AVRUPA PLATFORMU ESKİŞEHİR'İ AYAĞA KALDIRDI!
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu şirketlerine bir yazı göndererek, uçuş operasyonlarını Kütahya Zafer Havalimanı'ndan yapmaları konusunda talimat vermişti. Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılmak istenmesi ile ilgili tepkiler sürüyor.
Dünde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen, Zafer Partisi İl Başkanı Soner Çam da yaptıkları açıklamalarla tepkilerini gösterdiler. Avrupa Birliği Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, CHP Milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında yetkililere seslenerek, 'Hasan Polatkan Havalimanını kapatmayın. Tamiri imkansız zararlar doğuracak bu yanlıştan bir an önce vaz geçin' çağrısı yaptı.
'Eskişehir'e bu kötülüğü yapmayın'
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılmak istenmesi' ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:
'Zafer Havalimanı'nın faturası Eskişehir'e çıkarılmak istenmektedir. Yeter ki havalimanımız açık kalsın biz öderiz bu parayı! Eskişehir'e bu kötülüğü yapmayın, yanlış politikalarınız sonucunda oluşan bu yüklü faturayı Eskişehirlilere kesmeyin. 'Yap-işlet-devret modeli' ve 'garanti ödemesiyle' yapılan; garanti edilen yolcu sayısının yüzde 1'ine bile ulaşamayan Zafer Havalimanı'nın yolcu sayısını göstermelik olarak artırma çabasından öte değildir.AKP iktidarı, yanlış politikalar sonucu oluşan 'Zafer Havalimanı ayıbının' üstünü; 1989 yılının mart ayında hava trafiğine açılan, 2007 yılından beri de yurt içi ve yurt dışı yolcu trafiğine açık olan Hasan Polatkan Havalimanı'nı kapatarak, örtmeye çalışıyor. Yolcu trafiğine başladığı tarihten bu yana bir milyona yakın yolcunun uçtuğu Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'mızı çalışmaz hale getirerek Kütahya Zafer Havalimanı'na adeta yolcu devşirilmeye çalışılıyor. Bu karar; Eskişehir sanayinin 3 milyar dolara ulaşan ihracatına, yabancı sermayeli firmaların işlerine, yeni sanayi yatırımlarına engel olacak; en çok da yaz-kış bu havaalanını kullanan gurbetçilerimizi etkileyecektir.'
Havalimanımız kapatılamaz!
İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen, Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılması girişimi karşısında yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
'Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün havayolu şirketlerine yazmış olduğu yazışmalarda, Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanına yurt dışı operasyonlarının Kütahya Zafer Havaalanından yapılması konusunda talimat vermesinden dolayı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü, İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı olarak şiddetle kınıyoruz.'
Havalimanını kapatmak zulümdür!
Hasan Polatkan Havalimanı kapatılacak mı? Bir tepki de Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Soner Çam'dan geldi. Çam, 'Eskişehirlilere haksızlık yapılıyor' dedi.
Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılması girişimine sert tepki gösteren Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Soner Çam, şu ifadelere yer verdi:
'KOLAY VARKEN ZORLAŞTIRMAYIN'
'Eskişehir'de yaşayan 250 bine yakın Emirdağlı vardır. Brüksel, Gent, Ansvers şehirlerinde ve Belçika'ya yakın ülkelerde de yaklaşık 200 bine yakın Emirdağlı yaşamaktadır. Her gün Eskişehir'den Belçika'ya, Belçika'dan Eskişehir'e uçuş sirkülasyonu vardır. Bu uçuşlar zaman ve maliyet açısından çok faydalı ve önemlidir. Hasan Polatkan Havaalanının Zafer Havaalanına taşınması Eskişehir'de yaşayan Emirdağlılara ve Eskişehirlilere bir züldür, haksızlıktır. Kolay varken zorlaştırmanın alemi yoktur.
'BUNUN HESABI SANDIKTA SORULUR'
Özellikle Eskişehir'de ve Emirdağ'da yaşayan hemşehrilerimiz AKP iktidarından bunun hesabını sandıkta soracaktır. Zafer Havaalanı yaparken 'yap soy devret' modelinin ceremesi Eskişehir ve Emirdağlı vatandaşlara yüklenemez. Fizibilite yapmadan getiri ve götürüsü hesaplanmadan yapılan yatırım yandaşları zengin etmekten başka bir şey değildir.
'eskişehir'i ve gurbetçi hemşehrilerimize zulmetmektir'
Avrupa Birliği Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Emirdağlı gurbetçilerin ve 100'ü aşkın kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, 'Eğer Hasan Polatkan Havalimanı uçuşa kapatılırsa, bu durum Eskişehir halkına, gurbetçi hemşehrilerimize zulmetmektir, Eskişehir'i cezalandırmaktır' dedi.
'ZAFER HAVALİMANINI KURMAK NASIL HATA
İSE HAVALİMANIMIZI DA KAPATMAK HATA'
'Eskişehir'in sanayisine, ekonomisine zarar verecek. Özellikle gurbetçi hemşehrilerimizi oldukça mağdur edecek Hasan Polatkan Havalimanının uçuşlara kapatılması girişimini şiddetle kınıyorum. Bu havalimanı, 2007 yılında almış olduğu işletme ruhsatı ile dünyanın ilk ruhsatlı üniversite havalimanı olarak tarihe geçti. Ve bu havalimanında verilen hizmetler, Eskişehir için bir nimet niteliğinde. Eğitim uçuşları yapılıyor. VIP uçuşlar, Hava taksi ve ambülans uçuşları, tarifeli ve tarifesiz iç hat ve uluslararası yolcu taşımacılığı hizmeti yapılıyor. Bürüksel uçuşları 2005'de, 2012 yılında Umre uçuşları başladı. 2016 yılında ise Haç uçuşları başladı. Eskişehir bu uçuşları başarılı şekilde gerçekleştiriyor. Vatandaşlarda çok memnun. Ama Zafer Havalimanını kurmak gibi bir hataya düştükleri gibi yine hataya düşüyorlar. Eskişehir'den hac ve umreye gidecekler Zafer Havalimanını kullanmazlar. Gurbetçi hemşehrilerimiz ise hiç kullanmaz. İstanbul'dan binerler yine İstanbul'a inerler. Geçmişte de bu böyle olmuştur. Bürüksel-Eskişehir arasında her hafta 4 gidiş 4 geliş uçuşlar yapılmaktadır. Yaz aylarında bu uçuşlar haftada 30'lu sayılara çıkmakta. Sadece 2021 yılında yurt dışı uçuşlarda 99 bin 987 yolcu taşındı. Havalimanımızı kapatma kararı alanlar, belediyelerimizden, sanayiyi temsil eden kurumlardan görüş aldılar mı? Uçuşların kapatılması demek, Eskişehir'e her yıl gelen 10 binlerce gurbetçi vatandaşlarımızın yaptığı ekonomik katkının da uçup gitmesi demek. Eskişehir havacılık kentidir. Havacılık kentinde uçuşları kapatmak ne yaban çelişkidir? Avrupa Platformu olarak yetkililere çağrı yapıyoruz. Hasan Polatkan Havalimanını kapatmayın, tamiri imkansız zararlar doğuracak. Bu yanlıştan bir an önce dönün.'
* * *
Hasan Polatkan Havalimanın kapatılma kararına karşı Eskişehirliler haklı olarak gereken tepkilerini gösterdiler. Son olarak Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik'in milletvekilleri, belediye başkanları, Eskişehir'in çok sayıdaki sivil toplum örgütünün katıldığı basın toplantısıyla adeta Ankara'yı salladılar!
Eskişehirliler, Ankara'ya Hasan Polatkan Havalimamına sahip çıktıklarını gösterdi. Bakalım Ankara, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu mektubu nasıl okuyacak?
* * *

EKREM BİRSEN'İN İŞİ ZORLAŞTI!
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkan adayı Tornacılar Odası Başkanı Adnan Karamanlı, Eskişehir Esnaf Odası Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Karamanlı'ya Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, Yunus Emre Esnaf ve Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Pehlivan da destek vermiş.
Önceki güne kadar Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen'in karşısına Ali Safa Şen ile Bahar Bilen'den birisinin aday olarak çıkacağı konuşuluyordu.
Adnan Karamanlı, 'Bende varım' deyince Şen ile Bilen kendi aralarında istişare yaparak adaylıktan çekilmişler.
Doğru olanı yaptılar.
Bahar Bilen ile Safa Şen, 'Biz anlaştık. Birimizin başkan adaylığında liste çıkaracağız', Adnan Karamanlı da 'ben adaylıkta ısrar ediyorum' deseydi, Ekrem Birsen'in karşısına bölünmüş olarak çıkacaklardı. Buda Birsen'in ekmeğine bal-kaymak sürmek olurdu.
GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURDULAR
Hedef mevcut başkan Ekrem Birsen'i yıkmak, daha doğrusu sandıkta bırakmak ise bu ancak üç başkan adayının tek listede birleşmesiyle olabilirdi.
Bilen ve Şen, Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Adnan Karamanlı'yı ziyaret ederek, 'adaylıkta ısrarcı mısın?' diye sormuşlar. Karamanlı'da, 'Ben çevreme aday olacağımı duyurdum. Çekilirsem sözümden dönmüş olurum. Sizin henüz adaylık için açıklamanız olduğunu duymadım. Sadece kulaktan kulağa fısıltılar vardı. Gelin bana destek olun. Bir olalım-iri olalım bu kaleyi birlikte fethedelim' demiş.
* * *
Yaptıkları istişareler sonunda Karamanlı'nın adaylığında karar kılmışlar.
Sefa Şen ve Bahar BilenEskişehir'de güçlü isim. Her iki isimde Eskişehir'de sevilen sayılan başkan. Karamanlı da önemli güce sahip ve oda başkanlarının büyük destek vereceği bir isim.
'Biz üçlüyüz, biz güçlüyüz' ve'Vira Bismillah'diyerek iyi bir başlangıç dileği ile yola çıkmışlar.
Hayırlı olsun.
Bu güç birliğinin Esnaf Odaları Birliği'nin kapısını açarak içeriye girmelerini kolaylaştıracağını düşünüyorum. Bu birliktelik, 'Ekrem Birsen'in seçim kazanmasını zora soktu' diye yorumlandı.
'AMACIMIZ BİRBİRİNE KÜSMEDEN DOSTÇA GEÇİNEBİLMEK'
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan adayı Adnan Karamanlı, kendisine destek veren Yunus Emre Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Pehlivan, Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen ve Seyyar Tuhafiyeciler ve İşporta Esnafı Oda Başkanı Ali Sefa Şen ile birlikte basın toplantısı yapmış. Birlik, beraberlik vurgusu yaparak şunları söylemiş:'Hepimizin amacı ilimizi kalkındırmak vatandaşa hizmet etmek ama öncelikle kardeş olmaktır. Birbirine küsmeden dostça geçine bilmektir. Ben ve ekibim öncelikle bu dayanışmaya, kardeşliğe ve dostluğa önem vereceğimize, daha sonrada ayrım gözetmeden ilimizdeki tüm esnafın sorunlarını çözeceğimizin sözünü veriyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Adımıza ve ilimize yakışır bir şekilde bu görevin üstesinden başarı ile geleceğimizden eminiz. Yenilik şart. Vakit bir olma birlik olma zamanıdır. Eskişehir esnaf ve sanatkarlar odalar birliği başkan adayı olarak şahsıma ve yönetim kuruluma güvenen yanımızda olan oda başkanlarına teşekkür ediyor bu kutsal görevde desteklerini bekliyoruz'.
* * *
4 dönemdir Birlik Başkanlığı koltuğunda oturan ve kök salmış Ekrem Birsen'i yıkmak kolay olmayacaktır!
Ancak önemli olan zoru başarmak...
Her ne kadar 'üçlüyüz-güçlüyüz' deseler de yanlarında dördüncü güç Refik Pehlivan'da var.
Refik Pehlivan'ın da destek vermesiyle sandalyenin dördüncü ayağı da sağlamlaştırılmış.
Bu dört gücün yıkılması bayağı bayağı zor...
İnanmak
San Francisco Körfezi'ndeki bir okulda okul müdürü 3 öğretmeni çağırıp şöyle demiş.
'Siz üç öğretmen sistemde en iyi ve en uzman kişilerden olduğunuz için 90 tane seçkin üstün öğrenciyi size vereceğiz. Bu öğrencilerin gelecek yıl da hızlarını korumalarını sağlamanızı ve çok şey öğrenmelerini bekliyoruz.'
Üç öğretmen, öğrenciler ve öğrencilerin anne -babaları bunun çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüşler. O okul dönemi hepsinin hoşuna gitmiş ve çok başarılı çalışmalar yapmışlar.
Okul bittiği zaman öğrenciler bütün San Francisco Körfezi'ndeki diğer öğrencilere göre % 20-30 daha başarılı olmuşlar. Yılsonu geldiğinde müdür, üç öğretmeni çağırmış ve onlara şöyle demiş.
'Bir itirafta bulunmak istiyorum. En zeki öğrencilerin 90'ı sizde değildi. Onlar ortalamanın biraz üstünde öğrencilerdi ve o 90 öğrenciyi sistemden tesadüfen seçtik.'
Öğretmenler doğal olarak öğrencilerde görülen başarının kendi istisnai öğretme becerilerine bağlanması gerektiği sonucuna varmışlar. Müdür devam etmiş.
'Bir itirafım daha var demiş. Siz de en parlak öğretmenler değilsiniz. İsimlerinizi bir şapkanın içine doldurduğum kağıtların arasından rasgele seçtim.'
Siz inandığınız için başarılı oldunuz…