Sevgili okurlar;
Acı hatıralarıyla dolu bir yılı daha geride bıraktık. Burada bize acı gelen bir gerçek ise bir Müslümanın başka bir dine mensup kişilerden daha çok bu yılbaşı kutlamasına sahip çıkması idi ban ada bu konuda birçok mesaj geldi bende bugün gelen mesajların içinde en çok beğendiğim birini burada sizinle paylaşmak istedim.
İstanbul'dan bir arkadaşım şu mesajı göndermiş: 'Arkadaşım, eşimle birlikte ihtiyaç için çarşıya çıkmıştık adeta sanki bir bayram gibi ana, baba günü idi ben yıllarca yurt dışında kaldım hiçbir kurban bayramında bir Hristiyan'ın fellik, fellik kurban arayıp telaşa düştüğünü görmedim. Bize ne oluyor da bize ait olmayan ve dualarla karşılamamız gereken bir yıl dönümünü Allah'a ve Resulüne isyana çevirmenin anlamı sadece işlediğimiz günahlara kılıf hazırlamaktan başka bir şey değildir.'
Tanıdığım bir hanım kardeşimiz; 'Hocam ben bu bizim beyi hiç anlayamıyorum. ES ES kazanır sevincinden içer. ES ES kaybeder kederinden içer. Berabere kalır 'Ah o golü niye atamadık' diye içer. Ben buna ne yapmam gerekir. ALLAH aşkına bana bir çare söyle' diye serzeniş te bulunuyor. Hanım kardeşim bu tür insanlar günah işlemek için sebep ararlar tek. Söylenecek şey Allah ıslah etsin doğru yolu göstersin.
Müslümanın iradesi sağlam olmalı zayıf iradeli insanın günaha karşı direnci de zayıf olur. Köle iken Müslüman olan Bilal'i Habeş'i 50, 60 derece sıcakta koma gömülerek Allah'ı inkar etmesi istenirken o yine Allah birdir diyerek müşriklerin bütün isteklerini reddederken kafirlerin tüm morallerini de yerle bir ediyordu. Bunun karşısında ise ebedi hayatını kazanarak cennet ve cemaliyle şerefyab olmuştur. Bizde gayri Müslimleri değil de işte bu Allah ve peygamber dostlarını izler onların yolundan gitmeye çalışırsak inşallah bizlerde ebedi hayatta onların yanında oluruz.