Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, söz verdiği üzere Eskişehirspor Tesislerini ziyaret etti. Ziyarette Mustafa Akgören döneminde yıkılan altyapı tesislerinin yeniden yapılacağının ve tesislerinin yenileceğinin sözünü verdi.
Eyvallah teşekkür ederiz. Altyapı oyuncuları modern tesise kavuşacak. Temmuz ayında başlasa ki Ağustos sonunu bulur. Tamamlanması ise 2023'ün yazını bulur.
* * *
Oysa Eskişehirspor taraftarlarının beklentisi farklıydı.
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Türkiye'nin en önemli tesislerinden birisi olan Kırka Boraks'ın Eskişehirspor'a 'isim sponsoru olabilir' demişti.
Bakan Kasapoğlu'nun ziyaretinde bu konuda da bir müjde vermesi beklentisi oluşmuştu.
Bakanın ziyaretinde bu konu gündeme bile gelmedi.
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek ile yönetim kurulu üyeleri ağızlarına çalınan bir parmak bala razı oldular.
Tamam, tesislerin yenilenmesi önemli…
Bugün üçüncü ligde mücadele edecek olsa da Eskişehirspor Kulübü hala Türkiye'de önemli bir marka.
Hangi ile gitsek futbol severler, 'Ne olacak bu Eskişehirspor'un durumu? Anadolu'da ilk kıvılcımı yakan kulüp yeniden ayağa kalkmalı. Geçmişte olduğu esmeli' diyorlar.
Tesislerin yenilenmesi, yeni altyapı tesislerin yapılması Eskişehirspor'u şampiyon yapmaz.
Siyah-Kırmızılı kulüp eğer bu sezon mücadele edeceği üçüncü ligde şampiyonluğa oynamaz ve tekrar ikinci lige yükselemezse 'dost acı söyler ama doğruyu söyler' derler ya. 2023-2024 sezonunda Bal Ligi'ne düşme ihtimali kuvvetli. Mevcut futbolcuların geçtiğimiz sezonki performansını gördük.
'Eskişehirspor'un denginde' dediğimiz takımlardan bile 3.4.5 gol yedik.
Kulübe öncelikle para lazım
2021-2022 sezonunda olduğu gibi altyapıdaki futbolcular profesyonel takımın kaldığı tesisteki bölme de kalabilirler.
Öncelikle kulübe para veya maddi kaynak gerekli…
Para bulunamazsa transfer tahtası da açılamaz.
Mevcut futbolcu kadrosu ile bu yıl üçüncü ligde şampiyonluk mücadelesi vermek çok ama çok zor.
Mutlaka takviye yapılmak zorunda…
Güven tazeleyen Mehmet Şimşek ile yeni yönetim gerek Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na gerekse Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e kulübe sponsor bulunması için siyasileri araya sokarak baskı yapmalılar.
Kulüp şampiyon olamaz veya Bal Ligi'ne düşerse ben ne yapayım yeni altyapı tesislerini.
* * *

şehirde insanların yüzü gülerse
o şehir mutlu bir şehir oluyor
Tepebaşı Belediyesi'nin uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği 3 sanat etkinliğinden biri olan Uluslararası Sanat Çalıştayı'nın 11.'si düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi.
Çalıştaya katılan 15 sanatçı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı makamında ziyaret ederek sanata verdiği önem ve desteklerinden dolayı teşekkür etmişler. Başkan Ataç'a çalıştay da yaptıkları tablolarından hediyeler etmişler.
Ataç,'Tepebaşı Belediyesi olarak yaptığımız her işi halkımızın merkezinde olacağı şekilde tasarlıyoruz. Uluslararası seviyede gerçekleştirdiğimiz sanat etkinlikleri de yıllardır bu şekilde düzenleniyor ve Eskişehirliler yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgi bizler ile birlikte konuk ettiğimiz sanatçılarımızı da memnun ediyor. Eskişehir'in sanat ile anılan, sanat yapılan, sanatçıya sahip çıkılan bir şehir olmasında da Tepebaşı Belediyesi olarak büyük katkılarımız olduğuna inanıyorum. 3 sanat dalında düzenlediğimiz uluslararası organizasyonlarımız, pandemi nedeniyle verdiğimiz zorunlu araya rağmen yıllardır devam ediyor. Bunlardan biri olan Uluslararası Sanat Çalıştayı'nı 11. kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fikri hür, vicdanı hür bir nesil için çalışmaya, sanatı ve sanatçıyı desteklemeye, insanımıza ve özellikle gençlerimize büyük değer vermeye devam edeceğiz' demiş.
Bugün bizim bayramımız
Sanatın Eskişehir'e önemli katkıları olduğunu da söylerken, 'Bugün bizim bayramımız. Bu bayram o kadar büyük mutluluk saçıyor ki herkesin yüzü gülüyor. Zaten şehirde insanların yüzü gülerse, o şehir mutlu bir şehir oluyor. Kentimizin sadece ruhuna değil, belleğine de girdiniz. Çünkü büyük büyük, Eskişehir'den geniş şehirler var. Ama maalesef sokaklarında insanları yok. Gökdelenleri var, gökyüzleri yok. O açıdan Eskişehir küçük, mütevazı ama insanların yüzünün güldüğü bir şehir. Bu her zaman böyle olacak çünkü Eskişehir'de sanat hiç noksan olmayacak. 11.'sini bitirdiğimiz çalıştayımızda, 290 sanatçımızı ağırladık. Hepsini selamlıyorum. 290 sanatçımız yaklaşık 390 eser ortaya çıkardı. Yani belediyemizin zengin bir koleksiyonu var. Belki paramız yok, bütçemiz küçük ama koleksiyonumuz çok zengin. O açıdan mutlu bir belediyeyiz, bizim de yüzümüz gülüyor'diyerek Eskişehirlilere ve çalıştaya katılan sanatçılara övgüler yağdırmış.
* * *
Hem Eskişehir'e gelerek önemli sanat eserlerini şehre bırakan sanatçılar hem de Eskişehirliler gerçekten de bu övgüyü hak ediyor.
Eskişehir son yıllarda belediyelerin yaptıkları sanat etkinlikleri sayesinde Kültür ve Sanat Şehri oldu.
Şehrimizde sanata ve sanatçıya çok değer veriliyor.
Bunu çeşitli vesilelerle Eskişehir'e gelen sanatçılarda söylüyor.
Son yıllarda Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin düzenledikleri sanat etkinliklerine katılan ünlü sanatçılarda söylüyor.
Tepebaşı Belediyesi'nin yıllardır düzenlediği 'Pişmiş Toprak Sempozyumu' ve 'Uluslararası Sanat Çalıştayı'na' katılan yerli ve yabancı sanatçılar gerek ülkelerinde gerekse şehirlerinde Eskişehir'in reklamını yapıyorlar.
Bu tür sanatsal etkinlikler hem şehre değer katıyor hem de şehrimizin uluslararası camiada bedava reklamı oluyor.
* * *

SAZAK'TAN HDP'Lİ VEKİLE TEPKİ
İstanbul Kadıköy'de terörist başı Abdullah Öcalan ve terör örgütü lehine slogan atıldığı sırada Türk polisine yumruk atan DBP Milletvekili Saliha Aydemir'e Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, çok sert tepki gösterdi.MHP'li Sazak, yaptığı yazılı açıklamada,'O kirli ellerini, sahiplerini hatta ağababalarını da zamanı geldiğinde hizaya çekeceğimizi hatırlatırız' dedi.
Terör örgütü propagandası için 'halkı kışkırtarak, masum insanları sokağa çağırarak zarar görmelerine sebep oluşturacak hareketleri ve şovları makul göremeyiz' diyen Milletvekili Sazak, Türk milletinin sabırlı ve merhametli olduğunun altını bir kez daha çizdi.
Bu çerçevede, MHP'li Sazak'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:
'Malum parti ve masa üstü medet bekleyen ortaklarına hatırlatmak isterim ki; demokrasi, özgürlük, hukuk, kanun diyerek emperyal güçlere uşaklığınızı, kürsü dokunulmazlığı adıyla örtülü örtüsüz terör propagandalarını dinlemek zorunda kalıyoruz. Dağdaki ve inlerdeki pislikler büyük ölçüde temizlenerek hareket edemeyecek hale getirilse de şehirdeki ve meclisteki uzantılarının görevi başındaki polis evladımıza saldırmasını kabul edemeyiz. Halkı kışkırtarak, masum insanları sokağa çağırarak zarar görmelerine sebep oluşturacak hareketleri ve şovları makul göremeyiz. Kendilerine gelmelerini tavsiye eder; o kirli ellerini, sahiplerini hatta ağababalarını da zamanı geldiğinde hizaya çekeceğimizi hatırlatırız. Türk Milleti sabırlı ve merhametlidir.'
* * *
Şırnak Silopi'de, 21 Mart 2011 tarihinde yürümek isteyen BDP'liler ile tartışan Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner'e o dönemde BDP İstanbul Milletvekili olan Sebahat Tuncel kameralar önünde tokat atmıştı.
Bu hareketinden dolayı para cezasına çarptırıldı.
Kimsenin Türk polisine, Türk askerine el kaldırma hakkı da haddi de değildir.
Polis memuru amirlerinin kendilerine vermiş olduğu görev için oradalar.
O polisler aynı zamanda kendilerine tokat atan HDP'li milletvekillerinin olası uğrayacakları saldırıya karşı korumak adına da orada.
Kamu görevlisine (memur, polis, zabıta, avukat, hakim vs.) karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanılması ile meydana gelir (TCK md.265/1). Görevi yaptırmamak için direnme suçu, uygulamada görevli memura mukavemet suçu olarak bilinen, halk arasında polise mukavemet, zabıtaya mukavemet vb. gibi deyimlerle ifade edilen suç tipidir.
Suçun faili kamu görevlisine karşı görevi yaptırmamak için cebir veya tehdit kullanan herkes olabilir. Polise vuran kişi bu suçun faili olur.
Görevini yapmakta olan polis memuruna tokat atan HDP'li milletvekili de kanunların emrettiği en ağır cezayı alacağına inanıyorum.
* * *

4 adaydan sadece Mansur Yavaş'a seçimi kaybetti
MetroPOLL Araştırma, çok konuşulacak bir ankete imza attı. Ankete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına Mansur Yavaş, Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu aday olarak çıkarıldı. Erdoğan ilk turda bu isimlerden sadece Mansur Yavaş'a kaybetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde adaylığını ilan etmesinin ardından 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tartışmalar hız kazandı. Bu tartışmaların en önemli kısmını, muhalefetinin adayı oluşturuyor. Bu tartışmaların gölgesinde MetroPOLL Araştırma tarafından önemli bir anket gerçekleştirildi.
ERDOĞAN, İLK TURDA SADECE MANSUR YAVAŞ'A YENİLİYOR
MetroPOLL Araştırma Şirketi, mayıs ayında yaptığı 4 adaylı Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne ilişkin anketin sonuçlarını açıkladı. Kamuoyuyla paylaşılan 4 senaryolu ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yeniliyor.
EN DÜŞÜK OYU YAVAŞ KARŞISINDA
Erdoğan dört farklı senaryoda en fazla yüzde 40 bandında oy alabilirken, en düşük oy oranını yüzde 35,4'le Yavaş karşısında alıyor. 4 farklı senaryoda da 3 adaylı seçimde hiçbir aday yüzde 50+1'i geçemediği için seçim ikinci tura kalıyor.
4 senaryolu anketin sonuçları şöyle:
MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞINDA
Mansur Yavaş: Yüzde 41.6
Erdoğan: Yüzde 35.4
Selahattin Demirtaş: Yüzde 15.7
Kararsız: Yüzde 2.8
Protesto: Yüzde 3.1
AKŞENER'İN ADAYLIĞINDA
Meral Akşener: Yüzde 35
Erdoğan: Yüzde 38.3
Selahattin Demirtaş: Yüzde 17.3
Kararsız: Yüzde 2.8
Protesto: Yüzde 5
İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞINDA
Ekrem İmamoğlu: Yüzde 33.9
Erdoğan: Yüzde 38.1
Selahattin Demirtaş: Yüzde 15.8
Kararsız: Yüzde 3.4
Protesto: Yüzde 7.3
Cevap Yok: 1.5
KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINDA
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 30.7
Erdoğan: Yüzde 40
Selahattin Demirtaş: Yüzde 16.8
Kararsız: Yüzde 3.1
Protesto: Yüzde 7.8
Cevap Yok: 1.6
* * *