Alevi-Bektaşilerin hemen hemen yüzde 90'ına yakını Odunpazarı İlçesinde ikamet ediyor.

Çoğunluğu da Hacı Bektaş Veli Vakfı Kültür Merkezi'nin bulunduğu Büyükdere, Gültepe, Göztepe ve Yıldıztepe Mahallelerinde yaşamını sürdürüyor.

Bir birlerine çok tutkunlar.

Herkesin olduğu gibi benimde samimi olduğum hatta 'ağabey-kardeş' kadar bir birimize yakın olduğum dostlarım var.

Onlardan birisi anlatmıştı.

'Alevi-Bektaşilerin Kazım Başkan'a yaklaşımları çok farklı. Onu çok seviyorlar. Bunun göstergesi de Odunpazarındaki Alevi vatandaşların yaşadıkları mahallelerden seçimlerde Kazım Başkan'a büyük destek gelmesi. Kendisi de bu nedenle bizlere daha çok yakınlık gösteriyor. 10 kez seçime girsin 10 kez oyumuz kendisine.'

* * *

Odunpazarı Belediyesi'nin kurucu başkanı Ayhan Boyer'de Alevilerle iyi dostluklar kurmuştu.

Bugün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanlığını yapan Ali Ulu, Ayhan Boyer'e çok yakın kişilerden biriydi.

Birçok proje konusunda Ayhan Başkana destek verdi danışmanlık yaptı.

Bu arada şunu da yazmazsam hem Ayhan Boyer'e hem de Odunpazarı Belediyesi'nin kurucu meclis üyelerine haksızlık yapmış olurum.

Uzun yıllar Vakıf Başkanlığı yapan vakfın bugünlere gelmesinde çok ama çok emeği geçen rahmetli İrfan Çetinkaya, Vakfın bugün kullandığı Kültür Merkezi arsasının üzerine 'Cem Evi' yapılması için Odunpazarı Belediyesine müracaat etmişti.

O günlerde Ayhan Boyer'e, 'izin verirseniz meclis üyelerini Cem Evi hakkında bilgilendirmek istiyorum' diye ricada bulunmuştu.

Boyer'in izni ile benim de üyesi olduğum bir belediye meclis toplantısı öncesinde Cem Evi'ni ve arsanın üzerine yaptıracakları 'Kültür Merkezi' hakkında meclis üyelerini bilgilendirmişti.

Bugün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın kullandığı Kültür Merkezi binasının yapım izninin alımında rahmetli İrfan Çetinkaya'nın büyük emeği var.

Çetinkaya'nın belediye meclis üyelerini bilgilendirmesiyle bir sonraki toplantıda konu meclise gelince Odunpazarı Belediyesi'nin kurucu meclis üyelerinin tamamının oylarıyla meclisten geçmişti.

Ali Ulu'nun bugünde Kazım Kurt'la iyi bir dost olduklarını biliyorum.

Bu dostluğun sonucu Başkan Kurt, dar gelirli kız öğrencilerin kalabileceği bir kız öğrenci yurdu için Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'na belediye ait arsa tahsis etti.

Vakıf yapımını ve işletmeciliğini üstlenecek.

'Yap işlet' modeliyle yapılacak kız öğrenci yurdu yapılan protokol sonucu kullanım süreci bitince Odunpazarı Belediyesi'ne devredecek.

* * *

Yukarıda yazdım nasıl Alevi-Bektaşiler Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u kendilerine yakın görüyorsa Kazım Başkan da her kesimdeki insanlara olduğu gibi onlara da yakınlık gösteriyor.

Yani sevgi saygı karşılıklı…

'DEĞİŞİMİN MOTORU ALEVİ

KARDEŞLERİMİZ OLACAK'

Geçtiğimiz hafta sonunda Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından 'Birlik Gecesi' düzenlendi.

Geceye katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, dernek ve vakıf üyeleriyle bir araya gelerek sohbet etmiş.

'Birlik Gecesine' konuk olarak katılan Başkan Kurt birde konuşma yapmış.

Kurt, 2022 yılında seçim olacağını belirterek aynı zamanda Türkiye'de değişim yılı olacağına da vurgu yapmış.

'Değişimin motoru yine Alevi- Bektaşi kardeşlerimizdir. Burada sizlere çok büyük görevler düşüyor. Gelin, birlikte Türkiye'nin geleceğine damgamızı vuralım. Türkiye 2022'de 20 yıllık zulümden kurtulmalı, karanlıktan aydınlığa çıkmalıdır, çıkacaktır da. Buna inanıyorum, herkes de buna inansın. Birileri gidiyor, gelmekte olan da geliyor' demiş. 2022'nin sosyal demokrasinin iktidar olduğu bir yıl olacağının da altını çizmiş. Başkan Kazım Kurt, konuşmasında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile birlikte hayata geçirecekleri 3 yeni çalışmayı da duyurmuş.

'HACI BEKTAŞ-I VELİ'NİN ANITININ OLACAĞI BİR PARK YAPIYORUZ'

Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü şantiyesinin karşısında büyük bir park yaptıklarını o parkın içine 'Hacı Bektaş-ı Veli' anıtı koyacaklarını, bütün bölgeye hakim bir tepede olacağının müjdesini vermiş.

Güzel bir düşünce…

Kazım Başkanı bu düşüncesinden dolayı kutluyorum.

O bölgeye yapılmakta olan park ve parka konulacak 'Hacı Bektaş-ı Veli' anıtı çok yakışacak.

* * *

Yani Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye ile Alevi-Bektaşiler arasında var olan dostluğu daha da güçlendirmiş.

* * *

DÜNDAR ÜNLÜ'DEN DEVLET BEHÇELİ'YE ÖVGÜ

Son günlerde başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefet partilerinin genel başkanları 'Cumhur İttifakının' ortağı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunarak '2002 yılında olduğu gibi seçimin önünü aç' çağrısında bulunuyorlar.

Bu çağrıya Bahçeli de 'Erken seçim yok. Seçimler 2023'de yapılacak' diye cevap veriyor.

Yani 'ortaklığımız devam edecek. Cumhur ittifakı olarak yolumuza devam ediyoruz' diyor.

Ak Parti'nin bir önceki il Başkanı Dündar Ünlü, son günler de gündemde olan MHP Lider Devlet Bahçeli üzerinden yürütülen erken seçim söylemlerine sosyal medya da yaptığı paylaşım ile sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye muhalefet partilerin genel başkanlarının 2002 yılında olduğu gibi 'erken seçimin önünü aç' tekliflerini de eleştirdi.

'millet iradesini devre dışı bırakacak

bir organizasyona engel olmuştu'

Birileri Dündar Ünlü'nün milletvekili aday sıralamasına 4'ncü sıraya yazılmasına tepki göstererek partisine küstüğünü iddia ediyorlardı.

Ancak Ünlü, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bu söylentilerin doğru olmadığını ve il başkanlığı yaptığı AK Parti'de yoluna devam ettiğinin mesajını verdi.

Gelelim Dündar Ünlü'nün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşıma.

Muhalefet partilerin '2002'de olduğu gibi ortaklıktan çekil ve erken seçim yapılması için ülkenin önünü aç' söylemlerini eleştirerek, 2002 de 'erken seçimin' önünü açması şartlarıyla bugünkü şartların bir olmadığını hatırlatmış.

İşte Dündar Ünlü'nün paylaştığı metin:

'Benim anlamadığım şu, güya siyaset yapıyoruz diye parti kurup ülke yönetimine talip olma hayalleri de olanların, ulusal TV kanallarına çıkıp yaptığı konuşmalara baktığımda şaşırıp kalıyorum. Yalan yanlış, gerçek dışı söylemler. Sürekli söylenen asılsız iddia şu: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2001 yılında durup dururken ülkeyi nasıl seçime götürdüyse şimdi de ülkeyi her an seçime götürebilir. Bu söylem tamamen uydurma ve cahilcedir! Gerçek ise şudur: 2001 yılında iktidar ortağı DSP'nin içindeki bir grup, Hüsamettin Özkan, İsmail Cem önderliğinde ve Kemal Derviş'in desteğiyle de Yeni Türkiye Partisi'ni kurdular. Bu partinin amacı DSP'nin içini boşaltıp ANAP ve DYP ile yeni bir koalisyon hükümeti kurarak MHP'yi devre dışı bırakmaktı. Devlet Bahçeli buradaki siyaset mühendisliğini gördüğü için MHP'nin barajı geçememe riskine rağmen erken seçime gidilmesinin doğru olacağını söylemiştir. Sayın Devlet Bahçeli, 2002 yılında durup dururken seçim istememiş, millet iradesini devre dışı bırakacak bir organizasyona engel olmuş, çok da doğru yapmıştır. Bugün ülke yönetimine talip olma iddiasında bulunan siyaset cahili bir muhalefetten ülke için ne kadar endişelensek azdır. Cumhur İttifakı'nın ülkemiz için önemi her geçen gün daha çok anlaşılmaktadır.'

* * *

AK Parti'nin eski il başkanı Dündar Ünlü, bu paylaşımıyla MHP lideri Devlet Bahçeli'yi övmüş.

Erken seçim isteyenlere de 'hiç boşuna çırpınmayın. Seçimler zamanında yani 2023'de olacak' mesajı vererek hem AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'ben sizinle aynı yolda yürümeye devam ediyorum' mesajı vermiş.

Dündar Ünlü'nün bu mesajı bakalım Ankara'da hem AK Parti Genel Merkezi'nde hem de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde nasıl karşılık bulacak?

* * *

Karanlık 45 dakika artacak!

Kalıcı yaz saat uygulaması çilesi bitmezken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın sabahları okula ve işe karanlıkta gitmek zorunda kalan vatandaşların çilesini daha da artıracak bir uygulama hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talimatıyla cadde ve sokak aydınlatmalarında düzenleme yapılacağı ve karanlığın 45 dakika daha artacağı iddia edildi.

Kalıcı yaz saati uygulaması Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

döneminde 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başladı. 'İleri saat' uygulaması' 2 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kalıcı hale gelmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 2018 yılından beri yaz sezonu süresince uygulanmakta olan 'yaz saati' uygulamasına yeni bir düzenleme hazırlığı yapıldığını ve karanlık süresinin 45 dakika daha artacağını iddia etti.

BAKANLIKTAN TALİMAT

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre Akın, Türkiye genelinde kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt ve üst geçit, köprü, meydan ve yaya geçidi ile kamuya ait park ve bahçe gibi yerlerin genel aydınlatma saatlerinde değişiklik yapılacağını ifade etti.

'KARANLIK 45 DAKİKA ARTACAK'

Sokak ve caddelerin aydınlatmasında yurttaşları daha da karanlıkta bırakacak bir hazırlık olduğu yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Akın şunları kaydetti:

'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan özel elektrik dağıtım şirketlerine gönderilen bir yazıyla önümüzdeki günlerde genel aydınlatmanın uygulanacağı saatlerde değişiklik yapılacağı kaydediliyor. Edindiğimiz bilgiye göre sokak ve caddelerin aydınlatmaları sabahları 30 dakika erken bitirilip akşamları ise 15 dakika geç başlatılacak. Karanlık 45 dakika artacak.'

* * *

Bu bir iddia…

Ama hani atalarımız ne demiş:

'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz'.

Demek ki bakanlığın bu tür bir çalışması var ki bu da basına sızmış.

İnsanlar karanlığa uyanıyor, karanlıkta işlerine gidiyor ve yine hava karardığında evlerine dönüyor. Çocuklar karanlıkta okula gidip geliyor.

Gün ışığından faydalanmanın güç hale geldiği bu uygulamaya tepkiler her geçen gün yükseliyor.

Elektrik Mühendisleri, ileri saat uygulamasının Enerji Bakanın açıkladığı gibi tasarruf olmadığını aksine tüketimin Ocak 2017'de de yüzde 5.75, Şubat 2017'de yüzde 6.22, Mart 2017'de ise yüzde 6.43'e arttığını söylüyorlar.

* * *

Halkın tepkilerine rağmen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı uygulamanın devam edeceğini söylüyor.

Halka rağmen bu inatlaşmayı anlamak mümkün değil.

Sabah ve akşam karanlıkta işe-okula giden, işten ve okuldan dönen kadınlar ve öğrenciler tedirgin oluyorlar.

Korku yaşıyorlar.

Hükümetlerin görevleri insanların korku ve endişe içinde değil, huzur ve sükûnetli olarak yaşamlarını sağlamak asli görevidir.

İnsanların isteklerine kulak verin ve 'kış aylarında' da uygulanan ve halk harasında tedirginlik yaratan ileri saat uygulamasını sonlandırın.

* * *

HAYDİ ESKİŞEHİR BİRAZ GAYRET

Eskişehirspor Kulübünün Trabzonspor'a Erkan Zengin'in transferinden kalan 6 milyon TL'lik borcu kapatabilmek için başlattığı bağış kampanyasında toplanan miktar 170 bin 875 TL'ye ulaştı.

Bu rakam bir gün öncesinin…

Dün bağış miktarı ne kadar yükseldi, yazımı gazeteye öğle saatlerinde gönderdiğim için siteye girip bakamadığım için bilmiyorum.

Çok büyük bir fark oluştuğunu düşünmüyorum.

Kampanyaya ilgi beklenenden az.

170 bin 875 liralık bağışın 26 bin lirası Erkan Zengin yapmıştı.

Lafa gelince 'ölünceye kadar Eskişehirsporluyuz' diyoruz.

Ama ölümcül hastalığa yakalanan Siyah-Kırmızılı Kulübün tedavisi için gerekli olan paraya gelince hepimizin cebinde akrep var.

Elimizi cebimize soktuğumuzda hemen sokuyor!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi Eskişehir'de…

Geçmişte 'büyük ama içi boş' diyorlardı.

Bugün baktığımızda gerek Türkiye gerekse Avrupa da isimlerinden çok konuşulan ihracat rekorları kıran önemli sanayi şirketleri var.

İsimlerini tek tek saymak istemiyorum.

Bunların kim olduklarını siz değerli okurlarım biliyorsunuz.

Nüfusu 1 milyona dayanan güçlü sanayisi ve güçlü tüccarları olan Eskişehir'de 6 milyon gibi bir rakam toplanamıyorsa yazık.

Eskişehirspor bugün Eskişehir'in en önemli markalarından birisi…

Hangi ile gitsek ilk önce Eskişehirspor gündeme geliyor.

Bu kulübün yok olmaması için hepimiz gereken desteği vermeliyiz.

Futbol Federasyonu kulüplere birinci ligde süper lig, ikinci ligde de birinci lig kulüplerine vermiş olduğu desteği vermiyor.

Her ligin arasında ciddi bir gelir uçurumu var.

1. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığına seçilen İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Sarıalioğlu gerek birinci gerekse 2. Ve 3. Lig Kulüp Başkanlarıyla acil bir toplantı yaparak bu adaletsizliğin giderilmesi için yapılması neyse belirlenerek harekete geçmeli.

Yoksa zaten ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan 1, 2 ve 3.Lig kulüpleri döviz kurunun ciddi yükselmesiyle daha büyük sorunlar yaşayacak.

İSTERSEK 6 MİLYON TOPLANIR

Haydi Eskişehir!

Yaşam mücadelesi veren Eskişehirspor'a hep birlikte soluk olalım.

Hep birlikte nefes verirsek artık kendi kendine soluk olmaya başlar.

Vereceğimiz soluklar Eskişehirspor'un transfer tahtasının açabilmesinin önündeki engeli kaldıracak.

Hiç olmazsa üçüncü lige düşmekten el birliği ile kurtaralım.

Düştüğü taktirde bugün toplanamayan 6 milyon o zaman hiç toplanamaz.

O zamanda Trabzonspor Kulübüne olan borç ödenmediği içinde transfer tahtasının önündeki o engel ömür boyu sürer.

Hepimiz son kez gereken desteği yapalım.

Zaten süper lige çıktığında TFF'den gelecek paralar kulübü kimseye muhtaç olmadan yaşatır.

* * *