AK Parti'de delege seçimleri tamamlandı. Gözler ilçe kongrelerine çevrildi. İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan kongre süreci hakkında bilgi aldım. Eskişehir'de ilçe kongrelerinin 13 Şubat'ta başlayacağını belirten Çalışkan; 'Mevcut başkanların tekrar aday olup olmamasına Genel Merkez karar verecek. Kırsaldaki iki ilçede mevcut başkanlar aday olmayacak. İlçe Kongreleri Nisan ayında tamamlanacak. İl Kongresini Ekim veya Kasım ayında yapacağız' diye konuştu. Peki Odunpazarı'nda Ali Acar, Tepebaşı'nda Hakan Çizmelioğlu devam edilir mi? Hakan Çizmelioğlu ile devam edileceğini düşünüyorum. Odunpazarı'nda Ali Acar için 'kesin devam edilir' diyemiyorum. Odunpazarı'nda değişim olabilir. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni partilerinin sahaya çıktığı bir ortamda İl Başkanlığında değişimin yaşanacağını düşünmüyorum. Zaten Zihni Çalışkan göreve geldiği günden bugüne başarılı performans gösterdi. Soyadı gibi 'Çalışkan bir il başkanlığı' yaptı. AK Parti'nin bir daha ki seçime Zihni Çalışkan'ın İl Başkanlığında gider...
--------------------------------------------------------
MECLİS ÜYELERİ DELEGE YAZILMADI

CHP'de Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Kongreleri yapıldı. İki adaylı yapılan Tepebaşı İlçe Kongresini mevcut başkan Atilay Dalgıç kazandı. Tek listenin çıktığı Odunpazarı İlçe Kongresi'nde Rahmi Çınar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

AKRABA AĞIRLIKLI
Tepebaşı İlçe Kongresinde İl Kongresinde 'oy kullanacak 239 delege' seçildi. Odunpazarı İlçe Kongresinde '291 İl delegesi' seçildi. Her iki il delege listesini inceledim. Her iki listede 'bir tek bile belediye meclis üyesi' yok. Dalgıç ve Çınar 'hiçbir belediye meclis üyesini delege listesine yazmayarak', doğru yapmış. Bundan önceki seçimlerde bazı meclis üyeleri il delegesi yapılırken, bazıları listeye yazılmamıştı. Bundan dolayı bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Listelerde bazı isimler öne çıkıyor. Demokratik kitle örgütlerinden ve sendikalardan yeterli sayıda kişi il delegesi yapılmadı. İktidarı hedefleyen CHP için bunun bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.Listeler 'İl seçimini kazanmaya yönelik hazırlandığı için belediye ve akraba ağırlıklı' yapıldı.

İKİ MUHTAR
Belediye-İŞ Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Genel Sekreteri Güney Demirdaş Odunpazarı'ndan, Türk Eczacılar Birliği Genel Merkez Yöneticisi Yücel Yenilmez Tepebaşı'ndan İl delegesi seçildi. Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, ETO eski Meclis Başkanı Alaattin Çam, Eski ESKİ Genel Müdürü Garip Yıldırım, Eski Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel, Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yeşildal Odunpazarı'ndan il delegesi seçildiler. Jeofizİk Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Saymanı Berrin Koç, Mahmure Mahallesi Muhtarı İnci Üluğ, eski TMMOB İKK Sekreteri Simavi Bakır, Basketbol Federasyonu eski İl Temsilcisi Servet Aksoy Tepebaşı'ndan İl delegesi seçildiler. Üç meslektaşımızda İl delegesi seçildi. Ayşe Kaytan Uçak Odunpazarı'nda, Deniz Çağlar Fırat ve Nazan Koşarer Tepebaşı'nda il delegesi seçildi.
--------------------------------------------------
MİLLİ ZAFER'İN
MUHTEŞEM ÜÇLÜSÜ


Kentimizin en başarılı eğitim kurumlarından olan Milli Zafer İlkokulu 'yönetimindeki kadın dayanışmasıyla' da öne çıkıyor. Okul Müdürü Emine Tuç, Müdür Yardımcısı Setanay Bolat ve Okul Aile Birliği Başkanı Ayça Arslan Ballı uyum içerisinde çalışarak, eğitim kurumunda 'huzur ve başarının gelmesinde öncü' oluyorlar. Bu 'muhteşem üçlü sayesinde' okulda öğretmen, veli ve öğrenciler arasında bir aile ortamı yaşanıyor. Okulun erkek müdür yardımcıları Halil İbrahim Akansel ve İrfan Kaya'da 'kadın meslektaşlarıyla omuz omuza vererek; başarı çıtasının en yüksek noktaya çıkması için' özveriyle çalışıyorlar. Milli Zafer İlkokulu Müdürü Emine Tuç, ilimizin 'en tecrübeli eğitim yöneticilerinin başında' geliyor. 19 Mayıs, Ata İlköğretim Okulları ve Melahat Ünügür Ortaokulu'nda yıllarca Müdür Başyardımcılığı yaptı. Yaklaşık beş yıldır Milli Zafer İlkokulu'nun Müdürlüğünü yapıyor. Zaten Melahat Ünügür'de de 'Müdür Başyardımcısı değil, okulun müdürü' gibiydi. Oscar Wilde 'Bazıları gittikleri yerde mutluluk yaratırlar, bazıları da ayrıldıkları yerde' demiş. Tuç gittiği 'her yerde yaptığı çalışmalar, yönetici becerisi ve kurduğu sağlıklı iletişimle' meslektaşlarını, velileri ve öğrencileri hep mutlu etti. Tuç bugünlere 'hep tırnaklarıyla' geldi. Abisi AK Parti'nin Kurucu Merkez İlçe Başkanıydı. Hiçbir zaman abisinden yöneticilik için destek istemedi. Sınav kazanarak, yönetici oldu. Çalışkanlığı ve başarısıyla hep öne çıktı. Çalıştığı okullarda hep veli-öğretmen-öğrenci uyumunu sağlamada başarılı oldu. Milli Zafer İlkokulu'ndaki aile ortamı tüm eğitim kurumlarına örnek olmalı...
-------------------------------------------------
NOSTALJİ
BABASININ SOYADINI ALDIĞI İLÇEDE

30 yıl önce, tarih 1 Nisan 1989. Yer Eskişehir'in İnönü ilçesi. SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü 2. İnönü Zaferi'nin Kutlama törenine katılıyor. İnönü'de ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor. Fotoğrafta SHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer ile yıllarca partide bir nefer olarak çalışan Mustafa Taşlak'da yer alıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk zafer sonrası İsmet Paşa`ya'Siz orada sadece düşmanı değil, Türk ulusunun makus talihini de yendiniz' diyor. Büyük Önder soyadı kanunu çıkınca İsmet Paşa'ya İnönü adını bizzat kendisi veriyor. Erdal İnönü'de soyadını aldıkları ilçedeki törene katılarak, Zafer Coşkusu'na ortak olmuştu. Erdal İnönü 31 Ekim 2007 günü kan kanseri tedavisi gördüğü ABD'de 81 yaşında yaşamını yitirdi. Dürüstlüğü ve örnek kişiliğiyle Türk Siyasetinde sevilen saygı duyulan bir isimdi. Bilim adamlığı, renkli siyasi kimliğiyle hatırlanacak olan Erdal İnönü, ince espri anlayışıyla da öne çıkıyordu.
----------------------------------------------------
FIKRA
HEPSİ BE HEPSİ

Temel Almanya'da arabasıyla otobana ters yönden girip son hızla gidiyormuş! Karşısından gelen araçlar, farlarını yakıp, el sallayıp, bağırıp onu ters yönde olduğu için uyarmaya çalışmışlar.
Nafile, Temel son hızla arabaların arasından slalom yaparak ilerliyormuş!
O anda Alman Polis radyosu anons geçmiş; 'Dikkat dikkat! Delinin biri otobanda ters istikamette hızla yol almaktadır. Lütfen dikkatli olun!'
Temel bağırmaya başlamış; 'Ne birisi da, hepsi be hepsi…'