4 Kasım'da Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu'nda 'yetiştirme yurdunda kalan bir öğrencinin kaydını yaptırmak isteyen öğretmen Mehmet Akkurt, okul müdürü ve servisçiler tarafından feci şekilde' dövülmüştü. Bu skandal olayı Görünüm'de kaleme aldığım 'Okul Bahçesinde Öğretmene Dayak' başlıklı yazımla kamuoyuna taşımıştım. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'de bu skandal olayı TBMM'ye taşımıştı. Yaşanan bu dayak skandalı ülke genelinde büyük tepkilere neden olmuştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul güvenlik kameralarına da yansıyan bu olayla ilgili soruşturma açtı. Olayı soruşturan müfettişler skandal olayın baş sorumlusu olan Okul Müdürü Ali Rıza Çelik'e 'Kınama' ve 'görev yerinin değiştirilmesi' cezasını teklif etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt bu teklifi onayladı. Çelik Havacılar İlkokulu'na müdür olarak gönderildi. Onun yerine mahkemeyle tekrar yöneticiliğini kazanan eski ETİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hüseyin Okur Hızırbey Ortaokulu Müdürü oldu. Ben bu skandal cezayı 12 Aralık'ta Görünüm'de 'Öğretmene Dayağı Sadece Kınadılar(!)' başlığıyla kaleme aldığım yazıyla eleştirmiştim. Eğitim Bir-Sen'in eski Şube Başkan Yardımcısı Ali Rıza Çelik'e 'sadece kınama cezası verilmesi, yöneticilik görevinin alınmaması' eğitim camiasında tepkilere neden olduğunu vurgulamıştım. 'Yarın başka bir okul müdürü 'sevmediği öğretmeni okul bahçesinde birilerine dövdürürse' Çelik gibi; kınama cezasıyla işin içinden sıyrılacak mı? Yoksa 'üye olduğu sendikaya göre daha fazla mı' cezalandırılacak. Kınama cezasını teklif eden müfettişler okul bahçesinde dayak yiyen öğretmene haksızlık yaptıklarını düşünüyorlar mı? Umarım vicdanen rahatlardır(!) Ülke gündemine taşınan 'skandal olayı neden Bakanlık Müfettişi' soruşturmadı? Vali Özdemir Çakacak verilen bu komik ceza konusunda gerekeni yapmalı. Olayın tekrar soruşturulması için Bakanlıktan müfettiş istemelidir' demiştim. Vali Özdemir Çakacak bizim çağrımızı haklı bularak; komik ceza olayına el koydu. O'nun talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ali Rıza Çelik'in yöneticilik görevini alarak, Yaşar Eğitim Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atadı. Böylece 'yanlış ve adaletsiz şekilde verilen ceza' Vali'den dönmüş oldu. Umarım sayın Çelik aldığı cezadan ders çıkarır. Gittiği okulda buna benzer olayın yaşanmasına sebep olmaz.
----------------------------------------------------------
YENİ PARTİLER

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi'ni kurdu. Partinin amblemi 'yeşil çınar yaprağı' oldu.

GÜNAY GEÇER Mİ?
Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın da partisi Ocak ayında kurulacak. Gelecek Partisi'nin Kurucuları arasında Eskişehirli tanıdık bir isim var. AK Parti'de 'Projeler Genel Koordinatörlüğü' gibi önemli bir görevi de üstlenen bu isim Gülnur Özkaya Hayran. Geçmişte AK Parti Eskişehir Teşkilatında ve Kadın Kolları'nda da görev alan Hayran 10 yıldır Ankara Keçiören'de ikamet ediyor. Davutoğlu'nun 'Ekonomi Danışmanlığı görevini yapan ve ona en yakın isimlerden olan' AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'ın Gelecek Partisi'ne 'geçip geçmeyeceği' merak konusu oldu. AK Parti Konya milletvekilerinin yarısının ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın Gelecek Partisi'ne katılacağı kulislerde seslendiriliyor. 2020 Mart ayında '20'inin üzerinde AK Parti Milletvekilinin Gelecek Partisine geçeceği' iddia ediliyor.

BABACAN SEÇİCİ
Davutoğlu AK Parti küskünlerini, Erdoğan'ın yönetim şeklini beğenmeyenleri partisinde toplamaya çalışıyor. Mevlana gibi herkese kucak açıyor. Babacan Davutoğlu gibi yapmıyor. Seçici davranıyor. Eskişehir'de AK Parti'de yöneticilik yapmış bir grup Babacan ile görüşmüş. Partinin 'Eskişehir teşkilatını kurabileceklerini' söylemişler.
Babacan bunu kabul etmemiş. Geçmişte AK Parti'de 'İl, ilçe başkanlıkları ve yöneticilik yapmış isimlerin il teşkilatlarında görev almayacağını' söylemiş. AK Parti üyesi olup, geçmişte yöneticilik yapmayanların yönetimlerde yer alacağını belirtmiş. Babacan 'sadece AK Parti seçmenin değil, merkez sağ, liberal ve Devlet Bahçeli'nin politikalarından rahatsız olan milliyetçilerin oylarına da' talip olacak. Davutoğlu 'Milli Görüşçüler başta olmak üzere AK Parti'nin küskünlerinin oylarını' toplamaya çalışacak.
Ayrı olarak yola çıkan Davutoğlu ve Babacan'ın ileriki süreçte 'tek parti çatısında birleşeceklerini' düşünüyorum. Hatta Demokrat Parti'nin de bu birleşmede yer almasını bekliyorum. Peki yeni partiler başarılı olur mu? Bu iki parti AK Parti'den 'sadece yüzde 3 oy koparsa', Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilemez. Dünya finans çevrelerinde 'ağırlığı olan' Babacan, Meral Akşener'in İYİ Partisi'nden 'daha fazla oy' alabilir...
---------------------------------------------------
HİÇ ALAKAM YOK

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'yü İl Genel Meclisi Üyeliği döneminden beri tanırım. Meclise 'hep dersine iyi çalışarak' gelirdi. Disiplinli kişiliği, 'çalışkanlığı ile sadece kendi partisinin değil, tüm meclis üyelerinin takdirini toplayan' bir isimdi. 2002 yılında AK Parti Muttalip Kurucu Belde Başkanı olarak başladığı siyasette yavaş ve emin adımlarla yükseldi. 2009-2014 yılları arasında Tepebaşı İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. 2013 yılında AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı oldu. Bir yıl sonra (2014) İl Başkanı oldu. Dört yıl İl Başkanlığı görevini 'başarıyla sürdüren' Ünlü, bu dönemde AK Parti içerisindeki 'dargınlıkları bitiren, birleştiren' bir isim oldu. Ağır başlılığı ve dürüst kişiliğiyle partili partisiz herkesin takdirini kazandı. 'İlla koltukta kalacağım' diye hareket etmedi. İl Başkanlığının ağırlığını koruyarak, kimseye eğilmedi. Son yılların 'en başarılı İl Başkanı' olarak öne çıktı. Birkaç gündür AK Parti kulislerinde Ünlü'nün Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin İl Başkanı olacağı dillendiriliyor. Bende Dündar Ünlü'ye 'Ahmet Davutoğlu'nun partisinin Eskişehir İl Başkanı olacak mısınız?' diye sordum.Ünlü; 'O partiyle hiç alakam yok. Böyle bir düşüncem de yok. AK Parti'den kesinlikle ayrılmam' dedi. Ünlü bu konuda net konuşarak; siyasete AK Parti'de devam edeceğini vurguladı.
---------------------------------------
NOSTALJİ
ERDAL İNÖNÜ ESKİŞEHİR'DE

Yıl: 1990. Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı merhum Erdal İnönü Eskişehir'e geliyor. 29 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Eskişehirli SHP'liler Genel Başkanları birlikte yer alıyor.
Dönemin Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal, Belediye Meclis Üyeleri Tahsin Bezek, Abdülkadir Adar, Necdet Tanır, daha sonraki dönemde Genel Sekreter Yardımcısı olacak olan Nilgün Süer, Mahmudiye İlçe Başkanı Zekai Sönmez ve genç bir partili olan Bayram Yumrukaya fotoğrafta görülüyor.
----------------------------------------
FIKRA
OSMANLI DA FAYTON ARKASI YAZILAR

'O şimdi yeniçeri...'
'Hatalıysa.. Tez kellesi vurula..'
'Tek rakibim Hezarfen Ahmet Çelebi.'
'Kıroyum ama akçe bende.'
'Faytonunda yer yoksa bana güzelim, ben at üstünde de giderim..'
'Paşa babam sağ olsun.'
'Akıncısın dediler kız vermediler..'
'Fetihlerin ustasıyım, gözlerinin hastasıyım..'
'Alırım faytonunu..'
'Hakkını ver faytonun, hakkını..'
'Havan kime sultanım..'
'Atlarım beyaz, kılarım namaz.'
'Rahmetli de şahlanırdı..'