Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın başrolünü oynadıkları ölümsüz bir yapıt olan Esaretin Bedeli'nde bir sahne vardır. Andy (Tim Robbins): 'Dünyada taştan olmayan ve kimsenin senden alamayacağı bazı şeyler vardır. İçinden alamayacakları .. ve dokunamayacakları .. bazı şeyler .. asla dokunamazlar' der. Red(Freeman) : 'ne hakkında?' Andy 'umut !' Red, 'Umut (...) sana bir şey söyleyeyim. Umut tehlikelidir. umut bir insanı deli edebilir. İçerde bu fikir iyi değildir. Buna alışsan iyi olur. '
Yaşanan ekonomik sıkıntılar, beceriksiz yöneticiler, takıma şaşı bakan kent yöneticileri nedeniyle Eskişehirspor taraftarı mutsuz ve biraz da umutsuzdu. ES ES, genç ağırlıklı ve tamamı yerli kadroyla ligin dişli takımlarından Keçiörengücü'nü Ankara deplasmanında 1-0 yendi. Stephen Hawking'in ünlü sözünde olduğu gibi; 'Hayat varsa, umut da vardır.' Bence bu zor günlerde umudumuzu kaybetmeyelim.Taraftar, takım ve kent olarak yine birlik olalım. Küme düşebiliriz. Ancak savaşmadan, terimizin son damlasına kadar mücadele vermeden düşmeyelim.
----------------------
KABUKÇUOĞLU'NA
DELEGE ŞOKU


İYİ Parti'de delege seçimleri tamamlandı. 18 Ocak'ta Tepebaşı, 19 Ocak'ta 'Odunpazarı İlçe delege seçimleri' yapıldı. Her iki delege seçiminde 'çarşaf liste' kullanıldı. Tepebaşı ve Odunpazarı'nda 400'er delege seçildi. 400 üyenin altında olan İlçelerde delege seçimleri yapılmadı. Odunpazarı ve Tepebaşı'ndaki delege seçimlerini mevcut İl Başkanı Mehmet Ektaş kazandı. Delegelerin büyük çoğunluğu onların oldu. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu'nun desteklediği Ramis Tunca ile İsmail Koca delege seçimlerinde hezimete uğradı. Tunca kendi mahallesi olan Akarbaşı'nda delege seçilemedi. Tunca lehine taraf olduğu için delege seçimlerinin en büyük kaybedeni Arslan Kabukçuoğlu oldu. 15 Şubat'ta Tepebaşı, 16 Şubat'ta Odunpazarı ilçe kongreleri yapılacak. 22-23 Şubat tarihleri arasında kırsaldaki ilçelerde kongreler gerçekleşecek. İl Kongresi 22 Mart'ta yapılacak. Mevcut Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Türk ile mevcut Odunpazarı İlçe Başkanları Zafer Tuna büyük ihtimalle kongreleri kazanarak görevlerine devam edecek. İlçe seçimleri sonrasında İl Kongresi'nin üç adaylı olmasına ihtimal vermiyorum. Tek veya iki adaylı seçim olabilir. Merkezdeki delege seçimlerini kazanan Mehmet Ektaş kongreyi alarak, İl Başkanlığına devam eder.
----------------------
OKULDA GÜVENLİK TEDBİRİ ALINMALI

18 Ocak Cumartesi günü Görünüm'de kaleme aldığım 'Öğretmenleri Tehdit Ediyorlar' başlıklı yazımda Geçtiğimiz hafta Orhangazi Ortaokulu'nda 'duygu durum bozukluğu' olan kaynaştırma öğrencisinin bir öğretmen tarafından dövülmesi olayı sonrasında bazı karanlık birilerinin okula gelip, eğitimcileri tehdit ettiklerini belirtmiştim. Kendilerini 'çocuğun veya annenin yakını' olarak tanıtan bu şahıslar 'Bu okulu bitireceğiz. Bütün öğretmenleri bitireceğiz. Cezayi ehliyetimiz yok. Adam öldürsem bana hiçbir şey olmaz' diye okulda görev yapan eğitimcilere gözdağı verdikleri yönündeki iddialara yer vermiştim. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı dün bu konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Urfalı gönderdiği açıklamada şunları söyledi; 'Bu olay vesilesiyle kamuoyunda Orhan Gazi Ortaokulu'nda görev yapan tüm öğretmen, yönetici ve çalışanlar toptancı bir anlayışla zan altına bırakılmak ve tüm kurum için bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu durumu kabul etmek imkansızdır. Okul çalışanları sosyal medya ve değişik platformlarda tehdit edilmekte ve hakarete uğramaktadır. Bu okulumuzda öncelikli olarak güvenlik tedbirlerinin alınması elzem bir durumdur. Çalışanların güvenlik noktasında tereddütleri vardır. Aksi bir durumda bu okulumuzda bir tek çalışanımızın burnunun kanamasının sorumlusu sizler olursunuz. Öğretmenlerimiz ile çalışanlarımızın yaptığı fedakarlıkların görmezden gelinip onları suçlayarak itibarsızlaştırmak en hafif ifadeyle eğitime sistemimize vurulan ağır bir darbe olacaktır. Eskişehir ilinde görev yapan öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız asla sahipsiz değildir.' Umarım yetkililer Urfalı'nın bu uyarılarını dikkate alır. Orhangazi Ortaokulu'nda çalışan öğretmenler için gerekli güvenlik tedbirleri alınır.
----------------------
GÖRKEMLİ HALUJ GECESİ

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (EKKKDD) geleneksel olarak düzenlediği Haluj Gecesi önceki akşam Anemon'da yapıldı. Şıble Halk Dansları Topluluğu rüzgarı estiği geceye kızımla birlikte ben de katıldım. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP PM Üyesi Gaye Usluer, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın da katıldığı etkinliğe Çerkezler büyük ilgi gösterdi. Dernek Başkanı Cihan Ertok'un açılış konuşmasıyla başlayan görkemli etkinliği İshak Akbay sundu. Gecede dernek bünyesinde oluşturulan Şıble Halk Dansları Topluluğu ve minikler Ritsa ekibi gösterileri ile misafirlere coşkulu anlar yaşattı. Doli Grubu Barabans ise gerçekleştirdikleri doli şovu ile büyük alkış aldı. Gecenin sonunda Ses Sanatçısı Betül Bilgin seslendirdiği kafkas ezgisi parçalar ile davetlilere duygusal anlar yaşattı. Derneğe bağışların da toplandığı etkinlikte Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, 1864 Çerkez Soykırımına vurgu yaparak, 1864 lira bağışta bulundu. Eskişehir Milli Eğitim'in yönetici kadrosu tam kadro gecedeydi. Organizasyon mükemmeldi. Bu gecede büyük emekleri olan başta Dernek Başkanı Cihan Ertok ve Dernek Kadın Kolları Başkanı Emine Tuç olmak üzere herkesi kutluyorum...
----------------------
FOTO ŞAKA:

AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Nur Hanım partinizde kavga bitmiyor. Bakıyorum şu günlerde birileri sizi çok kızdırıyor.
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü: Rahmetli Erdal İnönü'nün dediği gibi biz sosyal demokratlar yemeği değil, birbirimizi yemeyi çok severiz.
----------------------
FIKRA:
DÜŞTÜK BEA..
Kadının evinde cam kırılmıştı. Camcıyı aradı ve sipariş verdi. Yarım saat sonra zil çaldı. Kadın megafondan seslendi:
- Kim o?
- Camcı bea..
Kadın kapıyı açtı ve camın takılacağı yeri gösterdi. Beş dakika sonra yine zil çaldı.
- Kim o?
- Camcı bea..
- Yanlışlık var. Az önce bir camcı gelmişti.
- Düştük bea..