Artık iyice kızışan Yerel Yönetim Seçimleri sürecinin alacakaranlığı içinde, ESKİŞEHİR bir umut ışığı olarak parlıyor.
Bir yanda dünyanın güvenilir uzman kuruluşları tarafından Eskişehir'deki belediyelere verilen başarı belgeleri, diğer yanda 'Çağdaş bir Türkiye' özlemi içinde olan yurttaşlarımızın Eskişehir'i umut olarak görmeleri:
'Türkiye'nin Eskişehir'i var' gerçeğini ortaya koyuyor.
Çünkü Eskişehir; 'Mutlu, Gururlu, Huzurlu…'
Çünkü bu Eskişehir gerçeğinin altında, 'Bilimi ve demokrasiyi rehber edinmiş emek' gerçeği yatıyor…
3 Şubat 2019 Pazar günü yapılan 'CHP Aday Tanıtım Töreni'inde salonun duvarlarını süsleyen pankartlar, bu gerçekleri pekiştiren nitelikteydi…

ADAY TANITIM TÖRENİNDEN KESİTLER
Heyecanla ve dikkatle izlediğim 'CHP Eskişehir Aday Tanıtım Töreni'nden süzdüğüm gözlemlerimi ve bazı görüşlerimi sizlerle kısa cümlelerle paylaşmak istiyorum:
  • Yoğun katılımlı, coşkulu, nitelikli ve düzenli bir toplantıydı.
  • CHP'ye artık salonlar dar geliyor…
  • CHP kitlesel etkinlikleri için 'daha anlamlı sloganlar' ve 'daha kaliteli müzikler' üretilmeli…
  • CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir ADAR, yaptığı kaliteli ve birleştirici konuşmayla kitlelere güven verdi.
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA'nın konuşması salonu coşturdu.
  • CHP Grup Başkan Vekili Özgür ÖZEL'i CHP'liler çok seviyor… (Ama o da mikrofonu çok seviyor…)

ESKİŞEHİR'İN MUHTEŞEM ÜÇLÜSÜ
CHP'nin Eskişehir'de 'Muhteşem Üçlü' unvanını hak eden başarılı belediye başkanları Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Ahmet ATAÇ ve Kazım KURT'un yeniden aday gösterilmelerinin doğruluğu, aday tanıtım toplantısında ayakta alkışlanmalarıyla bir kez daha kanıtlandı.
Bu üç başkanın, aday tanıtım toplantısına çağrı için partililere gönderdikleri iletide ortak olarak kullandıkları 'Güçlenen yarınlara omuz omuza birlikte yürüyoruz…' ibaresi çok yerinde ve güzeldi.
Bu üç başkanın toplantıda yaptığı konuşmalar, içerik ve biçem açısından örnek alınacak güzellikteydi.
Bu muhteşem üçlünün 'birlikte' olmaları kitlelerin güvenini ve umutlarını güçlendiriyor.
Bence CHP'nin Eskişehir'deki seçim etkinliklerinde bu 'birliktelik' temel unsur olarak değerlendirilmelidir.
Örneğin, bu muhteşem üçlünün omuz omuza ve gülen gözlerle bakan fotoğrafları süslemeli seçmenlerin gönüllerini…
Ve bu üçlünün hizmet yarışlarından ortaya çıkan 'sinerji'nin, kısır siyasal tartışma malzemesi yapılmasına fırsat verilmemelidir…
ESKİŞEHİR İTTİKAKI
Aday tanıtım toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN, belediye başkanlığı döneminde yapılan hizmetleri gösteren slayt gösterisinin ardından kürsüye çıktı.
Yılmaz Hocanın bir siyaset dersi niteliğindeki konuşmasından aldığım birkaç cümlenin altını çizerek sizlerle paylaşıyorum:
  • 'Bizler üretimlerimizi, sevgimizi, huzurumuzu, enerjimizi yine halkla halkça paylaşarak, tüm şehirlerimizi Eskişehir gibi yapana kadar azimle, disiplinle ve ahlakla çalışacağız…'
  • 'Bizler başarılarımızla yetinmeyip, hep daha iyisi için uyum içinde çalışacağız…'
  • 'Bizler şehrimizde elde ettiğimiz değerleri tüm Türkiye'ye yayıp 'dünyanın Türkiye'si var' diyebilene kadar çalışmaya devam edeceğiz.'
  • 'Bu şehir Atatürkçü düşüncelerin, Atatürkçü duyguların, Atatürkçü inançların, Atatürkçü fikirlerin şehri olarak kalacaktır.'
  • 'Bu şehir laik bir şehir olarak kalacaktır…'
  • 'Bu şehir demokrasinin beşiği olarak kalacaktır…'
  • 'Bu şehir özgürlüklerin şehri olarak kalacaktır…'
  • 'Bu şehir gelecek şehirlerin gurur duyacağı şehir olarak kalacaktır…'
Sayın Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in bu sözleri, ülkemizde bir türlü doğru dürüst becerilemeyen 'ittifak' çalışmaları, özellikle de 'demokrasi için birlik' çalışmaları için çok önemli bir yol göstericidir…
Bu söylemler doğrultusunda Eskişehir'de sağlanan başarılar, Türkiye kamuoyunda 'Eskişehir İttifakı' olarak yapılan değerlendirmelerin haklılığını kanıtlıyor.
Sayın BÜYÜKERŞEN'in bu sözleri doğrultusunda yaptığı uygulamalar ise yıllardır bazı çevrelerce 'İyi bir akademisyen ve belediyeci, ama siyaseti bilmiyor…' anlamında kendisine gönderme yapanlara tokat gibi bir yanıttır…
Bence Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in siyaset alanında ortaya koyduğu başarı çizgisi, siyaset bilimcileri tarafından araştırma konusu yapılacak kadar önemlidir.
Bilinçlerimiz ve umutlarımız, 31 Mart'tan sonra 'Türkiye'nin Eskişehir gibi olmasını…' öngörüyor.
*****
KAYILILARIN BAŞKANLARLA BULUŞMASI
'Mihalıççık Kayı Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği' bünyesinde örgütlenen Kayılılar, geleneksel 'Perşembe Buluşmalarını' sürdürüyorlar.
Geçtiğimiz 17 Ocak Perşembe günkü buluşmaya Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım KURT, 31Ocak Perşembe günü yapılan buluşmaya da Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet ATAÇ katıldılar.
İçtenlikli bir ortamda geçen buluşmalarda, 'Bir Cumhuriyet Köyü' olan Kayı'nın dünü ve bugünü hakkında başkanlara bilgi sunuldu.
Ve belediyelerin sivil toplum örgütleriyle ilişkilerinin önemi vurgulandı.
Sayın başkanlarımız da yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.
Benim ve eşimin doğup büyüdüğümüz ve uzun yıllar öğretmenlik yaptığımız Kayılılarla arada bir buluşarak, anılarımızı, bilinçlerimizi ve umutlarımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
Böylesi buluşmaları sağladıkları için dernek yöneticilerimize ve buluşmalarımıza katılarak bizlere güç veren belediye başkanlarımıza çok teşekkürler…
Sağlıkla, sevgiyle, dostlukla…