MetroPOLL Araştırma şirketi, 'Türkiye'nin Nabzı Nisan 2021' anketinin sonuçlarını paylaştı. 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusunun yöneltildiği ankette; AK Parti, CHP ve İYİ Parti barajı geçerken kararsızlar yüzde 20 ile ikinci parti oldu. Ankette ayrıca uzun süre sonra MHP'nin HDP'yi geçtiği de görüldü.

MetroPOLL Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı Nisan 2021' kapsamında, 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' anketinin sonuçlarını paylaştı.

Ankete göre kararsız, protesto ve cevapsız oylar dağıtılmadan AK Parti'nin oy oranı yüzde 27, CHP'nin yüzde 18, İYİ Parti'nin yüzde 11, MHP'nin yüzde 9, HDP'nin yüzde 8, Saadet Partisi'nin ve DEVA Partisi'nin yüzde 2, Gelecek Partisi'nin ise yüzde 1 oy aldığı görüldü.

AK Parti, CHP ve İYİ Parti'nin barajı geçtiği ankette, 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerine göre barajı geçebilen HDP ve MHP ise yüzde 8 ve yüzde 9 ile barajın altında kaldı. Bu sonuçla birlikte uzun bir süre sonra MHP'nin MetroPOLL anketlerinde HDP'yi geçtiği görüldü.

KARARSIZLAR 2. PARTİ OLDU

Ankette en dikkat çeken sonuç ise yüzde 20 olarak ölçülen kararsız seçmen oldu. Araştırmada 'Kararsızım' diyenler 8.7, 'protesto oy' diyenler yüzde 6, 'cevap yok' diyenler ise 5.9 olarak belirlendi.

AREA ANKET/ NİSAN 2021

Area Anket, Nisan ayına ilişkin siyasi gündem araştırmasını yayımladı.

Kararsızların oyları dağıtıldığında ise tablo şöyle:

AK Parti: 34.4, CHP: 25.3, İYİ Parti: 14.6, HDP: 10.3, MHP: 8.8, DEVA Partisi: 3.1, Saadet Partisi: 1.0, Gelecek Partisi: 1.0, Diğer: 1.5

AVRASYA/ NİSAN 2021

Avrasya Araştırma şirketi de 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

'Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz' sorusuna karşılık olarak verilen yanıtlardan çıkan sonuçlar ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra şu şekilde belirlendi:

AKParti: Yüzde 32.5, CHP: Yüzde 27.3, İYİ Parti: Yüzde 13.1, HDP: Yüzde 10.1, MHP: Yüzde 7.6, Gelecek Partisi: Yüzde 3, DEVA Partisi: Yüzde 3, Saadet Partisi: 1.8.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU ERDOĞAN'I GEÇİYOR

AVRASAYA/MART 2021

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, mart ayında yaptığı üç araştırmasının sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçiminin Mahsur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasında geçmesi halinde, Yavaş ve İmamoğlu, Erdoğan'a fark atıyor.

* * *

Daha cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki, genel seçimlere ise üç yıl var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da mutlaka her ay anket yaptırıyordur.

Kendisinin veya AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde çıkan sonuçları bilmiyorum.

Yaptırdığı anketlerde de kendisinin ve AK Parti'nin oyları beklediği sonuçları vermiyorsa son kozunu oynacaktır.

Bugün yapılan anketler AK Parti'nin ciddi oranda oy kaybettiğini gösteriyor.

Ancak şuda bir gerçek AK Parti'den kaçan oylar CHP'ye gitmiyor.

İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Parti'lerine kayıyor.

CHP, AK Parti'den giden oyları kendi sandığında toplayamaz ise TBMM'de yine ikinci parti olarak kalır.

* * *

18 yılda tarıma 1.9 TL'LİK yatırım

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir'e son 18 yılda yapılan yatırım miktarını açıkladı.

Çalışkan, 'Eskişehir'imize son 18 yılda; 1 Milyar 985 Milyon TL tarımsal destek ödemesi, 1 Milyar 743 Milyon TL DSİ yatırımı, 96 tesisi yaptıklarını ve şehrimize kazandırdıklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

Tamamlanan 33 dere ıslahı ile 3 bin 610 dekar araziyi taşkından koruduklarına da yer vermiş.

* * *

Zaman zaman tarımla uğraşanların,'Tarıma destek verilmiyor. Çiftçi zor durumda. Tarlamızı ekip biçemiyoruz. Gereken destek yapılmazsa bu gidişle artık tarlalarımızı ekemeyeceğiz' diye yakındıklarını haberlerden okuyorum.

Ziraat Oda'larına gittiğimde bu yakınmaları bizzat çiftçilerin ağzından da dinlediğim oldu.

AK Parti İl Başkanı Çalışkan ise, Eskişehir'de 18 yılda 1 Milyar 985 TL tarımsal destek ödemesi yaptıklarını söylüyor.

O zaman birisi bizi yanıltıyor?

Ya çiftçiler ya da AK Parti İl Başkanı.

PANDEMİ SÜRECİNDE 601 MİLYONLUK YARDIM

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlediği basın toplantısında da, bakanlıklar tarafından pandemi sürecince Eskişehirlilere 601 Milyon 498 TL yardım yapıldığını kalem kalem açıklamıştı.

O rakamlar şöyle:

-Faz 1, Faz 2 ve Faz 3 kapsamında kısa çalışma ödeneği olarak 47 bin 366 kişiye 338 milyon 807 bin TL.

-Nakdi destek ücreti adı altında: 26 bin 310 kişiye 93 milyon 917 bin TL.

-İşsizlik ödeneği adı altında: 1791 kişiye 57 milyon 494 bin TL.

-Normalleşme desteği kapsamında 35 bin 667 kişiye 44 milyon 589 bin TL.

Yapılan bu yardımların Eskişehir deki toplam değeri 601 milyon 498 bin TL.

Not: Bu rakamlar 14 Nisan 2021 tarihli veriler.

* * *

Hürriyet İlkokulu'nun büyük başarısı

Eskişehir de devlet okulları arasında bir ilki gerçekleştiren Hürriyet İlkokulu, 'Geleceğin Okulu Akreditasyon Programına' dahil oldu.

'Geleceğin Okulu Akreditasyon Programı' geleceğin dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikte insan gücü için uygun eğitim ekosistemi oluşturan, bireylerin kendi geleceklerini inşa etmesi için onları destekleyen bir program.

Bu programa devlet okulu olarak Hürriyet İlkokulu da dahil oldu.

Bu program öğrencilerin yalnızca akademik yönden değil sosyal, kültürel, sanatsal, sportif birçok alanda gelişimleri perçinleyerek donanımlı olmalarını sağlayan, milli ve kültürel değerlerinden kopmadan, gelecek nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlayacak bir program.

Hürriyet İlkokulu ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) arasında imzalanan protokolle geleceğin inşasındaki yerini aldı.

Okul idarecileri tarafından yapılan açıklama da, bu iş birliğinin kolektif çalışmalarla etkileşim ve paylaşımda bulunarak büyük bir öğrenme ağı oluşturacağı belirtildi.

Hürriyet İlkokulu idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini bu başarılarından dolayı kutluyorum.

ÖZEL ESKİŞEHİR OSB MTL'Sİ DE PROTOKOL İMZALAMIŞTI

Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Lisesi ile Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) arasında geçtiğimiz yıl aralık ayında, 'Geleceğin Okulu Akreditasyon Programı' protokolü imzalanmıştı.

* * *

ORMANSPOR Süper Lig biletiNİ ALDI

Hentbol 1. Liginde temsilcimiz Eskişehir Ormanspor 28. haftada Seyhan Belediyespor deplasmanından 34-20'lik skorla dönerek süper lige çıkmayı garantiledi.

Yıllardır yetiştirdiği fidanlarla gerek Türkiye'nin gerekse Eskişehir'imizin yeşillendirilmesine katkı sağlayan Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, şimdi spor camiasına da katkı sağlıyor.

2020 yılında Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ormanspor Hentbol Kulübü ile spor camiasına soluk getirmeye devam ediyor.

GALİBİYETİ AKSOY ÇİFTİNE HEDİYE ETTİLER

Maç sonunda Eskişehir Ormanspor Hentbol Takımı oyuncuları, galibiyeti geçtiğimiz hafta içi hastalığı sebebiyle Ankarada tedavi görmeye başlayan Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve Sosyal Medya Sorumlusu Serdar Aksoy'un eşi Figen Aksoy'a ve kendisine hediye ettiler.

Ormanspor, perşembe günü Eskişehir de saat 16:00'da Amasya Suluova 1957 Spor ile karşı karşıya gelecek.

Eskişehir Ormanspor bu maçı galip tamamladığı takdirde şampiyonluğunu ilan edip kupasına kavuşacak.

* * *

Büyük bir başarıya imza attılar. Kimi zaman üzüldüler, kimi zamanda büyük sevinçler yaşadılar. Sonunda sezon başında koydukları 'Süper Lig' hedefine ulaştılar.

Bu başarıda her zaman Ormanspor Hentbol takımın arkasında duran, zaman zaman deplasman maçlarına da giden Ormanspor Kulübü'nün Başkanlığını Eskişehir Orman Bölge Müdürü ve aynı zamanda Ormanspor Kulübü'nün Başkanı Recep Temel ile bir ara ayak üstü sohbet ederken, 'Alçak gönüllü olarak lige girdik ama hedeflerimiz var. Merdivenleri yavaş yavaş çıkarak Süper lige çıkmak istiyoruz. Özellikle önümüzde ki sezondan itibaren ülke hentbolunda sesimizi duyurup Avrupa düzeyinde mücadele etmek istiyoruz' demişti.

Bu hedeflerini gerçekleştirdiler.

Başarılarından dolayı başta Kulüp Başkanı ve Orman Bölge Müdürü Recep Temel'i,

Ormanspor Antrenörü M. Fatih Işık'ı, Sportif Direktör Burçin Albayrak'ı kutluyorum.

* * *

Eskişehir'de yıllar önce Eti, Kılıçoğlu, Polisgücü ve Selka Spor Hentbol takımlarından bayrağı devralan Eskişehir Hentbol Erkek takımı gelecek sezon kadrosunu da daha güçlendirerek Avrupa Kupalarına da katılmayı arzuluyor.

İnşallah.

Bunu gerçekleştirlerse ETİ'den sonra Avrupa Kupalarında Eskişehir'i temsil eden takım olur.

* * *