31 Mart yerel seçimleri sonucu Alpu'da Belediye Başkanlığını kazanan Gürbüz Güller, belediyenin borç alacak listesini açıkladı. Toplam borcun 43 milyon 324 bin 454 lira olduğunu belirten Güller, belediyenin 4 milyon 322 bin 473 Lira alacağının olduğu söyledi.

KEYFİ HARCAMALAR
Güller bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; '31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminden sonra teslim aldığımız Alpu Belediyesinin bir önceki Belediye Başkanı tarafından nasıl yönetildiğini, gereksiz ve keyfi harcamalar yüzünden Belediyemizin nasıl bir borç batağına sürüklendiğini maalesef üzülerek müşahede etmiş bulunmaktayız. Yapılan keyfi borçlanma yüzünden hem değerli Alpu Halkının hem belediyemizin hem de belediye personelimizin nasıl mağdur edildiği aşikardır. Belediyemiz, personeline maaş ve kullanmış olduğu elektriğin borcunu dahi ödeyemez hale gelmiştir. Hizmet araçlarının (Kamyon, Kepçe, Otobüs, otomobil vb.) gerekli bakımları, muayeneleri ile sigortaları yapılmamıştır. Bunlar sadece belli başlı olanlardır. Personel ve hizmet araçlarının durumu bu vaziyetteyken dönemin Belediye Başkanı keyfi olarak kullandığı belediyemiz kayıtlarında makam otosu olarak kiralandığı dahi gözükmeyen lüks araçlara (AUDI) binerek, belediyenin kaldıramayacağı kadar gereksiz yere personel alımının yapılarak, yılda 2 ay çalışacak olan ve 10 yıl çalışsa dahi kendi parasını ödemeyecek olan pancar sökme makinesi alınarak, İlçe içerisine gereksiz yere ışıklandırma yaparak bunun gibi onlarcasının yapılarak, Belediyemizin hem bugününü hem de geleceğinde de kaldıramayacağı kadar borç yükü ve sorumluluk altına soktuğu ve halkın parasının nasıl çarçur edildiği de ortadadır. Sosyal medyadan bilinçsizce yapılan saldırıların nedeni; acı gerçeklerin ortaya çıkması ve rantın kesilmesidir.
31 Mart 2019'dan önce şeffaf belediyecilik adına sizlere söz verdiğimiz gibi; Alpu Belediyesi borç ve alacak durumunu gösterir çizelge aşağıda belirtilmiştir. Bu bildirimimizin amacı kesinlikle bir enkaz edebiyatı değildir. Sadece halkımızın rakamlarla belediyemizde ki gerçekleri görmesidir. Şundan emin olabilirsiniz ki sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağız.'

ALINACAK 22 MİLYON LİRA NEREDE?
Borç listesini inceledim. Belediyenin 19 icra dosyası var. Bu sayının 29'a çıkacağı söyleniyor. Şu anki toplam icra borcu 2 milyon 654 bin 287 lira. İcralık olmayan cari (piyasa) borçları 3 milyon 634 bin lira. 522 bin 195,49 lira personelin alacağı var. İller Bankasına 19 milyon 419 bin 445,34 lira borç var. Vergi Dairesi, SGK ve Emekli sandığına toplam 10 milyon 854 bin 95,73 liralık borç var. OEDAŞ'a olan 114 bin 513,26 liralık borçta ödenmemiş. Belediye bünyesinde kurulan ALPUBEL A.Ş'nin de 11 milyon 515 bin 118 lira borcu bulunuyor. Bu rakamlar gösteriyor ki iki dönem başkanlık yapan AK Partili Rafet Demirtaş Alpu Belediyesini borç batağına sokmuş. Belediyeyi keyfi ve son derece kötü yönetmiş. Keşke Alpulular oylarıyla beş yıl önce Demirtaş'ı gönderseydi, belkide belediye bu kadar batık halde olmazdı. Sayın Demirtaş seçimden belediyenin önce 22 milyon lira alacağının olduğunu ifade etmiş. Bu 22 milyon liralık alacak nerede? Aynı Demirtaş belediyenin borcunun 4,7 milyon lira olduğunu söylemiş. Ama onun dediği 4,7 milyon liralık borç 49 milyon 324 bin lira çıktı.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇMALI
Gürbüz Güller'in bu alacak borç listesi eldeki verilere göre hazırlandı. Yakında belediyede kaydı olmayan yeni borçlar da çıkabilir. Demirtaş'ın belediye makam aracı olarak kullandığı lüks AUDI kime ait? Geziler düzenleyen tur şirketine mi ait? Bu araç için belediye ayda ne kadar para ödemiş? Bu araç şu anda nerede? Piyasa değeri 3800 lira olan pancar söküm makinesine iki katından fazla para nasıl ödendi? Demirtaş bu konularda da açıklama yapmalıdır. İçişleri Bakanlığı Demirtaş'ın 10 yıllık döneminde yapılan harcamalarla ilgili soruşturma açmalıdır. Belediyenin mevcut gelirleriyle bu borçlar önümüzde beş yıllık dönemde ödenemez. Yeni kaynaklar yaratılmazsa personel maaşları da ödenemez. Bu borç yığını Alpululara belediye hizmetlerinin getirilmesine de büyük darbe vuracak. Allah'tan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen var. Alpululara hak ettiği hizmetlerin getirilmesi konusunda Alpu Belediyesine gereken desteği verecektir. Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri de Demirtaşzede Alpu Belediyesi'ne destek olmalıdır...

///

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRMEYE
İSTANBUL SEÇİMİ ERTELEMESİ
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme sürecini Haziran sonuna erteledi. İlimizde '4 ve 8 yıl görev süresinin tamamlayan müdürlerden boşalacak 102 eğitim kurumuna' yeni yönetici görevlendirme sonuçlarını 17-19 Mayıs tarihleri arasında ilan edecekti. Bakanlık tüm Türkiye genelinde bu tarihi değiştirdi. Sonuçlar '27-28 Haziran 2019 tarihleri arasında' ilan edilecek. Yeniden görevlendirilecek yöneticiler yeni okullarında 1 Temmuz 2019'da işbaşı yapacak. Tüm aşamaları ve puanlamaları yapıldığı takdirde sonuçların ilan edilme süresinin 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimleri sonrasına bırakılması tepkilere neden oldu. Bu görevlendirmeler nedeniyle iktidar partisinin İstanbul'da oy kaybı yaşamaması için sonuçların ilan edilmesinin ertelendiğini belirten eğitimciler; 'Milli Eğitim Bakanlığı kendi koyduğu değerlendirme sürecini ve şartlarını kendisi bozmuş oldu' diye isyan etti. Bu değişiklik nedeniyle yöneticiler yeni okullarında 15 gün daha geç işbaşı yapacak.

///NOSTALJİ

ÖNCE ANLAŞMA SONRA YEMEK
1995-1996 futbol sezonunda Eskişehirspor Yılmaz Vural'ın görevine son verdi. O'nun yerine 1992-1994 yılları arasında Kocelispor ile harikalar yaratan Güven Kurtar ile anlaşıldı. (1996) 23 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Kurtar, anlaşma sonrasında dönemin Kulüp Başkanı Aydın Arat, Eskişehirspor Yöneticileri Bekir Sıtkı Saraç, Evrensel Avar, eski milli kaleci Adil Erinç ve 2010 yılında kaybettiğimiz Eskişehir Bölgesi Hakemi Kazım Ünlüsoy ile akşam yemeği yiyor. Burada ara transferde Eskişehirspor'a yapılacak takviyeleri görüştüler. Kurtar geldikten sonra takım önce toparlanıyor. Son haftalara düşme potasının üstünde giriyor. Ancak o sezon Eskişehirspor'u her iki maçta da yenen Beşiktaş ES ES'in küme düşme potasındaki rakiplerine son üç hafta içerisinde ard arda yenildi. Beşiktaş, önce Van'da Vanspor 2-0 yeniliyor. Sonra kendi evinde Denizlispor'a 4-0 yeniliyor. Beşiktaş küme düşme potasındaki takımlara kaybetmeye devam ediyor. Daha sonra Altay'a İzmir'de de 3-0 yeniliyor. Bu sonuçlar sonrasında Denizli ve Altay'ın gerisinde kalan ES ES son hafta (19 Mayıs 1996) Şota'nın 5 gol attığı maçta Trabzonspor'a 7-1 mağlup olarak küme düşmüştü.

FOTO ŞAKA///

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: Ekrem Bey, Reis bana 'bin Ali' diyor. Bakan, Başbakan, Meclis Başkanı oluyorum. 'İn Ali' diyor. İzmir ve İstanbul belediye başkan adayı oluyorum. Ancak inince hep seçimi kaybediyorum.
CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu: Binali Bey üzülmeyin. 23 Haziran senin için de çok güzel olacak. Reisin 'Bin Ali'deyip, seni yine Bakan yapar.

DÜNYA TARİHİ///

Yıl 1937. Bisiklet sürmeyi öğrenen bir çocuk, annesi ile. Çocuğun arkasında 'Ey otomobil sürücüsü lütfen bana dikkat et!' yazılı.

FIKRA///
SOYGUNCU
Soyguncunun biri bir bankaya girmiş. Çekmiş silahını havaya ateş
etmiş. Herkesin yere yatmasını istemiş. Kasalardaki paraları toplamış ve kapıya doğru yönelmiş.Tam çıkacakken oradaki bir adama sormuş: 'Beni gördün mü?' Adam şaşkınlıkla 'Evet gördüm.' deyince çekmiş tabancasını adamı alnından vurmuş.
Tam tekrar kapıya hamle etmiş ki; kapının yanında bir karı koca duruyor.
Adama sormuş: 'Beni gördün mü?' Adam gayet soğukkanlı bir şekilde yanıtlamış:
'Valla ben hiçbir şey görmedim, ama benim hanım gördü sanıyorum?..'