Sevgili okurlar;
Sevgili peygamberimiz (A.S.) spor yapmayı bizlere tavsiye etmiş ve çocuklarımıza bu sporları yaptırmanız için de bizleri teşvik etmiştir. Bu spor dalları atıcılık, binicilik, güreş ve yüzmedir. Bunun dışında daha sonra icat edilen birçok spor dalı olmuştur. Bunların başında ise dünyayı kasıp kavuran futbol gelmektedir.
Bu o kadar belirginleşmiş ki. Mesela şu örneği verebiliriz Avrupa'da çok büyük bir devlet olmayan İspanya futboldaki başarısı nedeniyle tüm dünyanın dikkatini çekmekte ve milyonlarca turist ağırlamakta gelirinin önemli bir bölümünü bu yolla temin etmektedir. Bugün Trabzon pek büyük olmayan tipik bir Karadeniz şehri iken futboluyla Türkiye'nin dışında tüm dünya ve Avrupa da futbolu sayesinde nice büyük şehirlerimizden çok daha fazla tanınmaktadır.
Gelelim bizim Eskişehir'imize Anadolu'nun en büyük ve en güzel şehri iken, başkent hariç, öncelikle Türkiye'de ve dünyada ilk tanınması Es Es ile olmuştur. Uzun zamandır dışarıda olduğum için dönüşte Es Es'imizin düştüğü resmen tescillenmiş olmuş. Halbuki gittiğim her şehirde Eskişehirliyim deyince ilk sordukları Es Es oluyor. Bütün bunların yanında ilgili şahıslar kim ise bana ne zihniyetiyle koca çınarı yıkıp geçtiler burada Allah'ın emrini bir kez daha hatırlatmak isterim.
Yüce Allah emaneti ehline verin diye emrediyor hayatında hiç futbol maçına dahi gitmemiş topu görse bomba diye karakola götürecek insanları kulübün başına getirirsen akıbetini de sormazsan sonunda milyarlarca liralık borcu kulübün başına geçirir kaçar. Ceketini omuzuna alır kulüpten sıvışıverir. Koca çınar yıkılır gider o ise Allah'tan korkmadan kuldan utanmadan gerdan kırarak gece kulüpleri dolaşarak hava atarak vicdanı hiç sızlamadan yaşantısına devam eder.
İşte bu tür insanlar ne kadar namaz kılsa bin defa hacca gitse kaç tane cami yaptırsa dünyalar kadar hayır işlese, değil mi ki koskoca bir şehrin ümidini söndürdü Allah da onun ateşini ebedi alemde sonsuza dek söndürmeyecektir. Ben buradan haddim olmayarak fetvayı veriyorum. Çocukluğumuzda polisten, bekçiden araçlardan bakacağız diye az cop yemedik; 5 lira verip de maça giremiyorduk yediğimiz tüm copların günahı bu takımı bu şehri bu hale getirenlerin olsun.
Bir zamanlar Avrupa'da şampiyon olmuş takımlar gelirken şimdi Dodurga sporla uğraşacağız ne hallere düştük. Yarabbi bizi ancak senin engin merhametin ve sonsuz lutf-ü keremin kurtarır, çünkü milyonluk şehrimizin üstüne ölü toprağı serpilmiş herkes uykuda ne zaman uyanacağı da belli değil.