CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sultan Özçimen, CHP Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir ve yönetim üyeleri Başkan Ataç'ı ziyaret etmişler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç, 'İnsanlarımız önemsenmek istiyor. Kendisinin farkında olunmasını istiyor. Gezmezsek, dolaşmazsak oyları başkaları alır. Ben 20 yıldır Tepebaşı'ndayım. Ayağımın basmadığı yer yoktur. Hele ilk dönemde 10 büyük mahallede altyapı ve üstyapı yoktu. Bunların çalışmaları yapılırken hem yolunda hem asfaltında izim vardır. Çalışmayla her şey mümkün. İkili ilişkiler ile her şey çözülür. O nedenle insani ilişkilerin en üst seviyede olması önemli. Çok şükür Eskişehir 25 senedir CHP'nin önemli bir kalesi konumunda. Bu çıtayı daha da yükseklere taşımalıyız' demiş.
TEPEBAŞININ 'AHMET ABİSİ'
2009 da DSP adayları Yılmaz Büyükerşen, İsmail Haşim Ateş ve Ahmet Ataç girdikleri yerel seçimlerden zaferle çıkmışlardı.
2013'de AK Parti rüzgarı esmeye başladı.
2013 seçimlerinde Ahmet Ataç, Tepebaşı'nda koltuğunu Tacettin Sarıoğlu'na kaptırmıştı. Odunpazarında da AK Parti adayı Burhan Sakallı seçimi kazanmıştı.
Ataç, Tepebaşı ilçesindeki seçmenlere kendisine oy vermedikleri için küsmedi. Tercihlerine saygı duydu.
Seçimden yaklaşık birkaç ay sonra sanki yeniden bir seçim olacakmış gibi kolları sıvadı mahalle mahalle, köy köy gezdi.
Hatta 'çat kapı' yaparak 'tanrı misafiri' diyerek evlerine konuk oldu.
'Bana neden oy vermediniz?' diye sormadı.
2009 seçimlerinde nasıl bir Tepebaşı Belediyesi aldığını, bırakırken de nasıl bir belediye bıraktığını anlattı.
Neler yaptıklarını, neleri neden yapamadıklarını gerekçeleriyle insanlara tek tek izah etti.
Bu ziyaretlerini 4,5 yıl boyunca sürdürdü.
Elbette ki gönlünden 'bıraktığı yerden devam etmek' geçiyordu.
İstemekle olmuyordu. Garantisi de yoktu.
Belediye Başkan adaylarını CHP Genel Merkezi belirliyordu.
Ama Ahmet Ataç'ın yaptığı çalışmaları gören CHP Genel Merkezi 2009'da yapılan yerel seçimlerde tekrar Tepebaşı Belediye Başkanı adayı gösterdi. Ataç, 2004'de kaybettiği seçimi büyük oy farkıyla yeniden kazanmayı başardı.
Arkasından 2009, 2014 ve 2019 seçimlerini de açık ara farkla kazanarak Tepebaşı ilçesini Türkiye'nin en saygın ve en gelişmiş ilçesi haline getirdi.
TEPEBAŞI'NDA SOL ADAYIN KAZANMASI ZOR
Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinin seçmen yapısına bakıldığında genelde sağ seçmen daha ağırlıklı.
Ama Ataç, sağ seçmenin de gönlüne girmeyi başarmasıyla bir dönem arayla 4 kez Tepebaşı Belediye Başkanlığını kazanarak bir rekor kırdı.
Tepebaşı ilçesinde Ahmet Ataç'ın, MHP, Demokrat Parti, Saadet Partisi hatta son dönemlerde AK Partili seçmenden bile oy aldığını yazarsam yalan olmaz.
Seçim sonuçları o'nu gösteriyor.
* * *
Ahmet Ataç'ın sosyal demokrat kökenli olduğunu herkes biliyor.
Ancak Tepebaşı Belediye Başkanlığı makamına oturduğu günden beri hiçbir parti ayrımı yapmadan yasal çerçeveler içerisinde her kapısını çalanın işini gördü.
Bu nedenle küçük-büyük herkesin gönlüne girdi.
2024 de yapılacak seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olur bilemem.
Yılmaz Hoca,'benden bu kadar' diyerek aday olmazAhmet Ataç aday gösterilirse seçimi kazanarak Yılmaz Hoca'nın koltuğunu doldurur.
Yanlış anlaşılmaması için tekrar ediyorum.
Yılmaz Büyükerşen 'aday değilim'derse CHP Genel Merkezi Büyükşehir Belediye Başkan adayı kimi gösterir bilemem.
Ahmet Ataç'a 'Büyükşehir Belediye Başkan adayımız sensin' derse olasılık
üzerinden yola çıkarak seçimi kazanabileceğini belirtmek isterim.
CHP Genel Başkanı ve genel merkez yöneticilerine 'Büyükşehir'e, Odunpazarına, Tepebaşına şu şu isimleri aday gösterin' demek, öneride bulunmak benim haddime düşmez. Zaten bende o işlere girmem.
* * *
Ziyarette göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları faaliyetler ile ilgili Başkan Ataç'a bilgi veren CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Çınar, bütün vatandaşları dinlemeye çalıştıklarını ve tüm mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını ve isteklerini rapor haline getirip belediye başkanlarına sunduklarını söylemiş. Çınar, ayrıca 928 sandıkta hazır olduklarını ve olası bir seçimde hazır durumda olduklarını belirtmiş.
* * *

efsane başkan adaylığını tekrar açıkladı
İlker Özokuçu'yu herhalde Eskişehir'de tanımayan yoktur. Yıllarca Muhasebeciler Odası başkanlığı yaptı. Bu nedenle kendisine 'efsane başkan' derler. Gönüllere girerek iz bırakmış.
Son döneminde de içerisinde konferans solunun da bulunduğu büyük bir oda binası kazandırarak başkanlığa noktayı koymuştu. Selahattin İlker Özokçu, bıraktığı görevine yeniden talip oldu.
Daha doğrusu meslektaşlarından gelen yoğun istek üzerine 'tek aday olursa ben varım' diyerek yola çıkmış.
* * *
İlker Özokçu 'tek aday olarak seçime girerim' dese de geçtiğimiz günlerde Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının Mayıs ayında yapılacak olan genel kurulu öncesinde odanın yıllardır yönetim kurulu kadrolarında yer alan Ersin Karakoç, adaylığını açıklamıştı.
Demek ki Ersin Karakoç'u 'tek aday çıksın' konusunda ikna edememişler. İkinci bir aday çıkmasına rağmen, oda üyelerinin büyük çoğunluğu 'adayımız sensin' demeleriyle tekrar kolları sıvayan Özokçu, adaylığını açıklamış.
* * *
Büyük Şehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açıklamaya oda üyeleri yoğun katılım göstermişler. Basın toplantısında yönetim kurulu üyelerini de tanıtmış.
'Meslektaşlarımızın yoğun talep ve baskısı sonucu seçimler için liste yapma kararı aldık' diyerek geçmişte yaptıkları çalışma ve yönetim sistemini daha da geliştirerek el birliği ve ortak akılla odayı yöneteceklerini ifade etmiş.
'Birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha güçlü ve dayanışma içinde olacak. Üyeler arasında çifte standart kesinlikle olmayacak' demiş.
Yöneticilerin hiç birinin üyelere karşı keyfi ve küçümseyici tavırlar içinde bulunmayacağına taahhüt eden Özokçu, 'Genç meslektaşlarımızla birlikte bizler bu misyonu yüklenmek için uygun görülürse göreve talibiz' şeklinde konuşmuş.
GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR
Özokçu, mesleğin ve ülkenin geleceği için tüm genç meslektaşlarının işlerini aksatmamaları koşuluyla meslek büyükleri, meslek arkadaşlarıyla birlikte ESMMMO'ya sahip çıkmaya çağırmış.
'Bizler el ele gönül gönüle, mesleğimiz için çalışmalarımızı yapalım. Ortak akılla bunu başaracağımıza inancımız tamdır. Bugün geldiğimiz noktada; meslek mensupları yıllardır devlet ile müşteri arasında görmüş olduğu köprü görevinin çok ötesine geçerek, resmi kurum ve kuruluşların asli görevini yapar olduk. Bunun karşılığında gerekli ilgi ve desteği görmediğimiz de ortadadır. Özlük haklarımızın iyileştirilmesi de ancak ve ancak meslek mensuplarının onurlu, kararlı ve dik duruşu ile mümkündür. Bu süreçte emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyoruz.'
* * *
'Nerede kalmıştık' diyerek yola çıkan Özokçu'ya bize de 'hayırlı olsun' demek düşer. Başarılar diliyorum 'efsane başkan'.
* * *

Eskişehir'e gelin şehir görün!
Eskişehir'de son 20 yılda yaşanan değişim, gelişim sayesinde yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak merkezi oldu.
Bu değişim ve gelişimde temelini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen attı.
Özellikle hafta sonları Eskişehir'de özellikle de tarihi Odunpazarı bölgesi turistlerin büyük akınına uğruyor.
Turistler Eskişehir'in ekonomisine de ciddi oranda katkı sağlıyorlar. Esnafı ayakta tutuyor.
Yaşadığımız pandemi nedeniyle uygulanan sokak kısıtlamasıyla sessizliğe büründü ise, pandeminin etkisinin giderek azalmasıyla eskisi kadar olmasa da eski hareketliliğine kavuştu.
Pandemi etkisini azalttı ama bu kez de Rusya'nın Ukrayna arasında yaşanan savaş ve ekonomik kriz nedeniyle akaryakıt fiyatlarının yüzde yüz civarında artmasıyla ulaşıma gelen çok büyük zamlar şehre gelen turist sayısını azalttı.
* * *
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yaz dönemi öncesi tüm Türkiye'yi Eskişehir'i görmeye davet etmiş.Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği şehircilik projeleri ile Eskişehir, Türkiye turizminde adından söz ettiren bir şehir haline geldi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından ardı ardına hizmete açılan parklar ile müzeler yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor.
Bu arada Başkan Yılmaz Büyükerşen de, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda Eskişehir'i gezmeye gelen ziyaretçilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirmiş.
Burada geçen diyalog sonrası çocuklar, Başkan Büyükerşen ile hatıra fotoğrafı çektirme yarışına girerken, Büyükerşen de tüm ülkeye bir çağrıda bulunmuş.
Sosyal medya hesabından çağrıyı duyuran Başkan Büyükerşen, 'Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkımızda Türkiye'nin dört bir yanından şehrimizi gezmeye gelen ziyaretçilerimizle karşılaştık, sohbet ettik. Havalar ısınıyor, Eskişehir'in tam vakti. Tüm yurttaşlarımızı şehir görmeye davet ediyorum. Parklarımız, müzelerimiz sizleri bekliyor' demiş.
Paylaşımın altına çok sayıda beğeni ve yorum gelirken, turizm konusunda yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Başkan Büyükerşen'e vatandaşlarda teşekkür yağdırmışlar.
* * *

(HİKÂYE)

İKİ SİMGE
Yaşlı Kızıldereli reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş, az ötede birbiriyle boğuşup duran iki kurt köpeğini izliyorlardı. Köpeklerden biri beyaz, biri siyahtı ve on iki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde boğuşup duruyorlardı.
Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki iri kurt köpeğiydi bunlar. Çocuk, kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olduğunu düşünüyor, dedesinin ikinci köpeğe neden ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu artık. O merakla, sordu dedesine:Yaşlı reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sırtını sıvazladı.
- 'Onlar benim için iki simgedir evlat.'
- 'Neyin simgesi?
Diye sordu çocuk.
- 'İyilik ile kötülüğün simgesi. Aynen şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur. Onları seyrettikçe ben hep bunu düşünürüm. Onun için yanımda tutarım onları.'
* * *

Çocuk, sözün burasında; 'mücadele varsa, kazananı da olmalı'diye düşündü ve her çocuğa has, bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi:
- 'Peki' dedi. 'Sence hangisi kazanır bu mücadeleyi?'.
Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa.
- 'Hangisi mi evlat? Ben, hangisini daha iyi beslersem!'.
* * *