Sevgili okurlar,
Ocak ayının birinci günü tüm Türkiye'de sabah namazında ailece genç, ihtiyar, çoluk çocuk camide toplu namaz, vatanımız için toplu dua maksadıyla buluşmayı arzu eden vatandaşlarımız il müftülüğünün güzel organizesiyle Reşadiye Camiinde buluştu.
Sabah namazına bir hayli vakit varken dışarlar dahi dolmuştu. Cemaatten izin alarak, içeri girdiğimde özellikle küçük yavruların babalarının yanında huşu içinde ellerini açarak il müftüsünün yaptığı veciz duaya boynunu bükerek, içten içe amin demesi bir insanın, bir Müslümanın göreceği en güzel duygulardan biri idi.
Bu programa davet edilen Dünya Kur'an-ı Güzel Okuma 1'incisi yakın arkadaşım Ankara Hacı Bayram Camii Baş İmamı Ahmet Karalar'ın okuduğu Kur'an ile dinleyenleri adeta mest etti. Çok erken olmasına rağmen başta Sayın Valimiz, bazı milletvekilleri, bazı siyasi partilerin il başkanları, ilçe müftülüklerimizin kendileri ve personeli, gençler, çocuklar, her kesimden halk o gün çok güzel bir gün yaşayarak yeni bir yıla dualarla başlayarak memleketimizin selameti için topluca dua ettiler.
Namaz sonrası çıkışta vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi. Valimiz, milletvekilleri ve siyasiler, il müftümüzün ikram ettiği kahvaltıda şehrimizin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Bu yaklaşık 2 saat sürdü. Çok güzel konular konuşuldu bu da ayrı bir sevinç konusu oldu. Bu mükemmel programın yapılmasında emeği geçen tüm görevli arkadaşlarımıza başta il müftümüzün şahsında halkımız adına teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz, tekrarını inşallah bekliyoruz.