Sevgili okurlar;

Vilayet Meydanında yapılan 15 Temmuz Şehitlere Şükran ve Anma Gecesine katıldım ve başından sonuna kadar izledim. Bildiğiniz gibi basının görevi olayları izlemek ve bende hata yoktur diyenlerin eksiklerini halk gözüyle bakarak ve halkın isteği doğrultusunda ilgililere duyurmaktır. Bende bugün burada kendi branşımı ilgilendiren konularda siz okuyucularımızla bazı konularda halkın arasında neler istiyorlar onları paylaşmak.

Özellikle bu 15 Temmuz'un Çanakkale'den hiçbir farkı yok. Zira o gün eğer itilaf devletleri Çanakkale Boğazını geçselerdi şu anda T. C. Devletinin ne durumda olacağını kimse kestiremezdi. Yüce Allah o gencecik aslanlardan ebediyen razı olsun işte aynı oyun 15 Temmuz'da da hain FETÖ tarafından icra edilmeye kalkışıldı. O gün düşmanı denize gömen aslanlar gibi 15 Temmuz'da da bu defa milyonlarca vatandaşımız FETÖ köpeklerini bir daha dirilmemek üzere tarihe gömdü. Şehrimizde kutlanan bu törende ise milletvekillerimiz, il başkanımız, bazı belediye başkanlarımız ile yeni valimiz de tören alanında idi. Sırasıyla il başkanları milletvekilleri ve valimiz de birer konuşma yaptılar. Bunların içinde en dikkati çeken sayın bakanımız Prof. Nabi Avcı'nın konuşması idi. O bu olaylarda emeği geçenleri tek tek sayarken o gece sala veren müezzinleri dahi unutmadı. İşte devlet adamlılığı bu idi. Allah'ın verdiği ilim sıfatını iyi kullanan bir ilim adamı halkın huzurunda iyi bir sınav verdi.

Yeni valimize gelince orada konuşan il başkanları ve milletvekillerinden çok daha donanımlı olayları çok daha iyi gözlemlemiş olarak gördük. Yıllardır devlette olmanın birimi ile konuşmasının her satırında ibret alınacak şeyler vardı. Halkın arasında olduğum için halkımız adına Sayın Valimizi kutluyorum.

İşin dini programı yönüne gelince. Benim kurucusu olduğum Yunus Emre İlahi Korosunun okuduğu eserlerde şehitlerle ilgili pek bir eser yoktu. Sadece en sonunda iki kuple Çanakkale şehitleriyle ilgili bir solo söylendi ve program bitti. Tabi ki şimdiki ES ES de olduğu gibi birçok as elemanını kaybetti ve bir de Sayın Müftüm Bekir Gerek hocama camiye girerken bir arkadaşımız söyledi artık musiki olmadan sadece seslerle bağırarak halka hitap etmek de yeterli olmuyor ben arkadaşlarımla Türkiye'nin birçok illerinde hatta Gölbaşı özel harekatta verdiğimiz konserlerde hep musiki eşliğinde program icra ettik ve çok dinleyicilerin göz yaşlarını tutamadığına şahit olduk. Buna buradan programa iştirak eden arkadaşlarımızda şahittir topluluk konsere başlayınca birçok vatandaşımız orayı terk etmeye başladı bu da benim kurucuları arasında olduğum koro adına çok üzdü. Aslında artık bu tür programlar her tarafta profesyonelce yapılıyor. Programın sonunda il Müftümüz Sayın Bekir Gerek hocamızın veciz ve günün anlamını ifade eden dualarıyla bitmiş oldu. Yüce rabbim Türk milletine bir daha böyle kara bir gece yaşatmasın tüm dileklerimiz bu.