Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, il kongresi için geldiği Eskişehir'de esnaf gezdi kahvelerde oturan vatandaşların ellerini sıktı.
CHP'den ihraç edildikten sonra Yenilik Partisini kuran Yılmaz, il il gezerek partisinin kongrelerine katılıyor. Temmuz ayına kadar 14 ilin kongrelerini tamamlayarak büyük kongreye hazırlanıyor.
Yılmaz, Sıcak Sular Mevkiinde Avrupa Türkleri Platformu da ziyaret ederek Başkan Sebahattin Tekin ve Emirdağlılarla sohbet etti.
ERDOĞAN'A KARŞI MUHALEFET YAPAMIYORLAR
Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, sohbet sırasında,'Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Meral Akşener'e verdiğiniz her oy Recep Tayyip Erdoğan'a gidiyor. Bunlar 89'uncu dakikaya kadar öyle bir muhalefet yapıyorlar ki iktidarı tozu dumana katacaklarını zannediyorlar. 89'uncu dakikadakaleci kaleyi boşaltıyor, futbolcular sakatlanıyor, yere düşüyor ve golüyiyerek sahadan mağlup olarak ayrılıyorlar.Muhalefet aslında Ak Parti ve Erdoğan'a karşı muhalefet yaptıklarını sanıyorlar. Ama 90. Dk'da golü yiyorlar. Türkiye'de herkes bizi izliyor. 'Acaba bunlar ne yapacak?' Biz tabela partisi değiliz. Biz kongre yapan bir partiyiz. Sokakta olan bir partiyiz. Şu anda mecliste olan bir partiyiz. Bizim partimiz bir biat partisi değildir, itiraz partisidir, bir başkaldırıdır sisteme. Türkiye'de bu zamana kadar vizyonel bir siyaset yapılamadığı için bugün bu noktadayız. Bu nedenle önünüze gelecek ilk sandıkta bunlara oy vermeyim. Bir de bizi deneyin' dedi.
SEBAHATTİN TEKİN BOZULDU
Yılmaz'ın CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile diğer siyasi partilerin genel başkanlarını da, 'Onların hepsi de eski artık. Çöpe atın. Onlara verilen her oy Recep Tayyip Erdoğan'a gidiyor' şeklindeki eleştirmesi hem Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik'i hem de ziyarette bulunan platform üyelerini rahatsız etti.
Arkamda bulunan 4-5 kişi Öztürk Yılmaz'a cevap vermek istedi. Ancak Sebahattin Tetik, onlara fırsat vermeden, 'Sayın Başkan biz birlik beraberlikten yanayız. AK Parti'nin iktidardan düşmesi ve Cumhurbaşkanın görevinin sonlandırılması halkın vereceği oylarla gerçekleşir. Bugün ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşanıyor. İnsanlar aldıkları maaşla geçinemiyor. Bu yangın söndürülmeli. Bu yangını kim söndürebilecek diye liderlere bakıyoruz. Biz platform olarak her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Bizim işimiz siyaset yapmak değil. Avrupa'da yaşayan Türklerin yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak, onların sıkıntılarını çözmek. Bugüne kadar Avrupa'nın hangi ülkesinde olursa olsun bir vatandaşımız sorununu bize bildirdiğinde anında çözüyoruz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim' diyerek ortamın gerilmesinin önüne geçti.
ERDOĞAN'IN ADAY OLMASINDA ENGEL YOK
Bir başka vatandaşın 'Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olması mümkün değil' demesi üzerine, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olma hakkı var. İlk dönemi Anayasa değişikliği öncesiydi. Anayasa değiştikten sonra ilk kez seçildi. Yasalar geriye dönük işlemez. Bu nedenle Erdoğan aday olabilir. Ama bize düşen görev onu sandıkta yenmek' dedi.
* * *
Sonuç olarak Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, genç bir siyasetçi. Heyecanlı. Ülkedeki yangını söndürmenin peşinde. Ancak bu yangın tek başına yapılacak mücadele ile sönmez.
Muhalefet partilerinden oluşan 6'lı masayı eleştirmek, muhalefetin 6'lı masasının masalcı olduğunu ve bu masanın seçimi Recep Tayyip Erdoğan'a kazandıracağını öne sürerek, 'Ben başından beri Türkiye'de Erdoğan ve onun kuklaları olduğunu düşünüyorum. Bütün hepsi şuanda Erdoğan'a çalışıyor. Bilerek veya bilmeyerek onun kuklalığını yapıyorlar. Erdoğan önce bu 6'lıyı birleştirdi. Hepsi aynı yerde olsun, kendi gözetimi dışında bir grup kalmasın diye. Biz girmiyoruz, biz o masada olmayacağız. O masa, Erdoğan'a seçim kazandırmak istiyor' diyor.
Yüzüne karşı da söyledim.
Hedef eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanamaması ise neden ayrışıyorsunuz. Birlikten kuvvet doğar. Erdoğan'ın yeniden seçilmesini istemiyorsanız o zaman tüm muhalefet partileri birlik içerisinde olmalı.
Birlik olamazlar ise Recep Tayyip Erdoğan, hitap kabiliyeti yüksek bir lider. Konuşmasıyla insanları ikna edebiliyor.
Yenilik Partisi de daha çok genç parti. İnsanların çoğu Öztürk Yılmaz'ın kendisini tanıyor ama partisini bilmiyor.
Bu nedenle diğer siyasi partileri ve liderlerini eleştirmek için harcadığı zamanı kendi partisini tanıtmak için kullanmış olsa belki gelecekte daha çok destek görebilir.
* * *


'ESKİŞEHİR' YASAKLAR ŞEHRİ OLDU
Eskişehir Valiliği kentte 15 gün süreyle açık alanlarda etkinlikleri yasakladığını duyurdu. 24 Mayıs'a kadar sürecek yasak nedeniyle 12-15 Mayıs tarihinde yapılması planlanan Anadolu Fest ertelenmişti.
Eskişehir Valiliği'nin yaptığı 15 günlük yasak sosyal medyada gündem oldu. Kentte 19 Mayıs'taki kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 24 Mayıs'a kadar yasaklandığı bildirilmişti.
Eskişehir Valiliğinin almış olduğu 15 günlük 'açık alanlarda etkinlikleri yasak' kararı sonrasında festivalin 9-12 Haziran tarihine ertelendiği duyurulmuştu.
Ancak yargıfestivalin yapılmaması kararı verince festival iptal edildi.
Festivalin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
'Sevgili Müzikseverler, bildiğiniz üzere festivalimiz 9 Mayıs tarihinde güvenlik gerekçesi ile valilik tarafından durdurulmuştu. Bunun üzerine festivalimizi 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmek üzere yeniden harekete geçtik. Geldiğimiz noktada üzülerek diyalog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız. Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz.'
BİR YASAK DA 'YOGO' YAPAN KADINLARA GELDİ
Eskişehir Anadolu Fest'in iptal edilmesieleştirilirken bir yasak da Dede Korkut Parkın da 'YOGO' yapan kadınlara geldi. Vişnelik Mahallesi'ndeki Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e şikayet edildi. Parkın güvenlik görevlileri, yoga yapan kadınlara müdahale ederek yoga yapmalarını engelledi. Parkı yaptıran Türk Dünyası Vakfı ise etkinliğin izinsiz olduğu gerekçesiyle müdahale edildiğini açıkladı.
Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan gruba güvenlik görevlileri müdahale etti. CİMER'e şikayet edildiler
Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan kadınlar, kimliği belirsiz kişiler tarafından CİMER'e şikayet edildi. Sabah saatlerinde yine yoga yapan kadınların yanına gelen emniyet güçleri, CİMER'e parkta yoga yapmaları konusunda şikayet olduğunu öne sürerek, vatandaşların yoga yapmasını engelledi. Yoga yapmak için bir araya gelen grup güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile karşılaştı. Güvenlik görevlilerini ikna etmek için konuşan grup üyeleri yanıt olarak ise 'Sizi CİMER'e şikayet etmişler' oldu.
'Parklarda spor etkinliklerimiz başlıyor'
Yoga yapan kadınların engellenmesine tepki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den geldi. Büyükerşen de sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, 'Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz' ifadelerine yer verdi.
'Siz şaka mısınız?'
Dede Korkut Parkı'nda yoga yapılmasının engellenmesine tepki gösteren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini şöyle ifade etti:
'Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkında yoga yapanlar Cimer'e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz. İstediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Kimseden çekinmeyin. Bir ihtiyacınız olursa söyleyin. Spor İşleri Müdürlüğümüz temin eder. Sizleri ziyarete geleceğim.'
Türk Dünyası Vakfı'ndan açıklama
Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan grubun görevlilerce uyarılmasıyla ilgili Eskişehir Valiliğinin sosyal medya hesabından Türk Dünyası Vakfı'nın açıklaması paylaşıldı.
Olayla ilgili Eskişehir Valiliğinin sosyal medya hesabı üzerinden Türk Dünyası Vakfı'nın açıklaması şöyle:
'PARKIMIZDA PLANLI SPORTİF
FAALİYETLER YÜRÜTMEKTE'
'Ziyaretçilerimizden gelen şikayetler ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü parkımızda planlı sportif faaliyetler yürütmektedir. Diğer kurum ve kuruluşların parkımızda sportif faaliyet talepleri de değerlendirilmektedir. Bu sebeple mevcut uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde istifade etmesi amacı ile düzenlenmiş olduğunu, izinsiz etkinlikle ilgili olarak izinsiz ve gizli çekim ile yapılan bu 'haber'in gerçekleri yansıtmadığını; bu haliyle hukuki süreçlere zemin hazırladığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz'.
* * *

AK Parti ile CHP arasındaki
fark yüzde 1'e kadar eridi
MAK Araştırma, mayıs ayında hazırladığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşa hangi siyasi partiye oy verecekleri sorulurken, kararsızların dağılımı sonrası dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı. Buna göre AK Parti, yüzde 28.3 oy ile ilk sırada yer alırken CHP, 1.2 puan geride kalarak yüzde 27.1 ile ikinci oldu. Ankette İYİ Parti yüzde 16.1, HDP yüzde 7.8, MHP yüzde 6.6, DEVA yüzde 3.1, Gelecek Partisi ise yüzde 2.8 oy aldı.
MAK Araştırma'nın mayıs ayı anketinde vatandaşlara 'Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi. Kararsızların dağılımı ile oluşan tablodaki verilerde kararsız seçmenin önemli oranda muhalefete yakın seçmen olduğu belirtildi.
AK PARTİ BİRİNCİ OLDU
MAK Araştırma'nın anketine göre 'Yarın seçim olsa Ak Parti'ye oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 28.3 olarak kaydedildi. AK Parti bu oranla ilk sırada yer alırken, CHP az bir farkla ikinci sırada yer aldı.
CHP FARKI ERİTTİ
Ana muhalefet partisi CHP'ye destek vereceğini ifade eden vatandaşların oranı ise yüzde 27.1 olarak ölçüldü. CHP, bu oranla AK Parti'nin yalnızca 1.2 puan gerisinde kaldı.
İYİ PARTİ ÇIKIŞINI SÜRDÜRÜYOR
Son anketlerde çıkış yapan İyi Parti, son ankette de yükselen grafiğini sürdürmeyi başardı. Seçimde İyi Parti'ye oy vereceğini dile getiren vatandaşların oranı yüzde 16.1 olarak kaydedildi. İYİ Parti bu oranla CHP'nin arkasında üçüncü sırada kendisine yer buldu.
MHP, HDP'NİN GERİSİNDE KALDI
HDP'yi destekleyenlerin oranı yüzde 7.8 olarak ölçülürken MHP'nin oranı ise yüzde 6.6'da kaldı. MHP bu oranla HDP'nin gerisinde kalarak beşinci parti oldu.
DEVA VE GELECEK PARTİSİ'NİN ORANI DİKKAT ÇEKTİ
AK Parti'den istifa ederek yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileri yüzde 3'e yakın oy aldı. Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, yüzde 2.8 oy alırken Babacan önderliğindeki DEVA Partisi ise yüzde 3.1 oy topladı.
ZAFER PARTİSİ YÜZDE 2'Yİ GEÇEMEDİ
Ülkedeki sığınmacılara yönelik çıkışları ile bilinen Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi ise yüzde 2'yi aşamadı. Zafer Partisi'nin oyu yapılan son ankette yüzde 1.8 olarak ölçüldü.
* * *