Sevgili okurlar;

Çoğumuz elhamdülillah sorulduğunda Müslümanız deriz ve öyle olması da gerekir. Ama iş fiiliyata gelince acaba bu Müslümanlığımızı ne kadar yerine getirebiliyoruz. Buyurun Kur'an-ı Kerim'den sadece bir ayeti alalım. Ve bununla Müslümanlığımızı tartalım.

Yüce yaradan bizlere bakın ne yapmamız gerektiğini söylüyor. Senin Rabbin kendinden başkasına ibadet etmemeni ve anne, babana ihsan da bulunmanı onlar yaşlanıp senin yanında kalmaya başlayınca sakın onlara ÖFF bile deme.

Bu zamanda kaç evlat Allah'ın bu kutsal emrine uyuyor. İşte İslam kantarı önümüzde koyalım kendimizi bu kantara tartalım bakalım kaç kilo geliyoruz. Yüce Yaradanın bu kesin hükmü karşısında ne kadar ağırlığımız var elimizi vicdanımıza koyarak ve hiç kimse için değil sadece Allah için kendi muhasebemizi kendimiz yapalım.

Konu komşu görsün diye ANALAR, günü BABALAR günü diye bir tutam ot yerine geçen sözde en iyi çiçek yaptırarak onlara sunalım ama dört gözle beklediğimiz yıllık iznimizde bile hemen tatil mekanlarına kaçarak belki bir yıl bizim yolumuzu bekleyen anne ve babamızın boynunu büküp ağlamasına sebep oluyoruz.

Nice tarikatçı geçinip Müslümanlıkta burnundan kıl aldırmayanlar var ki babasının verdiği evde kendisi oturuyor baba ve ya annesini huzur evine bırakıyor camide ise imamın arkasında ilk safta namaza duruyor. Demezler mi adama sen nasıl Müslümansın? Tabi bütün bu yazdıklarımızın içinde istisnalar var ama o kadar azınlıktaki üzülmemek elde değil. İşte Müslümanlığımız işte sadece bir ayetle. İmtihanımız her Müslüman kendi hesabını kendi yapmalı Yüce yaradan tüm Müslümanları ana baba hakkıyla imtihan etmesin.