurularak öldürülmüştü.
Sağlık Sendikaları, Uzman Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledilmesini kınayarak, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını isteyerek şu açıklamayı yapmışlardı:
'Artık can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz. Açıkça buradan bir defa daha deklare ediyoruz; sağlık emekçilerinin artık can güvenliği sağlansın. Aksi halde sağlık merkezlerinde hizmet sunmak mümkün olmayacaktır. Hekiminden hemşiresine sağlık çalışanlarının onlarca sorunu bulunuyor ancak hiçbiri can güvenliği kadar, sağlık merkezlerinde kol gezen şiddet kadar yakıcı değil'.
Tıp fakültelerinin dekanları
ve başhekimleri sınıfta kaldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akciğer ve Plevra Kanserleri uygulama ve Araştırma Merkezi kurucusu ve müdürü Prof. Dr. Muzaffer Metintaş'ta, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın katledilmesiyle ilgili öz eleştiri yaptı.
Prof. Dr. Metintaş, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
'Son hekim katledilişi sonrası tıp fakültelerinin dekanlar ve başhekimleri inisiyatif alıp süreci mesleki olarak gereken yönde ve hekimlik onurunu öne çıkararak ilerletmezlerse, ortalık maalesef hekimlik mesleğini ideolojik istismar nedeniyle daha da güçsüzleştiren çığırtkanlara kalacak. Sayın dekanlar, başhekimler mevki ve makamlarınızın hakkını verme zamanıdır. Sanıyorum bu yüzden pozisyonlarınızı kaybetmezsiniz, kaybederseniz de onurunuz olur. Hacettepe hariç Tıp fakültelerinin dekanları ve başhekimleri sınıfta kaldı. Hacettepe Üniversitesi Senatosu 'Sağlıkta şiddeti yeren bir bildirge' yayınladı. Bravo Hacettepe!
Diğerleri ve kendi üniversitem Eskişehir Osmangazi adına üzüldüm. Büyük idareciler olmak halinde hakkını vermek de gerekiyor.'
HÂKİM VE SAVCILAR'A SESLENDİ
Son hekim katlinden sonra bir çağrım da kıymetli hakim ve savcı arkadaşlara. Sizlere, daima, en derin saygıyı gösteriyor ve gerektiğinde de size elimizden gelenin ötesine hizmet vermeye çalışıyoruz. Siz de hekim dostlarınızın en büyük hamisi ve destekçisi olmalısınız. Önünüze bir hekim saldırganı, küfürbazı ya da tehdit çisi geldiğinde, ona, kanunların izin verdiği en üst düzeyde muamele etmelisiniz. Ki, olası teşebbüslerde ibret olsun, sizin karşınıza öylece çıkmaya ödleri patlasın.
İNGİLTERE'DE ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI GETİRİLDİ
Sevgili bir meslektaşımın eşi Nursel Yargıcı Ardıç bildirdi:
'Önce başımız sağ olsun. Çok kızgın ve çok üzgünüz. İngiltere'de geçen hafta kabul edilen bir yasayla emergency service çalışanlarını (doktor, hemşire, itfaiyeci, polis, ambulans şoförü, acil tıp…) öldürenlere kefalet hakkı da olmadan ömür boyu hapis cezası getirildi'.
* * *

6'lı masayla ilgili bomba iddia
Ankara kulislerinde konuşulanlara göre; Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi grup kuracak kadar milletvekili çıkarmak istiyor. Saadet'in hedefi bu 20 milletvekilini 2018 seçimlerindeki gibi CHP listesinden girerek elde etmek.
CHP'nin başını çektiği 6'lı masada partiler, milletvekili hesapları yapmaya başladı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi grup kuracak kadar milletvekili çıkartmak istiyor. İktidara gelmeleri halinde bakanlık ve cumhurbaşkanı yardımcılığı isteyen genel başkanların, milletvekili adayı olmayacağı belirtiliyor.
SAADET İSTİYOR, CHP DE SICAK BAKIYOR
Yenişafak gazetesinin haberine göre; Liderler milletvekili kontenjanlarını başka isimler üzerinden değerlendirerek temsil gücünü daha da arttırmayı hedefliyor. 2018'deki seçime CHP listesinden giren Saadet Partisi'nin TBMM'de grup kurmak için 20 milletvekilini yine CHP listesinden göstermek istediği, CHP'nin de buna sıcak baktığı öne sürüldü.
DEVA PARTİSİ KENDİ ADIYLA GİRİYOR
2023'te ilk kez seçime girecek DEVA ve Gelecek Partisi'nin TBMM'de grup kurmak istedikleri, ancak seçime kendi listelerinden girecekleri belirtiliyor.
İYİ PARTİ, DEMOKRAT PARTİ'YE MESAFELİ
Masanın ortaklarından DP de bir önceki seçime İYİ Parti listesinden girmişti. İYİ Parti'nin bu dönem listesinde başka partilere yer vermek istemediği öğrenildi. DP ise 6'lı masadaki diğer partilerin listesinde yer almayı planlıyor.
* * *

Fıkra:

Nasıl Zengin Olunur?
Bir gazeteci, ülkenin en zenginlerinden, 65 yaşlarında bir iş adamıyla röportaj yapmaktadır. Sorar:
- 'Efendim, bize bugünlere nasıl geldiğinizi, bu serveti nasıl oluşturduğunuzu anlatır mısınız?'
- 'Zevkle... 1920'lerin sonuydu. 1. Dünya Savaşı'nın etkileri yeni yeni siliniyordu, benimse cebimde birkaç sentten başka bir şey yoktu. Cebimdeki 5 sentimle, bir elma aldım. Akşama kadar onu parlatıp, 10 sente sattım. O gece sabahı zor ettim. Ertesi sabah, 10 sentimle 2 elma aldım ve onları da sattım. Sonra yarım kasa elma aldım aynı işlemi yaparak iki katı paraya sattım. Böyle çalışarak, bir ay sonunda, 50 dolardan fazla para kazanmış oldum. Ertesi ayın başında, karımın dedesi öldü ve bize 20 milyon dolar miras bıraktı...'
* * *

HİKAYE:

ALIŞKANLIKLAR
Bir bilgenin öğrencileri bir gün sormuşlar:
'İnsanlar neden kötü alışkanlıkları daha kolay ve iyi alışkanlıkları daha zor edinirler? Neden iyi alışkanlıklarını uzun süre muhafaza 'edemiyorlar?
Yaşlı bilge:
'Peki, ben size şöyle bir soru sorayım: Eğer iyi tohumu güneşte bırakırsak ve kötü, çürümüş tohumu toprağa gömersek ne olur sizce?' demiş.
'İyi tohum kuruyacak güneşte, kötü tohum ise hastalıklı filizler verecek
ve sağlıklı bir meyve oluşmayacak'
diye cevaplamış öğrenciler.
Bilge devam etmiş:
'İnsanlar da bu şekilde davranır: İyilikleri ruhlarında saklayıp filizlerini
büyütmektense açığa çıkarıp kayıp ediyorlar. Diğer yandan da günahlarını ve kötü taraflarını başkalarından saklamak için içlerinde gizliyorlar. Onlar orada büyüyüp insanı kalbinden yok ediyorlar... Ancak siz, bilge olun...'

* * *