İki hafta önce Amedspor karşısında aldığımız galibiyet takıma ve camiaya umut aşılamış, lige tutunmak için büyük moral kazanmıştık.
Geçen haftayı da bay geçirdiğimiz için, hafif sakatlıkları olanlar, yorgunluğu olanlar içinde bir fırsat olmuştu. Açıkçası Zonguldak Kömürspor karşısında daha diri ve daha çok isteyen bir takım bekliyordum ama maalesef saha da oynanan oyun, hiç de böyle bir izlenim vermedi.
Bu görüşüme katılmayanlar mutlaka olacaktır. Maçlar saha da oynansa da, ben her zaman maçların maçtan önce kazanılacağına inanan birisiyim. Çünkü hafta içinde yapılan antrenman disiplini, maça motive olmak haftanın ilk idmanından itibaren başlar. Tesislerdeki ciddiyet, hocanın rakibi daha iyi analiz etmesi, futbolcuların hafta içinde beslenme ve dinlenmelerine dikkat etmesi, yöneticilerin tesislere kamp kurması, futbolcuların sağlığı ve psikolojik etkenlerin yakından takip edilmesi, taraftarında tribün organizasyonları için toplantılar yapması, örgütlenmesi ve yeni bestelerin vizyona sokulması hep bu tür maçlar öncesinde olur.Kısacası final havası hep böyle maçlar öncesi yaratılır.
Yukarıdaki nedenleri saydıktan sonra kimlerin bu sorumluluğunu yerine getirdiğini düşünüyorsunuz? Yöneticisinden tutun taraftarına kadar hiç kimseden böyle bir hareket görmedik? Sizler maçta final havası görebildiniz mi? Amedspor maçından çok daha önemli olan, yakalayabileceğin rakipler arasında, küme düşmeme mücadelesi veren rakibine sahayı dar edebildik mi? Eskişehirspor'u saha da nasıl buldunuz? Ben hiç birisini göremedim. 6 puanlık maçta,bir puanı aldık diye sevinecek miyiz? Haftaya Bucaspor'a 5 atsak bile rakibimizle bir daha oynama şansı ve aradaki puan farkını düşürme şansımız olacak mı?
Hiç kimse kusura bakmasın ben bu puan kaybını yönetimden, teknik ekibe, futbolcusundan, malzemecisine kadar herkese yazarım. Sizin kümede kalmak gibi bir sorununuz yokmuş derim. Hafta içinde Zonguldak Kömürspor'a size bir puan verelim deselerdieminim Eskişehir'e gelmez razı olurlardı. İşte böyle bir rakibe karşı kendi sahanda pozisyona dahi girmekte zorlanıyorsan, oturup düşünmeniz lazım. Size bu liglerde ekmek yedirmezler.Aldığınız sorumluluğa ve size görev verenlere yazık ediyorsunuz. Yıllardır sezon başında söylediklerim hep çıkıyor. Bir senede haksız çıkayım, ben mahcup olayım diye dua ediyorum ama maalesef bu sene de olmayacak gibi duruyor.
Yaşım itibari ile Eskişehirspor'un bütün küme düşmelerine şahit oldum. Sadece polisin ve güvenlik görevlisinin, taraftardan daha çok olduğu yıl, yani 3.lige düştüğümüz yıldı. O sene koskoca açık tribününde 7 kişi ile maç izlediğimizi bilirim. İşte bu kadar sahipsiz düşmüştük. İkinci kez yine 3.lige düşerken, yine aynı şeyleri görmek üzereyiz. Sebepleri dipsiz bir kuyudur. Biliyorum daha erken ama sanki hepimize geçmiş olsun gibi.Bundan sonra bir mucizeyi beklemekten başka şansımız kalmadı.