2017 yılından 2 günümüz kaldı. Yani 48 saat. Yaklaşık 8718 saati tükettik.
Tüm dünyada vicdan, adalet, hak, hukuk, insanlık yenik düştü. Emekçilerin, çalışanların, üretenlerin, demokratların, Müslümanların bilinçli ve bilinçsiz destek verdiği kapitalizm ve emperyalizm kazandı, neredeyse alternatifsiz duruma geldi.
Kazanınca ne oldu? Savaşlar arttı. Daha çok insan öldü. Çocuklar yetim, evsiz ve okulsuz kaldı, doğdukları yerleri terk etti. Anlam veremediler yaşadıklarına.
Anlam veremediler çocuklarımız, doğanın katledilmesine, insanlığın geleceğinin yok edilmesine ve emekçilerin, çalışanların, üretenlerin, demokratların, Müslümanların yani tüm insanlığını bu duruma sırtını dönmesine, gözünü kapatmasına.
2017'de hüzün, üzüntü ve acılarımız oldu paylaşarak azaltmaya çalıştığımız.
2017'de sevinçlerimiz, coşkularımız, mutluluklarımız oldu paylaşarak çoğalttığımız.
Artık 2017 bitiyor. Yeni bir yıla giriyoruz. Hepimize verilmiş yeni bir 8766 saat.
Çok uzun bir süre.
Neler yapılabilir? Her şey.
Önce vicdanlarımızı geri çağıralım. Vicdan terazisinin olmadığı yerde adalet olmaz. İnsanlar adil olmalı ki adalet olsun. Vicdan devreye girince adalet, hak, hukuk ve insanlık yeniden dünyaya hakim olacak.
2018 neler yapalım.
Gerekirse 24 saat çalışalım. Yani gecemizi gündüze katalım. 24 saat çalışmak mümkün mü? Evet mümkün. Herhangi bir şeye yürekle, zihinle ve duygu ile odaklandığımızda insan 24 saat çalışmaya başlıyor. Gece yatarken ve uyurken de üretmeye devam ediyor.
2018'de sevdiğimiz, inandığımız, hayal ettiğimiz ve hayal ettiklerimizi elde edeceğimiz yaşamı tasarlayalım. Bizi tatmin eden, yaşamımıza anlam katan ve mutlu eden uğraşların içine girelim. Mutlu olmak biliyorsunuz özellikle kendimizin dışındaki dünya için bir şeyler yapmakla mümkün oluyor. 2018'de elde ettiklerimiz hayal ettiklerimizin sonucu olsun. Onun için şimdiden hayal kurmaya başlayabiliriz.
2018'de hayatımıza doğru insanların girmesine izin verelim. Hayat, hayatımıza doğru insanların girmesiyle güzelleşir. Hayatımıza giren insanlara bağımlı olmayalım, onlar da bize bağımlı olmasın. Karşılıklı bağımlılık ilişkilerimizde temel ilke olsun. Değersizleştirmekten vazgeçelim. Öncelikle yakınımızdaki değerlerimizi yüceltelim. Önce yakınımızdaki değerleri algılayalım ve onları markalaştıralım.
2018'de her ne yapıyorsak ona odaklanalım. Odaklandığımız alanda fark yaratalım. Yarattığımız fark insanlığa hizmet etsin. Sürekli zihnimize sorarsak fark yaratırız. Zihnimizin müthiş bir kapasitesinin olduğunu unutmayalım. Her şeyi azaltarak her şeyi çoğaltalım. Dünyanın sahibinin biz değil gelecek nesiller olduğunu unutmayalım.
Sevgiyi, tutkuyu, paylaşmayı, birlikte geçirdiğimiz zamanı çoğaltalım. Mutlulukta zirve yapalım. 2018 insanlık için barış ve huzur dolu geçsin.
2018 hayal ettiklerimizin gerçek olduğu, elde ettiklerimizin de hayal ettiklerimizin ürünü olduğu bir yıl olsun.
Haydi şimdi başlayın.