Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı İlçesinde yaşayanlar tarafından çok seviliyor.
2024'te Tepebaşı Belediye Başkanlığına tekrar adaylığını koysa seçimi çok rahat kazanacak bir isim.
İlçede yaşayan tanıdık tanımadık kime sorsanız, 'Her ne kadar CHP'li olsa da Ahmet Başkanın partisine değil şahsına oy veriyoruz. 2024'te aday olsun oyumuz yine ona' diyorlar.

Birileri nasıl Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı ise;

'AK Parti'mi? Recep Tayyip Erdoğan mı?' sorusuna, 'Erdoğan' diye cevap veriyorsa.

Tepebaşı İlçesinde yaşayanların büyük çoğunluğu da Ahmet Ataç sevdalısı…
Bu sevgi herhalde kendiliğinden oluşmadı.
Makamında çok fazla oturmayı sevmiyor.
Zamanın büyük bölümünü mahallelerde, sokaklarda geçirmeyi tercih ediyor…
'Makamda oturmaktan vatandaşlarla iç içe olmayı tercih ediyorsunuz. Makamda oturmak, daha doğrusu uzun süre dört duvar arasında oturmak sizi sıkıyor mu?' diye geçtiğimiz yıl yerel seçim arifesinde karşılaştığımızda sorduğumda, 'Makamda oturmaktan daha çok dışarıda halkın içerisinde olmayı seviyorum. Mahalle ve sokakları dolaşırken sorunları daha yakından görmüş oluyorum' demişti.

Özetle, tüm enerjisini Tepebaşı İlçesine hizmet için harcamaktan bir an bile imtina etmiyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İl Başkanlığına seçilen Mehmet Ektaş'a 'hayırlı olsun' ziyaretine gitti.

Bu ziyaretin hemen ertesi günü birileri dedikodu üretmeye başladılar.

'Ahmet Ataç CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için nabız yoklayacak. Genel Merkez'den ışık göremezse İYİ Parti'ye geçip şansını orada deneyecek' diye.

Buna Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'nde yıllarca siyaset yapmış, siyasetin en tecrübeli isimleri bile inanmışlar.

Dün Taşbaşı civarındaki fırından ekmek alıp tramvay durağına giderken bir çay ocağının önünde oturan siyasetin tecrübeli isimleriyle karşılaştım.

Daha selam bile vermemiştim.

'Senin kulağın deliktir. İYİ Partililer beklenti içerisinde. Ahmet Başkan İYİ Parti'ye geçer mi?' başta olmak üzere pek çok soru yağmuruna tutuldum.

Soruları duymazdan geldim.

'Küpe takmadığım için kulağımı deldirmedim' diye espri yaparak konuyu kapatmak istedim.

İçlerinde Demokrat Parti ve Anavatan Partisi yönetimlerinde görev yapmış en tecrübeli olanı, vermiş olduğum esprili cevaptan dolayı konuyu kapatmak istediğimi anladı.

Soruyu tekrar sordu.

'Peki, siz bu dedikodulara inandınız mı? Siz cevap verin, sonra ben sorunuzu yanıtlayayım' dedim.

Verdikleri cevap şöyle:

'2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Tepebaşı İlçesinde Belediye Başkan adayı çıkarmadı. Ahmet Ataç'a destek verdiler. İYİ Parti'nin tabanı yok. Bir de CHP'de, AKP'de olduğu gibi şehrin çok tanınmış simalarını İYİ Parti'de göremiyoruz. Aday bulmasına bulurlar da, bulunan aday ne kadar oy getirir. Ama Ahmet Başkan ikna edilip aday yapılırsa dengeler değişebilir.'

Onlara şunu söyleyip izin istedim:

'Arkadaşlar yerel seçimler 2024 yılında yapılacak. Daha 3,5 yıl var. 2023'te Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri olacak. Siz doğmamış çocuğa şimdiden don biçmeye çalışıyorsunuz. Ahmet Başkanın niyeti olup olmadığını bilmiyorum. Belki CHP'den milletvekili adayı olacak. Seçimi kazanırsa milletvekili olacak. O zaman 2024 yerel seçimlerinde Ahmet Başkanın adaylığı söz konusu olmaz. Bırakın bu dedikoduları. Sizler emeklisiniz, aldığınız emekli maaşı ile geçinebiliyor musunuz? Onun hesabını yapın'.

2019 yerel seçimleri öncesinde de benzer dedikodular çıkmıştı.

Ahmet Ataç'a; 'İYİ Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için teklif gelirse sıcak bakar mısınız?' diye sormuştum.

Şöyle cevap vermişti:

'Farklı siyasi partilerde siyaset yapan insanlar da beni partilerine yakıştırıyorlar. Başka partilerden bana belediye başkanlığı adaylığı için teklifler geliyor. Benim böyle bir düşüncem yok. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bundan da herhalde kimsenin şüphesi yoktur. Benim üzerimdeki CHP kimliğimi herkes bilir. Benim CHP'ye üyelik tarihim 1971'dir. Askerden geldim, muayenehanemi açtım ikinci günü CHP'ye üye oldum'.

Ahmet Başkanın kafasından ne geçtiğini bilemem.

Ama CHP dışında bir partiden aday olma ihtimalini yüzde 1 dahi görmüyorum.

* * *

'Afyonspor'a verilen destek Eskişehirspor'a da verilmeli'

Söz başkanlardan açılmışken Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile devam edelim.

Kazım Başkan merttir. Kafasının arka tarafında farklı hesaplar yapmaz. Düşündüğünü, inandığını söylemekten çekinmez…

'Bundan alınacak, gücenecekler varsa, varsın olsun' der.

Geçtiğimiz Salı günü ES TV'de Arif Anbar ile Ali Baş'ın konuğu oldu.

Kendisine yöneltilen; 'Eskişehirspor'un içerisinde bulunduğu mali sorunların çözümü konusunda neler yapılabilir?' sorusunu şöyle yanıtladı;

'Afyonspor'a verilen devlet yardımının 3'te 1'i neden Eskişehirspor'a verilmez? Verdirmeyen AK Partililerden de hesap sorulmasını bekliyorum. Çözüm: Spor Toto'dan mı lotodan mı bulacaksınız. Havayolları Real Madrid'e sponsor oluyor, Eskişehirspor'a da versin. Bakın en çok eleştirilen kişi Büyükşehir Belediye Başkanı. Ama Büyükşehir Belediye Başkanının verdiği paraların şu kadarını biz verdik desinler ben susayım. Büyükşehir Belediye Başkanı Kalabak Su reklamı verdi. Puan sildirmeleri önledi. İçeride Kalabak Suyu sattırmadılar. Büyükşehir Belediye Başkanının şevki kırılmaz mı? Bu 100 binlerce kişiyi ilgilendiren bir durum. Bunu kısa vadede çözme şansımız görülmüyor. Çıkar kurtaracak bir kahraman'.

AK Partili Belediye Başkanları, cumhurbaşkanına, bakanlara gidip şehrin takımı için destek istiyor.

İstenilen destek kabul görüyor.

Ama Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de aynı talep ile gitse, 'yok derler'.

Gerekçe: Yılmaz Hoca CHP'li.

Eskişehirspor'un içinde bulunduğu 250 milyonluk borcu bu şehrin ne iş adamları, ne tüccarları, ne esnafları ne de Eskişehirspor sevdalılarının kapatması mümkün değil.

O zaman Kazım Kurt'un dediği gibi AK Parti Milletvekilleri de taşın altına elini koymalılar.

Afyonspor'a verilen devlet yardımı Eskişehirspor'a neden verilmiyor?

Kamu bankaları veya devletin milyonlar kazanan işletmeleri var.

Bunlardan sadece ikisi Siyah-Kırmızılı kulübe sponsor olsa borcu kapanır.

Bunu da sağlayacak olan AK Parti milletvekilleridir.

Üç vekil istese Eskişehirspor kurtulur.

* * *