'Yunus Emre MTAL'nin arsa ve bina sorununu Eskişehir'de dile getiren tek kişi olarak gerek basın yayın yoluyla gerekse ilgilileriyle ikili görüşmelerinde vermiş olduğumuz emeği gerçekten samimi olarak gören ve saygı duyan, gerçek bir eğitimci olarak her daim yanımızda olduğunu gösteren Eskişehir MEMURSEN başkanı sayın Muammer KARAMAN'a teşekkür ederiz.'

GÖLGE ETMESELER
Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı kendi sosyal medya hesabından bu paylaşımı yapmış. Kendisine göre; bina sorununu Eskişehir'de tek dile getiren kişi Karaman'mış. Yönettiği okulda 'öğretmenlere hakaret ettiği iddiasıyla' Bakanlık Müfettişleri tarafından soruşturulan Erzincanlı bu paylaşımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan'a haksızlık etmiş. Cırıt bu sorunun çözülmesi için bütün gücüyle çalışıyor. Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hemde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile görüşmeler yaptı. Kentimizde CHP'li 'belediyelerle olan kavgadan beslenen bazı siyasetçiler ve her bulduğu fırsatta belediye başkanlarını kötüleyen Muammer Karaman gölge etmeseler', Cırıt bu sorunu çoktan çözerdi. Kendilerini İl Milli Eğitim Müdüründen yüksek görenler haber sitelerinde şov yaparken; Cırıt tüm engellere rağmen sorunları çözmeye çalışıyor.

KURT'U KARALIYOR
Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin toplam arazisi 36 bin metrekare. Bunun 4 bin 80 metrekaresi Odunpazarı Belediyesi'ne, 700 metrekaresi de Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Özellikle 'Odunpazarı Belediyesi ile sorun çözülemediği için bu okul yıkılıp, yeniden' yapılamıyor. Bu sorun Karaman'ın yaptığı gibi Kazım Kurt'u 'karalayarak' çözülemez. Uzlaşı ile çözülür. Kazım Kurt, belediyenin Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve aynı sorunu yaşayan üç okuldaki haklarından feragat etmesi için ESOGÜ'nün eskiden Yabancı Diller Fakültesi olarak kullandığı binayı' istiyor. AK Parti Eskişehir Milletvekilleri, bu binanın belediyeye verilmesini sağlasın. Böylece okullardaki inşaat sorunları çözülmüş olur. Çocuklarımız daha sağlıklı yapılarda eğitim görür. Sendika başkanı da haber sitelerinde 'çözüm konusunda yetkisi ve haddi olmayan işlere burnunu sokmak yerine'; toplu sözleşmelerde neden yıllardır 'buçuklu zamlara imza atılarak, memurların sefalete sürüklendiğini', Türkiye'deki sendikacılığın 'neden ayaklar altına alındığını', neden devlet kurumlarında 'liyakat değil de biat kültürünün hakim olduğunu' açıklasın. Kendine biat edenleri yönetici yapabilmek için 'kapalı kapılar ardında iktidar temsilcileriyle' görüşmeler yapacağına; 'üyelerinin haklarını savunmak için eylemler' yapsın...

-----------------------------------
DANANIN KUYRUĞU
23 ŞUBAT'TA KOPUYOR


CHP'de ilçe kongreleri tamamlandı. İl Kongresinin tarihi belli oldu. CHP İl Kongresi 23 Şubat Pazar günü Maviada'da yapılacak. Büyükerşen, Kurt ve Ataç'ın ortak aday konusunda şu ana kadar uzlaşamadılar. Eski Merkez İlçe Başkanı Metin Tomsuk ile eski İl Gençlik Kolu Başkanı Ali Ünal daha önce başkan adaylıklarını açıkladı. İl Başkan adaylığı için Sevgi Akmen, Recep Taşel, Erdal Çakıcıer, Atilay Dalgıç'ın adları da geçiyor. Mevcut İl Başkanı Abdülkadir Adar'ın yeniden aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. İl Kongresi'nden Odunpazarı'ndan '291', Tepebaşı'ndan '239 İl delegesi' oy kullanacak. 600 İl delegesinin 530'u 'Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinden' gelecek. 12 kırsal ilçeden de '70 il delegesi' seçilecek. Sinan Özkar ile birlikte seçilen '9 kişilik İl Disiplin Kurulu doğal delege olacakları' için İl Kongresinde oy kullanacak. Kongrede 609 delege oy kullanacak. Delegenin yüzde 10'unun (61) imzasını toplayanlar İl Başkan adayı olabilecek.

-----------------------------------
TURGUT REİS'TE GÖÇEBE EĞİTİM

27 Ocak'ta Görünüm'de kaleme aldığım; 'Yunus Emre'nin Sevgi Diliyle Sorunu Çözün' başlıklı yazımda Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan' Makina Bölümü binasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştum. 286 öğrenci ve 32 Makina Bölümü öğretmenini etkileyecek olan taşınma olayını Yunus Emre'nin sevgi diliyle çözülmesi gerektiğini ifade etmiştim.

2017'DE NEDEN BOŞALTILMADI?
Ancak 'Makine Bölümü öğretmenleriyle sorun yaşayan' Okul Müdürü Kerim Erzincanlı'nın dediği oldu. Öğrenciler 'bugün Turgut Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim görmeye başlayacak. Makine Bölümü öğretmenleri de aynı kurumda mesai yapacak. Yani Makine bölümü Turgut Reis'te 'göçebe eğitime' başlayacak. Peki bu taşınma olayı nasıl oldu? Bakanlık Müfettişleri, 'kurul toplantısında öğretmenlere hakaret ettiği' iddiasıyla Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı'yı soruşturmak için Eskişehir'e geldi. Müfettişler 'depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Ağustos 2017'de boşaltılması gereken Makine Bölümü binasında eğitim yapıldığını öğrendi. Buranın derhal boşaltılmasını istediler. Bu rapora rağmen bina neden 2017'de boşaltılmadı? Depremde bu yapı yıkılıp, öğrenciler ölseydi bunun hesabını kim verirdi? Umarım müfettişler bu konuda ihmal yaparak, öğrencilerin hayatını hiçe sayanlara gerekli cezaların verilmesini sağlar. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, eğitim işkolunda faaliyet gösteren sendika yöneticileriyle toplantı yaptı. Okulda bulunan Makine Bölümünü ya Turgut Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne ya da DMO Mesleki Teknik Anadolu Lisesine taşınması gerektiğini söyledi. Sendika başkanları DMO okulunun uzak olması nedeniyle Turgut Reis'e taşınmalarının daha isabetli olacağını belirtti.
GÜLE-OYNAYA GÖNDERDİ
Böylece Makine Bölümünde eğitim gören 286 öğrenci ikinci yarıda Gökmeydan Mahallesi'nde bulunan Turgut Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim göreceği açıklandı. Daha sonra bazı sendika başkanları Cırıt'a bu sorunun altı aylığına okulda çözülebileceğini söylediler. Cırıt bu öneriyi dikkate alarak, Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne giderek, öğretmenlerin görüşlerini aldı. Ancak nedense Okul Müdürü Kerim Erzincanlı lise içerisinde bu işin çözülmesini istemedi. Çünkü kendisini Bakanlık Müfettişine şikayet ettikleri için bu öğretmenlerden intikam almak istiyordu. 'Öğrenci odaklı düşünmesi' gereken Erzincanlı yapılan tüm önerileri yokuşa sürdü. Kendisini; öğrenci ve öğretmenlerini 'güle-oynaya' başka liseye gönderen okul müdürü konumuna soktu. Çürük binada bulunan makineler ne olacak? Onlar da Turgut Reis'e gidecek mi? Bu makinelerin en hafifinin altı ton olduğu söyleniliyor. Bugün çoğu fabrikalarda bulunmayan CNC Makinesi çürümeye mi terk edilecek? Bu bina yıkılırsa, makineler göçük altında kalmayacak mı? Makine Bölümü öğretmenlerinin tamamı Turgut Reis'e gidecek. Peki bu makinelerin bakımını kim yapacak? Bu işin okul içerisinde çözülmesine taş koyanlar, umarım milli servet olan makinelerin çürümeye terk edilmemesi için gerekli önlemleri almıştır.
-----------------------------------
FOTO ŞAKA:

Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım: Cumhurbaşkanım beni İstanbul'dan değil de Konya'dan aday yapsaydınız, kesin kazanırdım.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Binaliciğim Konya'dan değil seni, senin mahallende oturan o sarı çizmeli Mehmet Ağa'yı aday yapsam, yine kazanır. Ama seni aday yapsam, kazanır mısın, vallahi onu bilemem(!)
-----------------------------------
FIKRA:
TEK ELİMLE BİLE
Doktorlar kesin olarak içkiyi yasaklarlar Neyzen Tev¬fik'e. O günlerde Peyami Safa ziyaretine gider.
Odanın kö¬şesinde büyük bir fıçı şarap görünce şaşırır tabii. Dayanama¬yıp sorar,
- Bu ne üstad, hani sen artık içmeyecektin? Neyzen Tevfik istifini bozmaz:
- Ne yaparsın oğul, içmezsem kuvvetten düşüyorum.
- Peki içkinin ne faydası oluyor?
- Olmaz olur mu? Mesela bu fıçı buraya geldiğinde yerinden kaldıramıyordum. Ama şimdi tek elimle bile kaldıra¬bilirim!..