Tarih : 31.05.1987 Topun başına geçen Erol Tolga maçın bitimine 5 dakika kala 'sert ve düzgün bir vuruşla' topu Beşiktaş ağlarına gönderdi.O golün Türk futbol tarihinin gidişatını değiştirdiğini o an hiç kimse anlamayacaktı. Zira Erol Tolga, o golü atmasa Beşiktaş büyük bir ihtimalle sezonu şampiyon kapatacak, Galatasaray ise Türk futbolunda devrim başlatan Alman Jupp Derwall'i kovacaktı. Ancak Erol'un golü, hem Derwall devriminin tamamlanmasına, hem de Mustafa Denizli fenomeninin doğmasına ön ayak olmuştu. Beşiktaş'a çelme takan Erol sayesinde Galatasaray 14 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmıştı. Ertesi yıl ise Galatasaray mutlu sona ulaşırken takımın başında artık Mustafa Denizli vardı.
Peki Türk futbol tarihini değiştiren, Beşiktaş'a çok şey kaybettiren Galatasaray'a ise kazandıran 'o gol' Erol Tolga'ya ne kazandırmış kendi ağzından duyalım.
'Bugünün parasıyla sadece 2-3 bin lira prim almış,'Para kimden geldi bilmiyorum. Maçtan sonra yöneticiler hemen getirip primi verdiler' diyordu.
Tarih: 14.05.2006 Denizli Stadyumunda ki maçın ilk yarısında tamamen savunmayı düşünen Denizlispor, ikinci devrede müthiş goller kaçırdı. Yıldızlar topluluğu Fenerbahçe, tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradı ve üçüncü kez üst üste şampiyonluk umutlarını son maçta yitirerek tarihi hezimet yaşadı. Maç 1-1 bitmiş, şampiyon ise Galatasaray olmuştu.
Maç öncesi spor kamuoyunu uzun süre meşgul eden 'çanta' açıklamasıyla ilgili de konuşan Ali İpek, 'Çanta olayının Fenerbahçe ile ilgisi yok. Ben o söylemi Fenerbahçe maçından 4 hafta önce verdim. Maç sonu o zaman ki Denizlispor başkanı kendilerini böyle savunuyordu.
Tarih: 07.05.2017 Sivasspor ve Malatyaspor ile şampiyonluk mücadelesi veren Eskişehirspor, Denizlispor ile deplasmanda maça çıkıyordu. Stadyum reklam tabelalarında Kanal 58 reklamları ve bu reklamlar içinde Malatyaspor'un sponsoru Evkur'un reklamları oynatılıyordu.
Tarih yalan söylemez. Böyle zihniyete sahip, futbol kültürünü kendisi için değil, başkalarına hizmet ederek geçiren, 30 yıllık geçmiş tarihinde bunu defalarca yapan bir takıma karşı çıkıyorduk. Başka bir şey zaten beklemiyorduk. Nereden bakarsanız bakın şaibeliler.
İşte bunun için maçtan önce oynadığınız rakiplerin tarihine bir göz atsaydınız başınıza gelebilecekleri önceden görebilirdiniz. Fakat her şeye rağmen bu oyunu bozacak yetenek sizlerde vardı. Ama sizler ahlaklıdeğil, 'paraya tapan' tarafa hizmet ettiniz. Bunun bedeli artık sizlerin üzerindedir. 30 yıl önce Mustafa Denizli'yi Türk futboluna armağan eden bu camia, bu sefer Mustafa Denizli'yi son senesinde yine aynı sebeplerden dolayı belki de şampiyonluktan edecek. İşte bu da kaderin bir cilvesi.
Yazarın notu: Deplasmanın öyküsünü ve maçla ilgili yorumları,diğer maçlar tamamlandıktan sonra kaleme alacağım.