Sevgili okurlar,
Türk ordusu ve Türk ulusu gerçekten Kurtuluş Savaşı zamanındaki gibi büyük bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Karşımızda ise sanki tüm dünya birleşmiş leş kargaları gibi Türk ulusunu yok etmeye çalışıyorlar. Aslanlarımız cephede çalışırken bizler akşam olunca pijamalarımızı giyip TV'nin karşısına geçip olaylar sanki bir sinema imiş de biz de o filmi seyrediyoruz gibi geliyor bize. Ama işin aslını ve İslam'a göre olan kısmına gelince savaşta bir askeri kaza (fiilen çarpışan) bir de askeri dua vardır ki bu da en az askeri kaza kadar önemlidir ve bunu da vatanını seven her insanın ve Müslümanın yapması gereken görevdir.
Dediğim gibi bu görev herkese düşmektedir ama burada gerçekten takdire şayan bir durum var özellikle ilimizde il müftülüğünün öncülüğünde ve duaların makbul olduğu seher vaktinde ve sabah namazında her gün bir camide önce hafızlar tarafından FETİH suresi okunuyor daha sonra cemaatin iştiraki ile il müftümüz tarafından topluca dua edilerek İslam'ın son ordusu olan bu kahramanlarımızın muzaffer olması için yüce Yaradan'a dualar ediliyor. Başka illerde yapılıp yapılmadığını veya hangi illerde yapıldığını bilmiyorum ama bu güzel ve İslam emrini yani ASKERİ DUA işini tüm Türkiye'mizde ve müftülüklerimizin öncülüğünde yapılsın ki evlatlarımız kazasız belasız vatanlarına, anne-babalarına, yavrularına-eşlerine kavuşsunlar.
Ben de fırsat buldukça bu tür dualara katılmaya gayret ediyorum ve o kadar zevk alıyorum ki tarifi mümkün değil. Buradan tüm vatandaşlarıma şunu samimiyetle ifade edeyim günün tüm yorgunluğunu ve stresini alıyor o kahramanlara topluca dua edildiğinde alınan tat ve lezzet ve manevi duygu tüm kazançların ve tatların üstünde oluyor. İl müftümüz Sayın Bekir Gerek, ALLAH razı olsun her gün bunları yapmaktan hiç üşenmiyor. Yüce ALLAH mizanına koysun yoksa ben de devlet memuruyum diyerek yapmayabilir ama onun geleceğini haber alan mahallenin sakinleri camileri adeta bayram namazına çeviriyor.
Buradan benim vatandaşlara tercüman olarak ileteceğim şey ise amir, memur, zengin, fakir, yaşlı, genç, kadın, erkek herkes bu evlatlarımızın muzaffer olması için yapılan bu duaya katılmasıdır. Camiye gelemeyenler de evlerin de seccadeden daha kalkmadan ellerini yüce Yaradan'a açarak dua etmesidir ama esas fazilet topluca dua edilmesidir duanın kabulü için bu yol daha efdaldir. ALLAH kahramanlarımızı muzaffer kılsın.