Sevgili okurlar;
Bilindiği gibi dünya hayatında iken cennetle müjdelenip vefatlarında ölümlerinde kendirinin sorgusuz sualsiz cennete girecekleri bildirilen 10 kişiye aşeri-i müheşşere yani cennetle müjdelenen 10 kişi diye bilinen sahabeleri isterseniz burada isimlerini bir görelim;
  1. Hz. Ebubekir, 2. Hz. Ömer, 3. Hz. Osman, 4. Hz. Ali, 5. Hz. Abdurahman Bin Af, 6. Hz Ubeyde Bin Cerrah, 7. Hz. Said Bin Zeyd, 8. Hz. Saad Bin Ebi Vakkas, 9. Hz. Talha Bin Ubeydullah, 10. Hz. Zübeyir Bin Avvam.
Bu 10 sahabe dünyada iken İslam için o kadar büyük fedakarlıklar yapmışlar ki Yüce Allah onlara vefatları halinde cennete gireceklerini elçisi Hz. Muhammed'e bildirmiştir.
Bunlar İslam'ın yayılması için birçok dünya menfaatini ellerinin tersiyle itmişler ve Allah yolunda yakın akrabaları ile dahi savaşmaktan geri durmamışlar ve akrabalarının doğru yolu bulmaları için de hayatları boyu mücadeleyi bırakmamışlardır.
İşin özüne gelince; dünya hayatında bir kimseye ufak bir iyilik yapan kişiye bizde bu adam cennetliktir, diye iltifatta bulunuruz. Bizde iyi bir Müslüman olup insanlığa ve İslamiyet'e faydalı olup ebedi istirahatgahımız olan alemi ukbada ebedi cennetlik olmak istiyorsak bu cennetle müjdelenen hayatlarını okuyup inceleyip onların dünyada iken hangi sebeplerden cennetle müjdelendiğini öğrenmemiz ve bilmemiz gerekir.
Tabi ki dünyada hiçbir makam ve mevkiinin bile kıyaslaması mümkün değil. İşte orada en ufak bir mevkiiyi dahi kapabilmek için nasıl bir yaşam biçimi takip etmemiz gerektiğini bu sahabelerin hayatından öğrenebiliriz.
Cenneti kazanabilmek için öncelikle Allah Teala'ya tam bir iman ve onun emir ve yasaklarına şüphesiz teslimiyet hiçbir canlıya eziyet etmeme kul hakkı yapmama bunun gibi daha binlerce örnekle örneklememiz mümkün.
Esas gaye Allah'ın rızası ise bir Müslümanın cenneti bulması çok zor olmasa gerek ama tüm yaşantımızı dünya hayatı üzerine kurup esas olan baki hayatı unutursak cenneti biraz zor buluruz.
Yüce Yaradan hiçbir iman ehli Müslümanı cehennemine atmasın.