CHP Odunpazarı 5'inci İlçe Kongresi önceki gün Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

AYAKTA ALKIŞLANDI
Kongreye CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ve partililer katıldı. Kongre başlamadan önce '85-90 yaşlarında olup; partiye emeği geçmiş 35 kişiye vefa plaketi' verildi. Plaketlerini alan CHP'nin 'Ak saçlıları duygusal anlar' yaşadı. CHP'lilerde; 'partiye yıllarını veren ihtiyar delikanlılıları ayakta' alkışladı. Bu güzel olayı düşünüp, organize edenleri kutluyorum. Genel Kurulun evsahipliğini yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt; 'Bu kongrenin muhalefette yapacağımız son kongre olacağına inanıyorum' sözleri kongreye damgasını vurdu. Kongrede tek liste çıktı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un desteklediği Rahmi Çınar tekrar ilçe başkanlığına seçilerek, güven tazeledi.

ESKİ YÖNETİMDEN
DOKUZ İSİM GİRDİ
Çınar'ın yönetiminde şu isimler yer aldı; 'Nural Akın, Öznur Aydın, Muratcan Cırık, Neşe Çiftçi, Halide Deniz, Mert Eke, Muharrem Elibüyük, Caner Genç, Hüseyin Gözütok, Münür Gül, Seydi Gül, Ali Rıza Güneş, Safiye Gürdoğan, Melih Karaçay, Yaşar Saffet Özcan, Ezgi Mutlu Yılmaz.' Eski yönetimden dokuz isim yeni listede yer aldı. Bu isimler şöyle sıralanıyor; 'Hüseyin Gözütok, Nural Akın, Halide Deniz, Öznur Aydın, Yaşar Saffet Özcan, Seydi Gül, Münür Gül, Ali Rıza Güneş, Melih Karaçay.' Yedi yeni isim yönetime girdi. Liberal Demokrat Partisi (LDP) eski Odunpazarı İlçe Başkanı Mert Eke, eski İl Yöneticisi Neşe Çiftçi ve eski Büyükdere Muhtarı Muharrem Elibüyük yeni yönetimin dikkat çeken isimleri.

HAN'DA AÇIK SEÇİLDİ
Odunpazarı İlçe Kongresi'nde İl Kongresinde oy kullanacak '291 delege' seçildi. 600 İl delegesinin 530'u 'Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinden' geliyor. 12 kırsal ilçeden de '70 il delegesi' seçilecek. Seyitgazi'den 10, Sivrihisar'dan 9, Çifteler'den 6 il delegesi çıkacak. Alpu, Beylikova, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Sarıcaka'dan 'beşer delege' il kongresinde oy kullanacak. Peki kırsal ilçelerdeki kongreler nasıl geçiyor? 18 Aralık'ta Han'da yapılan seçimde tek aday çıktı. Mevcut başkan Deniz Açık CHP Han İlçe Başkanlığına tekrar seçildi. 19 Aralık'ta CHP Beylikova İlçe Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçime tek liste ile giren mevcut Başkan Yusuf Baykara tekrar ilçe başkanlığına seçildi.

25 OCAK'TA SİVRİHİSAR
Önceki gün CHP Mihalıççık İlçe Kongresi yapıldı. İki başkan adayı çıktı. Mevcut Başkan Enver Erol ile eski ilçe başkanı İsmet Taner başkanlık için yarıştı. 32 delegenin oy kullandığı seçimde 16 oy alan İsmet Taner başkan oldu. Enver Erol 14 oy topladı. İki oy da geçersiz sayıldı. 28 Aralık Cumartesi günü Çifteler, 29 Aralık Pazar günü Mihalgazi, 30 Aralık Pazartesi günü Günyüzü, 5 Ocak Pazar günü Mahmudiye, 11 Ocak Cumartesi günü Alpu, 12 Ocak Pazar günü İnönü, 13 Ocak Pazartesi günü Seyitgazi, 18 Ocak Cumartesi günü Sarıcakaya, 25 Ocak Cumartesi günü Sivrihisar ilçe kongreleri yapılacak. 12 kırsal ilçeden de '70 il delegesi' seçilecek. Şubat ayının sonlarında veya Mart'ın başında CHP İl Kongresinin yapılması bekleniliyor...
--------------------------------------------------------
MİHALIÇÇIK'TA İYİ PARTİ'YE
ATILAN KAZIK TESCİLLENDİ


311 Mart yerel seçimlerinde 'Millet ittifakı kapsamında' CHP Mihalıççık'ı İYİ Parti'ye verdi. CHP 'burada aday çıkarmayarak', İYİ Parti'nin Belediye Başkan adayı Serdar Ulucan'ı destekleyecekti. Ancak, önce CHP'nin Mihalıççık Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ancak daha sonra 'bu ilçe İYİ Parti'ye verildiği için' adaylıktan geri çektirilen Haydar Çorum DSP'den aday oldu.

DSP ADAYINA DESTEK
GÖREVDEN ALDIRDI
Çorum'un adaylığıyla Mihalıççık'ta CHP-İYİ Parti İttifakı paramparça oldu. Sanki 'CHP içerisinden gizli bir güç el altından' Çorum'u destekliyordu. CHP Mihalıççık Ilçe Baskanı İsmet Taner, Çorum ile birlikte seçim çalısmaları yaptı. Bu olayı ben Görünüm'de kaleme aldıktan sonra 'DSP adayına çalısan CHP Mihalıççık Ilçe Baskanı İsmet Taner' İl Yönetimi tarafından görevden alındı CHP'den aday gösterilmediği için DSP'den aday olan 'Haydar Çorum 2947 oy (%47,49) alarak' Mihalıççık Belediye Başkanı seçildi. AK Parti destekli MHP adayı Ali Yörük 2424 oy (%39,06) aldı. İttifak yaptığı CHP'lilerin desteklemediği 'İYİ Parti adayı Serdar Ulucan sadece 740 oy (%11,92)' alabildi. Böylece DSP 'parti binasının bile olmadığı' Mihalıççık'ı CHP'lilerin oylarıyla kazandı.

BU NE PERHİZ BU NE
LAHANA TURŞUSU?
İsmet Taner'i DSP'yi desteklediği için görevden alan İl Başkanı Abdülkadir Adar, seçim sonrasında mazbatasını bile almadan Haydar Çorum'a 'yuvaya dön' çağrısında bulundu. Adar; 'Mihalıççık ve Sivrihisar İYİ Parti'ye bırakılmıstı. Dolayısıyla bizde belirledigimiz adayları geri çekmek zorunda kaldık. Biz adayımızı çektikten sonra DSP'den aday olan Haydar Çorum seçimi kazandı. İl yönetimi olarak ne kadar isabetli bir tercih yaptığımızın güzel bir kanıtıdır. O arkadaşımızı gönülden kutluyorum. Buradan kendisine bir çağrı yapıyorum yuvaya geri dön ve bizimle birlikte Büyükşehir'de çalış. Kendisiyle özel olarak da görüşeceğim' demişti. Adar'ın bu çıkışını Görünüm'de ''Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?' diye eleştirmiştim.

AHLAKSIZ TEKLİF
DSP Genel Baskan Yardımcısı DilaraTambova' da Adar'a tepki göstererek; 'Bu açıklamaları hiç yakıştıramadım, kınıyorum. Başkanımız mazbatasını bile almadı. Bu nasıl bir nezaketsiz, siyasi etikten uzak bir davranış. Bu insanı yuvasından etmeseydiniz. Bize teveccüh gösterdi. DSP ilkesine uygun bir arkadaşımız olduğu için aramıza kabul ettik. Değerli bir insan. Gerçekten üzüldüm, siyaset bu kadarda yozlaştırmamalı' diye yanıt vermişti. Görünüm'de 5 Nisan 2019'da kaleme aldığım yazıda; 'Ben bu konuda Tambova'nın 'sonuna kadar haklı olduğunu' düşünüyorum. Adar'ın Çorum'u CHP'ye davet etmesini 'siyasi anlamda ahlaksız teklif olarak' nitelendiriyorum. Bu konuda Haydar Çorum ne düşünüyor? Yoksa 'kendisini aday yapıp, belediye başkanı seçilmesini' sağlayan DSP'ye 'sırtını dönüp' CHP'ye mi koşacak? Bunu bekleyip göreceğiz' diye yorumda bulunmuştum.
Belki de Adar'ın 'erken çıkışı sayesinde' Haydar Çorum'un DSP'den CHP'ye katılımı gerçekleşmedi.
Adar, 'bu işlerin ulu orta konuşulamayacağını bildiği halde neden basın yoluyla' Çorum'u CHP'ye davet etti? Yoksa 'kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla' misali DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova'ya mı mektup uçurdu? 31 Mart'ta DSP adayı Haydar Çorum'u desteklediği için görevden alınan İsmet Taner önceki gün yapılan kongrede tekrar Mihalıççık İlçe Başkanlığına seçildi. Mevcut Başkanı iki oy farkıyla geçerek, başkanlığa seçilen Taner, bir bakıma 'DSP adayını desteklediği için ödüllendirilmiş' oldu. Taner'in seçilmesiyle 31 Mart yerel seçimlerinde ittifaka rağmen CHP'nin İYİ Parti'ye 'attığı kazık tescillenmiş' oldu.
----------------------------------------------------
HİNDİNİNKİ PATLICAN MI?

Yeni yıla girmemize bir hafta kaldı. 2019'u uğurlarken, 2020'ye umutlarımızla giriyoruz. Yeni yıl öncesi hindi satışları arttı. Tabi ki fiyatlarında da büyük artış oldu. Her Kurban Bayramı öncesinde bazı hayvanseverler ortaya çıkarak; 'Hayvan kıyımı oluyor. Bu vahşet' diyordu. Bu hayvanseverler neden yeni yıl öncesinde ortalıklarda yok. Yılbaşında ülkemizde ve dünyada kesilen hindiler için 'kıyım yapılıyor, bu vahşet demiyorlar.' Hindi hayvan değil mi? Koyunun canın can da hindininki patlıcan mı?
-------------------------------------------
FIKRA
ŞANSLI PİZZACI
Fabrikanın patronu, müdürünü yanına alarak ani bir baskınla fabrika içinde personeli kontrole çıkar.
Dolaşırken tembel tembel oturan bir genç görür ve çok sinirlenir.
– Haftalığın ne kadar senin?
– 300 Lira efendim.
Patron cüzdanını çıkarır ve gence 300 Lirayı uzatır.
– İşte haftalığın şimdi git bir daha gelme!
Genç 300 Lirayı alır ve oradan gider.
Patron müdüre dönerek:
-Bu genç ne kadar zamandır burada çalışıyordu?
Müdür:
-O genç burada çalışmıyor efendim, yalnızca pizza siparişimizi getirmişti.