Taraftar bize her sokağa çıktığımızda soruyor 'Ne olacak bu Es, Es in hali?'
Bizde aynı soruyu yönetenlere soruyoruz, 'Bu böyle zincirleme devam ediyor. Bu bekleyiş bu isyan sanırım hala devam edeceğe benziyor.'
Ünlü bir ressam ünlü bir kumandanın resmini yapar ve sergiye koyar. Resme bakanlar çeşitli eleştirilerde bulunurlar. İçlerinden birisi kumandanın çizmelerine takılır ve yorum yapar. Ressam yapılan eleştiriyi beğenir. Bunun üzerine kişi eleştirilerine devam eder. Ressam bakar ki adam saçmalamaya başlar ve adama sorar sizin mesleğiniz ne? Adam cevap verir Kundura ustasıyım. Ressam tamam der sen çizmeyi aşma çünkü en güzel eleştirin çizmelerdi der. Şimdi bizde Eskişehirspor'u yönetenleri eleştireceğiz ama çizmeyi de aşmak istemiyoruz. Geride bıraktığımız üç dönemde Eskişehirspor olarak hep geriledik. Yaptığımız yorumlarda saha dışından saha içine giremedik. Borç boyumuzu aşmış, yönetenlerde para yok fakat her nedense yönetimdeler. Kimse bir dosyanın ucundan tutmuyor. En önemlisi de bu sezonun başında transfer tahtası açılmamış para yok transfer yapıyorsun. FIFA dosyaları kapatılmamış şimdilik geçici önlem alınmış günü kurtarmışız. Bütün bu olup bitenleri eleştirirken eğer ben çizmeyi aşıyorsam aşayım. Çünkü yarayı pansuman yapmakla bu iş olmuyor. Ha şunu da ifade edeyim. Halil başkan yalnız bırakıldı mı? Evet.
Halil başkan durumu idare etmek adına uğraşı verdi mi? Verdi?
Şimdilik bunları bir kenara bırakıp ilk yarıda alabileceğimiz puan hesaplarını yapmalıyız. Artık Eskişehirspor taraftarı sahada mücadele edenlerin forması aşkına yürekten mücadele ettiğini biliyor. Çünkü onlar kadro birlikteliği için değil inanç birlikteliği için bir aradalar. Bu aslan yürekli gençlerin sırtlandığı yük hem çok değerli hem de çok ağır. Onlarda bunun bilincinde. Zorlu üç maçımız vardı Denizli deplasmanında kaybettik. Gazişehir Gaziantep maçında berabere kaldık. Adana Demirspor maçından da puansız döndük. Zaten açıkçası puanla dönmek aslanın ağzından eti almak gibi bir şey olacaktı. Gençler kolej takımı havasında hocalarının dediklerini yaptılar ama güçleri yetmedi. Futbolun bir gerçeği var. Koşacaksın, mücadele edeceksin ve isteyeceksin gençler de bunu yapıyor. Fakat tecrübesizlik mi diyelim acemilik mi diyelim paslaşmalarda ve ikili mücadelede panikliyoruz. Bir ve ikinci bölgedeki paslaşmalarda ayağımızda fazla top tutuyoruz. Bu hatalar da zamanla düzelecektir. Adana Demirspor karşısında pek fazla varlık gösteremedik. Zaten deplasman karnemiz zayıf, dört haftadır deplasmanlarda hem de farklı yeniliyoruz. Bu hafta oynayacağımız Hatayspor karşısında daha da etkili olacağımıza ve yeneceğimize inanıyorum.
Gençler Hatayspor karşısında bir patlama yapacaktır. Böylece Milli maç arasına da moralli girmiş olacağız. Bizim için asıl olan formanızdaki terdir. Yeter ki mücadele ederken çok yürek sahada ise tek yürek olalım.