Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısında 2020 yılı yatırım programı görüşüldü. Bisiklet, 31 proje içinde en çok kaynak ayrılan kalemlerden birisi oldu. Bisiklet yolu ve bisiklet park yeri için 18 milyon lira harcama planlandı.
Bisiklet park yeri ihtiyacımızı fark ettiği için Büyükşehir'i kutluyorum. Kentte henüz bir tane bile doğru düzgün bisiklet parkı yok. Meydanlar, parklar, bulvarlar, kamu kurumları, okullar ve alış-veriş merkezlerinde güvenli ve kullanışlı bisiklet parklarına ihtiyacımız var. Umarım 2020 yılında bisikletlerimizi ağaçlara, direklere, bariyerlere, parmaklıklara kilitlemekten kurtuluruz.
Bisiklet yolu konusunda ise Büyükşehir'den umutsuzum, ne yazık ki. Bugüne dek yapılanlar ve yapılamayanlar nedeniyle biraz karamsarım.
Atatürk Bulvarı boyunca uzanan kaldırımdaki bisiklet yolu yapılanların en başarılısı. Bununla birlikte çok eksikleri var. Bazı yerlerde kesintiye uğruyor. Atatürk Bulvarına bağlanan ara yol geçişleri trafik ışığı olmadığı için bisikletliler için büyük tehdit. Yayaların işgali ayrı bir sorun.
Porsuk Nehri boyunca yapılan bisiklet yolu da aynı eksikleri taşıyor. Ama en önemlisi Kanlıkavak'tan başlıyor şehir dışına doğru devam ediyor —ulaşıma hizmet etmiyor.
Bisikletli ulaşımı geliştirmek istiyorsak yapılacak bisiklet yolları işlevsel olmalıdır. Ulaşım ihtiyacımızı karşılamalı. Hareketliliğin yoğun olduğu hatlara yapılmalı. Özellikle kent merkezini güney-kuzey yönünde geçecek yollara ihtiyacımız var.
Ayrılan kaynak büyük, 18 milyon lira. Bu fırsatı verimli kullanmalıyız. Bir bisikletli olarak ben bunun takipçisi olacağım. Birkaç önerimi ve sorumu da şimdiden paylaşayım. Sonra kırılmayalım, darılmayalım.
Bisiklet park yerleri olarak bisikletlerin ön tekerleğini temel alan sistemlere para harcamayalım. Bunlar hem güvensiz, hem kullanışsız. Bunun yerine bisiklet kadrosunu destekleyen tasarımlar yapılabilir.
Ulaşıma hizmet etmeyen yol yapmak da bu kaynağın verimsiz kullanımı olur. Doğru düzgün bisiklet yolu yapılamıyorsa bisikletli ulaşımı desteklemenin başka yöntemleri var. Örneğin, araba yolları bisiklet paylaşımı için işaretlenebilir. Bunun için sürücülerin farkındalığını artıracak yönergeler, tabelalar, işaretlemeler yapılabilir yollara, caddelere. Bisiklet ile yolu paylaşmaları öğretilebilir sürücülere —Karayolları Kanunu açık bisiklet sağ şeridi kullanır. Belediyenin yapabileceği belki de en etkili iş bisikletin toplu taşıma ile entegrasyonudur. İstanbul, İzmir ve Ankara bir ölçüde gerçekleştirdi bunu, örnek alınabilir.
-----------------------------------------------------
BİSİKLOPEDİ
BİSİKLET SÜRMEK ZAYIFLATIR MI?

Bisiklet kalori indeksi ile birçok sporun önünde yer alır. Bisiklet ile bir saatte 600-700 kalori harcanır —bir saat koşmaya, yüzmeye ve futbol oynamaya eşittir.
Kilo vermek için kişinin asıl odaklanılması gereken enerjinin harcanmasından önce beslenmedeki enerji kaçaklarıdır. Bir saatte harcanan kalorinin küçük bir atıştırmayla geri alınması işten bile değildir. Büyük bir çikolata, bir bira ya da kutu kola ya da bir büyük hamburger de 600 kaloridir.
-------------------------------------------
Haftanın Etkinlikleri
Tarih Düzenleyen Buluşma Yeri Saati Açıklama
2 Ekim
Çarşamba
Vel-Esbid
(Esk. Bisiklet Derneği)
Kanlıkavak
Doğa Kafe
19.30 Yeni başlayanlara uygun
3 Ekim
Perşembe
PAB
(Perş. Akşamı Bisikletlileri)
EsPark
Bağlar Kapısı
20.00
4 Ekim
Cuma
Dorlion
Bisiklet Grubu
Kanlıkavak
Doğa Kafe
20.00 Yeni başlayanlara uygun
5 Ekim Ctesi Uçan Bisiklet İlkokulu Kanlıkavak
Şans Kafe
13.00 Çocuk bisiklet turu
8 Ekim Salı ESBİP Kanlıkavak
Doğa Kafe
19.30 Yeni başlayanlara uygun
Turlar hakkında ayrıntılı bilgi için düzenleyen grupların facebook sayfalarına bakılmalıdır.