Sevgili okurlar,
Bir yılı daha geride bıraktık cenabı Hak Teala nice yeni yıllara sağlık içinde girmeyi nasip etsin. Önce kar ve zararlarımızı hesap edelim. Bir geceyi birkaç saat zevk ile geçirebilmek için ailemizin bütçesinden binlerce lirayı gözden çıkarmak akıllı bir insanın yapacağı iş değil. Yılbaşı gecesi TRT'den bir arkadaşım vardı gece geç saatlerde Ankara'ya gidecekti tam akşamüstü Eskişehir'e uğradı. Benim yanımda birkaç saat kalayım istemiş ben de aldım onu Köprübaşına doğru Porsuk Bulvarına çıkardım oradaki kalabalığı görünce aynen şu kelimeleri kullandı: 'Bahri hocam ben bir yılbaşı gecesi görevim nedeniyle İsrail'de idim. Bu telaşı orada gördüm bir de burada rastlıyorum bu insanlar acaba neyin kutlamasını yapıyorlar? Ben yabancı ülkelerde bir dini bayramımızda hiç kimsenin, yabancıların bir telaşını görmedim bu yabancı hayranlığı bize nereden musallat oldu bir türlü anlayamadım.'
Hacıbayram Camii imamlarından merhum Zekai hocaya bir akşam namazı çıkışı cemaatten bir kişi gelerek hocam evimde beslediğim bir horozum vardı onu bugün kestim yarısını evde bıraktım yarısını da size ikram edeyim istedim lütfen bunu kabul edin ve evde çocuklarınızla afiyetle yiyin diye yılbaşı akşamı hocaya ikram etmek istemiş. Hoca efendi de o cemaate evladım eğer bunu bir gün evvel veya bir gün sonra getirseydin seni kırmazdım ve geçmişlerine de dua ederdim ama bu akşam bunu alırsam benim de yılbaşını kutlayanlardan farkım kalmaz diye bu ikramı geri çevirmiş. İşte duyarlı bir Müslüman böyle olmalı bize de gerçek din alimlerinden ve Diyanet İşleri Başkanlığından bu konuda çok ikazlar geldi ama hiçbirini dinlemedik ve sonunda alemi ukbada geri dönüşü olmayan o yolculukta karşımıza fazlasıyla çıkacaktır. Bu nedenle yüce peygamberimizin 'DİN NASİHATTIR' sözünü hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım ve bu konuda bize yapılan nasihatlere lütfen duyarsız kalmayalım.
Bir futbol takımı yabancılarla oynayacağı zaman o yabancı takımı tanıyan bir teknik adamdan nasıl oynaması gerektiği konusunda nasihat alıyorsa biz de din konusunda bilemediğimiz konularda bu işin yıllarca ihtisasını yapmış kişilerden taktik almamız gayet doğaldır ve bizim maçı iyi bitirmemize yarayacaktır. Ancak bu şekilde başarılı olabiliriz yoksa İngiltere'ye 8-0 yenilip de gazete manşetlerine YENİLDİK AMA EZİLMEDİK MANŞETİNE döner tam 8 gol yemişin hiç gol atamamışın bunun ezilmemeyle ne alakası var zaten adam sana her 10 dakikada bir gol atmış daha ne olacaktı. İşte ALLAH korusun azabın şiddeti yüz yıllık yoldan işitilen cehenneme 1 saniye bile girmek bir Müslümanın en büyük azabıdır bu hale düşmeden tedbir alalım ALLAH hiçbir Müslüman kuluna azap çektirmesin.