AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ile Prof. Dr. Emine Nur Günay, son aylarda Eskişehir'deki üreticilere ve esnaflara yapılan destekleri gündeme getiriyorlar.

Özellikle Prof. Dr. Emine Nur Günay'ın iki-üç günde bazen de her gün gönderdiği maillerine baktığımda 'Eskişehirlere müjde' diye başlıyor.

Yapımı tamamlanarak yakında hizmete girecek 'baraj', 'Eskişehir Kız Kardeşim Projesi kapsamında', 'İnönü'ye bal ormanı kuruldu', 'Eskişehir'de kırsal kalkınma anlamında çok güzel şeyler olacak' müjdelerini veriyor.

Bunlar Eskişehir adına elbette ki güzel haberler.

Kırsalın gelişmesi, kalkınması adına atılmış önemli adımlar.

Eskişehir'in bazı ilçeleri yıllardır ihmal edilmiş.

Gereken yatırımları alamaması nedeniyle ilçelerde yaşayanlar şehre göç ediyorlar.

İlçe nüfusları da giderek azalıyor.

Bu hizmetler sayesinde hiç olmazsa gidenler geri döndürülemese de, göçün önüne geçilebilir.

Emine Hoca, dış ilçelerden sorumlu milletvekili olduğu için haklı olarak devamlı ilçelere yapılan ve yapılacak hizmetleri gündeme getiriyor.

EMİNE HOCAM BİRDE SEYİTGAZİ-AFYON YOLUNA EL ATSANIZ

Değerli Emine Hocam, ilçelerden sorumlu milletvekili olduğunuza göre bir de 'ölüm yolu' olarak adlandırılan Seyitgazi-Afyon arasına yapılması yıllar önce gündeme getirilen ancak bir türlü projelendirilemeyen ve yatırım programına alınmayan yol için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailloğlu ile görüşseniz.

Hatta sadece siz değil.

Milli Eğitim ve Kültür Turizm Bakanlığı yapan ve AK Parti içerisinde sözü geçen, ağırlığı olan Prof. Dr. Nabi Avcı ile birlikte bu ziyareti gerçekleştirip, Seyitgazi-Afyon karayolunun önce projelendirilmesi sonra da 2021 yılı geçti.

2022 yılı yatırım programına aldırıp aynı yıl içerisinde de genişletme çalışmalarına başlamasını gerçekleştirebilirseniz Eskişehirlilere kazandırdığınız birçok hizmetlerin en başında gelecektir.

Hem Eskişehirlilerin hem de Ege ve Akdeniz'e gitmek için 20 kilometre civarında kısa olması nedeniyle bu yolu kullanacakların hayır dualarını da almış olursunuz.

'Önceliğinizi bu yollara

verin, ölüm yollarını bitirin'

Birkaç gün önce CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'den mail gelmişti.

Eskişehir'in 'ölüm yollarını' TBMM'de yine gündeme getirmiş.

'Yıllardır söylüyoruz. Bu duyarsızlığınız artık yeter. Önceliğinizi bu yollara verin, ölüm yollarını bitirin' diyor Çakırözer.

Eskişehir'de yüzlerce ölümlü kaza yaşandığı için 'ölüm yolu' olarak anılan Afyon-Kırka-Seyitgazi, Eskişehir-Alpu-Beylikova-Mihalıççık yolunu gündeme taşımış.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Dışişleri Komisyonu'na gelen Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'na yolların neden tamamlanmadığını sormuş.

Çakırözer, 6 yıldır TBMM'de bu yolların genişlemesini gerek kürsüden gerekse soru önergeleriyle devamlı gündeme getiriyor.

Söylediklerini dokuz köyün sağır sultanları! Bile duydu.

Bir tek AK Parti'nin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanları duymadı!

Çakırözer'in de özellikle vurguladığı gibi, iktidar Afyon ilinden çıkıp da Gazlıgöl'e kadar çift gidiş, çift geliş yol yapıyor ama aynı yol Eskişehir il sınırına Kırka'ya gelince ölüm yoluna dönüyor.

Dış İşleri Komisyonu toplantısında Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'na yolların neden tamamlanmadığını sorduğunda, ne zaman tamamlanacağına ilişkin kesin tarih vermemiş, projenin bitirilmesinin ardından yatırım programına alınarak yapılmasının planlandığının söylemiş.

Yani tabiri caizse 6. Yola sallamış!

Ne zaman tamamlanır ben yazayım.

2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde AK Parti Eskişehir de birinci parti olur.

2024 yerel seçimlerinde ise kaç seçimdir bir türlü çok istemelerine! Rağmen alamadıkları Eskişehir Büyükşehir ile Odunpazarı, Tepebaşı Belediye başkanlıklarını AK Parti kazanırsa.

Bu da çok zor gibi gözüktüğüne göre, Eskişehir'in ölüm yolları yine can almaya,

AK Partililer de ölenlere 'rahmet' okumaya devam edecek.

* * *

ESKİŞEHİR'İN YARISI AŞILANDI

Alman'dan beklenen BioNTech aşılarının peyderpey gelmesiyle Sağlık Bakanlığı da aşılamayı hızlandırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Haziran 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Türkiye de günde 1 milyon doz aşı hedefine ulaşıldığını ve ülke genelinde toplamda 35 milyon doz aşı yapıldığını duyurdu.

15 Haziran itibarıyla koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısı 21 milyon 741 bin 863 oldu. İkinci dozu da yaptıranların sayısı ise 14 milyona yaklaştı.

Aşılama da bu hız aynen devam ederse Sonbahara kadar aşılanmayan kişi kalmayacak.

ESKİŞEHİR'DE 514 BİN KİŞİ AŞI OLDU

Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de aşılama büyük bir hızla sürüyor.

14 Haziran 2021 tarihine kadar toplam 514 bin 147 kişiye aşı yapıldı.

İl Sağlık Müdür Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir'de 1 doz aşı uygulanan kişi sayısının 310 bin 989, 2 doz aşı uygulanan kişi sayısının ise 203 bin 158 bin olduğunu açıkladı.

Bu demek oluyor ki, Eskişehir nüfusunun dörtte biri birinci ve ikinci doz aşısını olmuş.

Ciddi bir rakam…

Yukarıda da belirttiğim gibi aşıların Türkiye'ye gelmesinde bir sorun yaşanmaz ise sonbahara kadar Eskişehir'de birinci ve ikinci doz aşıları tamamlanmış olur.

'AŞILAR GÜVENLİ'

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, hastanelerin aşılama odaları, poliklinik hizmetleri ile acil servisini gezerek vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirmiş.

Prof. Dr. Bilge, Covid-19 salgının Türkiye'de de baş gösterdiği ilk günden beri sürekli hastaneleri dolaşarak sağlık emekçilerine salgınla mücadelede devamlı destek oldu ve moral verdi.

Bilge, önceki gün de korona virüsle mücadele çalışmaları başta olmak üzere sunulan sağlık hizmetlerini değerlendirmek, saha çalışmalarını yakından gözlemlemek amacıyla aşıları uygulayan sağlık kuruluşlarını ziyaret etmiş.

Ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet etmiş ve vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayarak onların endişelerini giderip, yapılan aşılar hakkında bilgilendirmiş. Birde Eskişehirlilere çağrıda bulunarak, 'Aşı sırası gelenler randevularını alarak istedikleri sağlık kuruluşlarında aşılarını olmalı. Aşı olmayı ihmal etmemeli ve mutlaka yaptırmalıyız. Bunun yanında pandemiden korunmak için hala en önemli tedbirin maske, mesafe ve hijyen olduğu da unutmamalıdır. Aşılar güvenli ürünlerdir, aşı olmayı ihmal etmemeliyiz' demiş İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge.

HALÂ AŞIYA İNANMAYANLAR VAR

Çevremdeki eş dosttan duyuyorum.

'Çin aşısıyla birlikte vücudumuza cip uygulanıyormuş. Çinliler bu şekilde Türkleri takip ediyormuş' gibi aslı astarı olmayan yanlış ve hayali bilgiler nedeniyle aşı olmaktan kaçınanlar varmış.

Bu asılsız dedikoduların sadece Eskişehir de değil, birçok illerde de yapıldığını haberlerden okuyorum.

Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere Türkiye'deki birçok sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan ünlü profesörler ve hekimler bunun doğru olmadığını üzerine basa basa söylediler.

Hala bu asılsız dedikodulara inananlar varsa onlara YUHHHH diyorum.

Virüsten korunmanın veya yakalanmamın tek çaresi aşı olmak ve tabi ki maske takmak ve sosyal mesafe kurallarına uymak…

* * *

BİR KOLTUKTA ÜÇ KARPUZ!

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ile tanışıklığımız eskiye dayanıyor.

Farklı düşüncelere sahip olmamıza rağmen, hiçbir zaman birbirimizi bu düşüncelerimizden dolayı ne eleştirdik ne de kırıcı söz söyledik.

O benim ben de onun düşüncesine saygı gösterdim.

O nedenle dostluğumuz bugüne kadar artarak devam etti.

İnönü Belediye Başkan adaylığının ilk döneminde ilçe de yaşayan üç-beş dostuma, arkadaşıma Kadir Bozkurt'a oy vermelerini rica ettim.

İkinci seçiminde de.

Bunu kendisine söyledim.

İlk kez buradan yazıyorum.

İlçe de yaptığı çalışmaların hepsini bilmesem de zaman zaman çalışmalar ile ilgili gönderdikleri maillerden ve de İnönü'de ikamet eden eş dosttan haber alıyorum.

9 büyükşehir, 14 il, 87 ilçe ve 5 beldeden oluşan Enerji Kentler Birliği'nin Ankara'da düzenlenen olağan meclis toplantısında yapılan oylamada Plan Bütçe Komisyon üyeliğine seçilmiş.

Aynı zamanda 15 belediyenin üye olduğu İpekyolu Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliğinin Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen olağan meclis toplantısında oy birliği ile birliğin 1'inci Başkan Vekilliğine seçildiğini öğrendim.

Başkan Bozkurt'u bu önemli göreve seçilmiş olmasından kutluyor ve başarılar diliyorum.

İnönü Belediye Başkanlığı ile birlikte bir koltukta üç karpuz taşıyacak!

Yükü biraz daha ağırlaşmış.

Bilgisiyle, tecrübesiyle ve dinamizmi ile bunların altından rahatlıkla kalkacağına inancım sonsuz.

* * *

HAK EDEN KAZANIYOR

TÜFAD Eskişehir Şubesi seçimini gerçekleştirildi.

Mevcut başkan sevgili kardeşim Ahmet Bingöl, iki adaylı yarışta seçimi kazanarak güven tazeledi.

Ahmet kardeşimi kutluyorum.

Seçimden iki gün önce kendisine telefon ederek başarı dilemiştim.

'Rakibin var. İki aday yarışacaksınız' demiştim.

'Abi arkadaşımız da benim gibi demokratik hakkını kullanacak. Kendisine başarılar dilerim. İki adaylı seçimler her zaman derneklere ayrı bir heyecan ve canlılık getirir. Ancak benim ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile yaptığımız hizmetler ortada. Dernek üyesi arkadaşlarımın yapılan bu hizmetleri elbette göz ardı etmeyeceklerdir. Kaybedersem de eğer Adnan Işık isterse yanında yönetim kurulu üyesiymiş gibi çalışmaya söz veriyorum' demişti.

Haklı çıktı.

Rakip aday Adnan Işık 73, mevcut başkan Ahmet Bingöl de 143 oy aldı.

Bingöl, yapmış olduğu başarılı hizmetlerinin karşılığını tekrar seçilerek aldı.

Ahmet Bingöl'ün yönetim kurulu listesindeki isimlere tek tek baktığımda futbola büyük emekleri geçmiş isimler.

Bingöl'ün yaptığı hizmetler TÜFAD Eskişehir Şubesine kayıtlı üyeler tarafından takdir görmüş olacak ki bunun karşılığında da ikinci kez seçildi.

Ahmet Bingöl kardeşim ile yönetim kuruluna seçilenleri kutluyor, başarılı olacaklarına canı gönülden inanıyorum.

* * *

Halil - İbrahim Bereketi

Vaktiyle birbirini çok seven iki kardeş varmış.

Büyüğü Halil.

Küçüğü ise İbrahim...

Halil evli çocuklu…

İbrahim ise bekarmış...

Ortak bir tarlaları varmış iki kardeşin...

Ne mahsul çıkarsa, iki pay ederlermiş.

Bununla geçinip giderlermiş...

Bir yıl, yine harman yapmışlar buğdayı.

İkiye ayırmışlar.

İş kalmış taşımaya.

Halil, bir teklif yapmış:

'İbrahim kardeşim ben gidip çuvalları getireyim. Sen buğdayı bekle.'

Peki, abi demiş İbrahim...

Ve Halil gitmiş çuval getirmeye...

O gidince, düşünmüş İbrahim.

'Abim evli, çocuklu. Daha çok buğday lazım onun evine'.

Böyle demiş ve kendi payından bir miktar atmış onunkine...

Az sonra Halil çıkagelmiş.

'Haydi, İbrahim önce sen doldur da taşı ambara'.

'Peki abi.'

İbrahim, kendi yığınından bir çuval doldurup düşer yola.

O gidince, Halil düşünür bu defa:

Der ki: 'Çok şükür, ben evliyim, kurulu bir düzenim de var. Ama kardeşim bekar.

O daha çalışıp, para biriktirecek. Ev kurup evlenecek.'

Böyle düşünerek, kendi payından atar onunkine birkaç kürek.

Velhasıl, biri gittiğinde, öbürü, kendi payından atar onunkine.

Bu böyle sürüp gider.

Ama birbirlerinden habersizdirler.

Nihayet akşam olur.

Karanlık basar.

Görürler ki, bitmiyor buğdaylar.

Hatta azalmıyor bile.

Hak Teala bu hali çok beğenir.

Buğdaylarına bir bereket verir, bir bereket verir ki...

Günlerce taşır iki kardeş, bitiremezler.

Şaşarlar bu işe...

Aksine çoğalır buğdayları.

Dolar taşar ambarları.

Bugün 'Bereket' denilince, bu kardeşler akla gelir.

Bu bereketin adı: Halil İbrahim bereketidir.

(alıntı)

* * *

NOT: Sevgili okurlarım. Ben Türkiye spor Yazarları Derneği (TSYD) Eskişehir Şube Başkanlığı görevini de yapmaktayım. Genel Merkezin 17 Haziran'da Genel Kurulu var. Bu tarih de İstanbul da olacağım için Cuma günü yazamayacağım. Bir günlük ayrılık için sizlerden izin istiyorum. Anlayışınız için teşekkür ediyorum.